Na žalost, ne postoji tekst na Srpskom javno dostupan (jedino da sednem pa da prevedem sve
). Menjaju se za sada ručno. Jedan od članova posade svakako mora da "gvirne "da bi zamenio doboše, srećom ne mora da bude izložen potencijalnoj vatri jer može da se zaštiti i iza same kupole i iza poklopaca na krovu, a i ne "izlazi " ceo van nego samo rukom (praktično samo do ramena ). Trocevac i ima prevashodnu namenu da štiti od napada iz vazduha (dronovi ili neke od modernih navođenih bombi koje bi se našle iznad kolone ),a tek sekundarno za napad i odbranu od ciljeva na zemlji. Za ciljeve na zemlji je namenjen jednocevni 20 mm ili kako su ih krstili Kiklop (jednocevac ) .,A Kerber (trocevac) je na slici.
Što se tiče 30 mm koliko ja znam Zastava je završila skoro sva opitovanja, sad im predstoji izrada (nije popularan izraz jer se često čuje ovih dana )"nulte serije ".
Velika je potražnja za ovim sistemima na svetskom tržištu i Jugoimport tu pokušava da parira Turskoj proizvodnji. I gledano kao celinu potpuno i Turci i mi gađamo istu tržišnu nišu sa istim proizvodnim programom, tako da će postepeno (to je sasvim sigurno ) Zastava morati da "pritisne gas " i da zauzme i to tržište topova 30mm, ako želi da osigura opstanak.
P.s.rezerni doboši su u vozilu .