Tko ti kaže da onaj tko bi kupio Lazara 2 želi bolja riješenja ? Možda samo želi jeftinija riješenja a treba mu tockaš sa topom od 105 mm pa ako mu ih nudiš uz Lazara 2 a karoserija i motor je isti uzeo bi bez da ga moraš puno nudit.
Ako kupac zahteva i wc i tuš u lazara, što da ne. Kupac je kralj. Ako mu treba točkaš 8X8 sa topom 105, neka izvoli. Ali istotako znam, da postoje i bolja rešenja za ugradnju 105 mm topa, a i pitanje dali je top 105 stvarno neophodan za stvari za koje mu treba to vozilo. Ipak to je moje mišlenje i možda i grešim.
Zašto bi tražio bolja riješenja ? Da je tako šta tražio onda ne bi gledao ni Lazara 2 nego bi kupio neko americko il švedsko il njemacko cudo a ne balkansko. Ne budi naivan. Ne treba njemu tj njima koji kupuju Lazara 2 tzv bolje riješenje nego jeftinije.
Imaju kinezi več sve napravljeno (ZBL-09, PTL-02 etc), razvijeno i verovatno sa cenom tu negde. Ali verujem da je politična odluka da se nabavi Lazara.
A po meni nije neka pamet ugradit top od 105 mm na onakvu konstrukciju kakvu ima Lazar 2.
Jedno je pamet, ali drugo smisao. Uz top 105 mm ide i SUV, pa bolja zaštita, pa smeštaj municije, pa ojačanje zadnje dve osovine. Verovatno bi Vlado mogao puno toga reči na tu temu.
Da se razumemo, lično bi voleo da se Lazar 2 razvije u kompletnu porodicu vozila (OT, BVP, lovac tenkova, MB vozilo, vozilo sa haubicom 105 i 155, VBR, sanitetsko, vozilo za vezu, tehnično vozilo) i u tome vam želim puno sreče i uspeha.
LPB