PALUBA
September 23, 2023, 05:54:10 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Čitajte na Palubi roman "Centar" u nastavcima, autora srpskog podoficira i našeg administratora Kuzme
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Koncern "Almaz-Antej" među 20 najvećih proizvođača oružja na svetu  (Read 5775 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« on: July 14, 2021, 09:20:52 pm »

Koncern „Almaz-Antej“ je jedino preduzeće ruske vojne industrije na rang-listi dvadeset najvećih vojnoindustrijskih kompanija sveta koju je napravio ugledni američki nedeljnik Defense News.

„Almaz-Antej“ je na 20. mestu sa prihodom od preko 6 milijardi dolara. Ruska kompanija se spustila za tri mesta u odnosu na rang-listu od prošle godine.

Više na:

Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #1 on: August 24, 2021, 05:57:22 pm »

Za rusku PVO nema nevidljivih aviona

Ruski protivvazdušni raketni sistemi vide sve zapadne „nevidljive“ (stelt) avione, uključujući F-22 i F-35, saopštio je generalni konstruktor Koncerna „Almaz Antej“ Pavel Sozinov

„Za nas danas nema neprimetnih ciljeva. Sve varijante aviona, bilo da su ‘stelt’ avioni ili obični tipa F-15, F-16, sve vrlo dobro vide naši radari, naši protivvazdušni raketni sistemi koji obezbeđuju sigurnu zaštitu od njih. Bez obzira na blago smanjenje oblasti detektovanja F-22 i F-35, obezbeđuje se efikasan rad radara naših savremenih sistema“, objasnio je Sozinov za Sputnjik.

On je dodao da su „stelt“ tehnologije sposobne da u uslovima smetnji smanje oblast detektovanja ovih aviona i, shodno tome, oblast njihovog pogađanja.
Istovremeno, smanjenje potencijalnih oblasti pogađanja kompenzuje se povećanjem energetskog potencijala i otpornosti na smetnje savremenih ruskih sistema.

„Povećanje efikasnosti borbe protiv prikrivenih ciljeva takođe se obezbeđuje multipozicionom konstrukcijom naših sistema“, rekao je Sozinov.
„Stelt“ tehnologije uključuju brojne mere za smanjenje radarskog potpisa aviona. Konkretno, to su posebni oblici trupa koji povećavaju šanse da se radio-talas odbije od radarskog prijemnika. Takođe se na „stelt“ avionima široko koriste radio-apsorbujući premazi. Još jedna mera je smanjenje broja tehničkih proreza na telu aviona i prenos oružja unutar trupa kako bi se dodatno smanjilo odbijanje i rasipanje radio-talasa prema prijemniku zračenja neprijateljskog radara.

Ne može se sakriti od raketa S-400

Sozinov je istakao da nije moguće sakriti se iza horizonta od raketa protivvazdušnog raketnog sistema S-400 „Trijumf“.
Prema njegovim rečima, sistem S-400 je dobio kardinalne prednosti uvođenjem raketa dugog dometa sa aktivnom radarskom glavom za navođenje, koja pruža mogućnost gađanja ciljeva iza horizonta.

„Ako se cilj podigao iznad horizonta, mi smo ga primetili i lansirali raketu, a onda je odjednom cilj ponovo otišao iza horizonta – to ga ipak neće spasiti“, istakao je on.
Generalni konstruktor je objasnio da protivavionske rakete sa aktivnim glavama za navođenje omogućavaju ciljanje čak i prilikom odlaska iza radio-horizonta u odnosu na lokator navođenja, što povećava efikasnost i stabilnost rada čitavog sistema.

Zapadne hipersonične rakete nisu problem za ruske sisteme

Zapadne hipersonične rakete ne predstavljaju veliki problem za ruske protivvazdušne raketne sisteme, Rusija može uspešno da ih obara, naveo je Sozinov.

„Bilo koja hipersonična raketa – i postojeća i ona koja će potencijalno biti napravljena – za nas ne predstavlja problem“, primetio je on.

Kako je naveo, samo povećanje brzine raketa ne nosi značajne neprijatne posledice.

On je objasnio da svaka hipersonična raketa može da leti prema cilju maksimalnom brzinom samo na velikoj visini, a prilikom približavanja cilju visina se smanjuje, ulazi u atmosferu i gubi brzinu.

Konstruktor je naglasio da Koncern „Almaz Antej“ odavno živi u „hipersoničnoj stvarnosti“, budući da skoro sve balističke rakete koje koriste protivvazdušni raketni sistemi kompanije lete hipersoničnom brzinom.
Ranije su Sjedinjene Američke Države objavile da stvaraju program za sopstvene hipersonične rakete čija bi maksimalna brzina leta trebalo da bude 17 maha.
Koncern „Almaz Antej“ je vodeća ruska kompanija za proizvodnju sistema za borbu protiv svih sredstava vazdušno-kosmičkog napada. Koncern je napravio poznate protivvazdušne sisteme kao što su „Tor“, „Buk“, „S-400“ i drugi.

Izvor: https://rs-lat.sputniknews.com/20210824/za-rusku-pvo-nema-nevidljivih-aviona-1128767396.html?fbclid=IwAR3bxb_BrEiE09gQO5wD70eq9-H_IA_2GEqb9cXjZoqJoLFWvbJu8GuJ-jw
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #2 on: August 24, 2021, 06:32:40 pm »

Veoma dobra propagandna animacija sistema PVO proizvođača koncerna "Almaz-Antej".

Napadač je krenuo u napad sa strategijskim bombarderima (B-2A) ali dočekali su ih je spremni radarski sistemi velikog dometa "Protivnik-GE" i prosledili parametre preko automatskog sistema upravljanja radarskom informacijom "Baikal 1ME", sistemu "S-400" koji ih je, naravno, dokusurio!  Wink

Napadač je onda pokušao sa taktičkom lovačko-bombarderskom avijacijom (F-22), ali ih je dočekao sistem "Buk-M2E" i prvo zavarao protivradarske rakete sistemom "Gazetčik-E" a onda "dovršio" i letelice sa sopstvenim PA raketama!

Napadač još ne odustaje i pokušava sa jurišnom avijacijom (A-10A) i precizno navođenim projektilima Z-V, ali im se suprotstavlja neprelazan protivnik, sistem PVO "Tor-M2E" i sa lakoćom rešava situaciju!

I kao poslednji pokušaj napadača je napad na mornaricu koju izvode lovci-bombarderi (F/A-18), ali je mornaricu odbranio brodski sistem PVO "Štilj"....

Što bi rekli "kao na filmu"!  Grin

Ali svakako zanimljiva animacija..(od pre 10-tak godina)...Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #3 on: April 24, 2022, 09:40:56 am »

Koncern VKO „Almaz-Antej“ obeležava 20 godina od svog osnivanja

Koncern VKO Almaz-Antej, jedno od najvećih integrisanih udruženja ruskog vojno-industrijskog kompleksa, čija preduzeća zapošljavaju preko 130 hiljada ljudi, obeležava 20 godina postojanja.

Holding je formiran ukazom Vladimira Putina spajanjem korporacije Antej, NPO Almaz i niza odbrambenih preduzeća, projektantskih biroa i istraživačkih instituta koji su se bavili razvojem i proizvodnjom protivvazduhoplovnih raketnih sistema, radarske opreme za izviđanje i automatizovanih sistema upravljanja.

Danas je Almaz-Antej prva velika holding kompanija stvorena u okviru Federalnog namenskog programa „Reforma i razvoj kompleksa odbrambene industrije (2002-2006)“, koja je vodeći proizvođač i proizvođač protivvazduhoplovnih raketnih i radarskih sistema za protivvazduhoplovnu i protivraketnu odbranu naše zemlje.

„Da bi se ispunio postavljeni zadatak, 2002. godine je ukazom predsednika Rusije osnovan Koncern Almaz-Antej. Uključuje 46 preduzeća: istraživačke institute, biroe za projektovanje, pogone za finalnu montažu i više nivoe saradnje. Njih dvadesetak bilo je u predstečajnom stanju, nekoliko je zvanično proglasilo bankrot. Bilo je neophodno izvršiti finansijski oporavak, restrukturiranje ovih preduzeća, zadržati mogućnost serijske proizvodnje sistema i kompleksa PVO. Uspeli smo da sprečimo gubitak stručnog kadra neophodnog za razvoj i proizvodnju sistema PVO. U određenim oblastima takvi stručni kadrovi su morali biti stvoreni praktično od nule“, rekao je novinarima Jan Novikov, generalni direktor koncerna Almaz-Antej Istočni Kazahstan.

Prema rečima šefa odbrambenog holdinga, danas Koncern ima moćan naučni i tehnički potencijal, koji omogućava razvoj savremenog naoružanja za rešavanje zadataka vazdušno-kosmičke odbrane.

„Uspešno se rešava veliki zadatak prenaoružavanja Oružanih snaga Rusije savremenim sistemima PVO i PRO. Samo u poslednjih 10 godina, stručnjaci koncerna su stvorili i isporučili trupama niz potpuno novih kompleksa i sistema protivvazduhoplovne i protivraketne odbrane, uključujući S-400 Trijumf, S-350 Vitjaz i protivvazduhoplovne raketne sisteme S-300V4, zatim protivvazduhoplovne raketne sisteme Buk-M3, brodske sisteme PVO Poliment-Redut, Redut, Štil-1, razne modifikacije protivvazduhoplovnog raketnog sistema Tor i druge proizvode“, rekao je šef Koncerna.

Pored ispunjavanja državnog odbrambenog naloga, Almaz-Antej uspešno rešava pitanja diversifikacije proizvodnje i proizvodnje civilnih proizvoda.

„Prioritetni sektori su medicinska oprema, komunikacije, saobraćaj, stambeno-komunalne usluge i energetski kompleks. Štaviše, fokusirani smo na razvoj i proizvodnju samo modernih, visokotehnoloških i komercijalno efikasnih civilnih proizvoda“, rekao je Jan Novikov.

Prema njegovim rečima, 2019. godine potpisan je dugoročni ugovor sa Gaspromom, prema kojem će koncern organizovati masovnu proizvodnju opreme za podvodne sisteme za proizvodnju ugljovodonika, tehničko, servisno i remontno održavanje.

„Paleta proizvoda uključenih u podmorske proizvodne komplekse puštena je u masovnu proizvodnju. Realizacija projekta će obezbediti stvarnu supstituciju uvoza u strateški važnoj industriji proizvodnje gasa i povećati energetsku bezbednost zemlje“, rekao je šef koncerna.

Kolektivima Koncerna VKO Almaz-Antej 20. godišnjicu čestitao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Zahvaljujući talentovanim naučnicima, konstruktorima, inženjerima i kvalifikovanim stručnjacima, koncern se s pravom smatra jednim od vodećih u domaćoj odbrambenoj industriji, zauzima vodeću poziciju u oblasti stvaranja objekata za vazduhoplovno-kosmičku odbranu i proizvodi visokokvalitetne, visoko kvalifikovane civilne proizvode“, rekao je šef države.

Kako je primetio Vladimir Putin, čak i pred neviđenim pritiskom, Almaz-Antej ne samo da održava, već i povećava svoje tehnološke mogućnosti i kapacitete.

Predsednik Rusije je osoblju koncerna Almaz-Antej poželeo nova dostignuća i zahvalio na „nesebičnom radu i posvećenosti“.

Izvor: https://severnveter.ru/kontsern-vko-almaz-antej-otmechaet-20-let-s-momenta-sozdaniya/

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* Almaz-Antej-696x438.jpg (34.99 KB, 696x438 - viewed 1 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #4 on: August 31, 2022, 01:24:41 pm »

Koncern Almaz-Antej izgradiće poligon za šasije i tegljače na točkovima u Brjansku

Brjanska automobilska fabrika (BAZ) će izgraditi sopstveni poligon, koji će se koristiti za testiranje serijskih i naprednih šasija i tegljača na točkovima.

Kako je saopštila pres-služba koncerna Almaz-Antej Istočni Kazahstan, koji uključuje preduzeće, planirano je da poligon, koje zauzima više od 520.000 kvadratnih metara, bude pušteno u rad do kraja 2025. godine.

„I drugi domaći proizvođači automobila takođe će moći da iskoriste mogućnosti nove lokacije za testiranje novih modela automobilske opreme“, navodi se u saopštenju odbrambenog holdinga.

Prema rečima Mihaila Podvjaznikova, zamenika generalnog direktora Koncerna, generalnog direktora upravljačke organizacije JSC „BAZ“ (JSC „Obukhov Plant“), Brjanska automobilska tvornica se već dugo kreće ka ovom projektu i uspela je da realizuje nekoliko opcija za njegovu implementaciju tokom godina.

Važan korak ka početku izgradnje poligona bio je ulazak preduzeća u koncern Almaz-Antej krajem 2015. godine, rekao je Podvjaznikov, a citirala pres služba.

Napominje se da će poligon obuhvatati zemljane i asfalt-betonske staze, kompleks uspona male i velike strmine, posebne deonice, platformu za proveru parametara prohodnosti opreme, laboratorije, kao i tehničke i pomoćne prostorije. Staza će testirati snagu vozila i ispitati vozače, simulirajući najteže deonice puta.

Koncern je takođe uveren da će korišćenje novog poligona značajno smanjiti cenu proizvoda fabrike, a takođe će pomoći da se skrati ciklus prijemnih testova za šasije na točkovima i tegljače, što će zauzvrat povećati stepen pouzdanosti fabričkih proizvoda.

AD „Briansk Automobilska Fabrika“ (deo AD „Koncern VKO“ Almaz-Antej“), je proizvođač specijalnih šasija na točkovima i tegljača visokog nosivosti od 14 do 40 tona. Jedno je od vodećih preduzeća u svojoj industriji, sposobno da obezbedi pun životni ciklus proizvoda (razvoj, testiranje, proizvodnja, održavanje i popravka).

BAZ proizvodi 100% šasija na točkovima i tegljača sa visokom sposobnošću kretanja i nosivosti u sve-ruskom obimu proizvoda ove klase. Fabrika je jedan od najvećih domaćih dobavljača šasija i tegljača za specijalizovanu opremu. Konkretno, uspešno su realizovani projekti u sektoru nafte i gasa, izgradnji, modernizaciji transportne infrastrukture, stvaranju nove opreme za spasavanje.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor


* 206661_800.jpg (210.57 KB, 800x600 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #5 on: October 09, 2022, 10:45:41 pm »

Dmitri Medvedev, zamenik predsednika Ruskog saveta bezbednosti, posetio preduzeće za proizvodnju protivvazduhoplovnih navođenih raketa

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev posetio je moskovski mašinski zavod „Avangard“ (deo Koncerna za vazdušno-kosmičku odbranu „Almaz-Antej“) gde je održao sastanak o realizaciji državnog odbrambenog naloga.

"Preduzeće zauzima vodeću poziciju u proizvodnji protivvazduhoplovnih raketa, kompleksa PVO i protivraketne odbrane. Ovde postoji veoma ozbiljan državni odbrambeni nalog. Hajde da razgovaramo o tome sa kojim dodatnim zadacima se preduzeće sada suočava", rekao je Dmitrij Medvedev, napominjući da se postavljeni zadaci odnose na proširenje proizvodnje i povećanje broja proizvedenih proizvoda.

Trenutno je Zavod Avangard najveći ruski proizvođač raketnih sistema. Glavna oblast delatnosti fabrike je proizvodnja raketa za PVO i protivraketnu odbranu za sisteme S-300, S-400 i druge PVO i protivkosmičke odbrambene sisteme. Pored toga, fabrika ima i inženjerski centar koji razvija civilne proizvode, uključujući cevne peći za lož ulje na magistralnim naftovodima, univerzalne mobilne pumpne stanice i mobilne prehrambene stanice (kantine) MPP-500.

Zavod Avangard osnovan je 24. januara 1942. dekretom Državnog komiteta za odbranu SSSR-a u cilju proizvodnje avionskih motora za avione U-2. Tokom Velikog otadžbinskog rata, ovaj Zavod je razvio i proizvodio malokalibarsko i topovsko oružje za avione, uključujući i bombardere Tu-4. Od 1950-ih, glavna specijalizacija Zavoda je proizvodnja protivvazduhoplovnih vođenih raketa i drugih sistema protivvazduhoplovne odbrane.

2002. godine, Avangard je postao deo koncerna VKO Almaz-Antej. Trenutno se na teritoriji Zavoda grade nove proizvodne zgrade, oprema se savremena oprema, rastu plate. Fabrika u potpunosti ispunjava zadatke proizvodnje proizvoda u okviru Državnog naloga odbrane i za izvoz.

Koncern VKO Almaz-Antej je jedno od najvećih integrisanih udruženja ruskog vojno-industrijskog kompleksa, koje uključuje preko 60 istraživačkih instituta, projektantskih biroa, industrijskih preduzeća i uslužnih centara. Ukupan broj zaposlenih u holdingu je oko 140 hiljada ljudi. Proizvodi Koncerna se isporučuju u više od 50 zemalja sveta.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor* Almaz Avangard.jpg (61.31 KB, 800x450 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #6 on: October 12, 2022, 07:56:42 pm »

Proizvođač porodice sistema PVO "Tor", predstavio proizvode za civilnu upotrebu na izložbi "Agroprodmaš-2022"

Iževski elektromehanički kombinat Kupol (deo koncerna Almaz-Antej VKO), glavni proizvođač sistema PVO porodice Tor, predstavio je niz svojih civilnih proizvoda na izložbi Agroprodmaš-2022.

Kako je saopštila pres-služba preduzeća, gostima događaja su posebno predstavljena visokotehnološka industrijska rashladna oprema i rebrasta cev, koja je glavni strukturni element bilo koje vrste izmenjivača toplote.

IEMZ "Kupol" razvija i proizvodi kako pojedinačne elemente tako i kompletne sisteme za hlađenje, kontrolu temperature i klimatizaciju, a takođe pruža i postprodajne usluge.

Industrijski rashladni uređaji su složeni, visokotehnološki proizvodi, sa povećanim zahtevima za kvalitetom izrade i proizvodnim tehnologijama, koji se koriste u industrijskim preduzećima za rashladnu opremu i za obezbeđivanje tehnoloških procesa, kao i u sistemima centralne klimatizacije itd. Posebno kod IEMP rashladnih mašina „Kupola“ u dizajnu otpornom na zemljotres za rad u posebnim uslovima obezbeđuje odgovarajuću temperaturu i klimatizaciju u strateški važnom objektu.

Napominje se da su donedavno većinu ruskog tržišta industrijske rashladne opreme zauzimali proizvodi stranih proizvođača, ali je menadžment IEMZ "Kupol" uspeo da uspešno reši problem zamene uvoza i donese konkurentne visokotehnološke rashladne jedinice. domaće proizvodnje na tržište.

Rebrasta cev, čiju je proizvodnju takođe savladao IEMZ „Kupol“, glavni je konstruktivni element bilo koje vrste izmenjivača toplote za opremu za hlađenje i grejanje i predstavlja konstrukciju koja se sastoji od dva glavna elementa – same cevi i rebara koja povećava površinu razmene toplote.

Za proizvodnju rebrastih cevi, preduzeće je uz podršku FRP-a nabavilo savremenu opremu visoke tehnologije koja omogućava proizvodnju cevi prečnika od 13 do 114 mm i dubinom rebra od 2 mm, namotavanjem toplotno provodne trake sa visokofrekventnim zavarivanjem. Proizvodi sličnih karakteristika se ne proizvode u Rusiji. Takođe treba napomenuti da IEMZ "Kupol" proizvodi rebraste cevi ne samo za upotrebu u krajnjim proizvodima sopstvene proizvodnje, već i za kupce trećih lica.

Svi proizvodi civilne proizvodnje IEMZ "Kupol" podležu strogoj kontroli kvaliteta. Sistem kontrole kvaliteta je isti za odbrambenu i civilnu industriju i ispunjava zahteve standarda odbrane GOST RV 0015-002, zahteve internih standarda Koncerna VKO Almaz-Antej.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* 276986_900.jpg (102.29 KB, 900x599 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #7 on: October 24, 2022, 04:54:44 pm »

Postavljena serijska proizvodnja višenamenskih bespilotnih letelica u SZRC Koncerna Almaz-Antej

U Sankt Peterburgu, na lokaciji Severozapadnog regionalnog centra koncerna Almaz-Antej Istočni Kazahstan – Obuhovskog kombinata (NVRC), počela je masovna proizvodnja multifunkcionalnih bespilotnih letelica (UAV) za civilno tržište.

Kako je saopštila pres-služba holdinga, projekat se realizuje u okviru programa diverzifikacije proizvodnje u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa (MIC).

"Trenutno su već završene pripreme za serijsku proizvodnju linije multifunkcionalnih bespilotnih letelica. Prvih četiri stotine proizvoda biće sastavljeno u novembru, a planirano je da se do kraja ove godine proizvede oko hiljadu dronova", navodi se u saopštenju, kaže se u saopštenju Koncerna. U 2023. godini planirano je dalje povećanje proizvodnje bespilotnih letelica i proširenje linije modela.

U izveštaju se takođe navodi da je početak prodaje bespilotnih letelica zakazan za kraj ove godine, a preliminarni trošak punog kompleta je mnogo niži od stranih analoga na tržištu. Istovremeno, preliminarna narudžbina za proizvodnju dronova od strane preduzeća SZRC koncerna Almaz-Antej može se dati odmah.

Uprkos činjenici da bespilotna letelica tek ulazi na civilno tržište, stručnjaci SZRC-a su već počeli da rade na poboljšanju buduće linije bespilotnih letelica kako bi ih opremili dodatnim mogućnostima.

Koncern je saopštio da je domaći razvoj napravljen po šemi „kvadkopter“ od ruskih savremenih materijala (karbonska vlakna, punjeni polimeri itd.). U proizvodnji bespilotnih letelica široko su korišćene aditivne tehnologije, što je omogućilo da se dronovima obezbedi visoka čvrstoća, mala težina i visoke performanse. Projekat je zasnovan na najpopularnijoj i najprikladnijoj funkcionalnosti čak i za početnike.

„Uređaj može da radi pod jakim opterećenjima vetrom i niskim temperaturama. Gotovo sve komponente proizvoda, uključujući i kontroler leta zajedno sa softverom, kreira i proizvodi Sankt Peterburški Koncern uz kontinuiranu kontrolu kvaliteta proizvedenih proizvoda u skladu sa standardima preduzeća odbrambene industrije“, navodi se u saopštenju Koncerna.

Konstruktori takođe napominju da paket uključuje sve što je potrebno za rad proizvoda: sama BPL, upravljačka tabla, dve zamenljive baterije ruske proizvodnje, tablet računar sa instaliranim softverom, komplet za prenos video zapisa na mobilni uređaj, povezivanje kablovima i punjači, komplet rezervnih delova i ključevi za njihovu ugradnju. Da bi se olakšao rad proizvoda, punjenje je obezbeđeno i iz konvencionalne utičnice i iz automobilske baterije.

BPL se isporučuje u vodootpornom kućištu koje štiti komplet od mehaničkih udara i omogućava lako skladištenje i transport. Svaka kutija sadrži pasoš proizvoda sa oznakama kontrole kvaliteta i detaljnim ilustrovanim uputstvima za upotrebu.

Koncern VKO Almaz-Antej je jedno od najvećih integrisanih udruženja ruskog OOPC-a, čija preduzeća zapošljavaju oko 140 hiljada ljudi.

Zadaci supstitucije uvoza i proizvodnje inovativnih civilnih proizvoda čine jedan od strateških pravaca razvoja Koncerna VKO Almaz-Antei, njegovih podružnica i partnera. U odnosima sa partnerima, Koncern se pridržava principa orijentisanosti na kupca, nudi pun ciklus realizacije projekata: od naučnog istraživanja, razvoja, dizajna do masovne proizvodnje, promocije, prodaje i postprodajnog servisa proizvoda, kao i njihovog recikliranja.


Izvor
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #8 on: November 09, 2022, 08:22:28 pm »

Almaz-Antej će predstaviti proizvode iz svoje proizvodne lepeze na Airshow China 2022

Rosoboroneksport će predstaviti savremene protivvazduhoplovne i protivraketne odbrambene sisteme (PVO/PRO), kao i uzorke druge vojne opreme ruske proizvodnje na međunarodnoj avio-izložbi Airshow China 2022, koja će se održati od 8. do 13. novembra. u kineskom gradu Džuhaju.

Pres služba kompanije izrazila je uverenje da će zajednički rad sa rukovodstvom Narodnooslobodilačke armije Kine i kineskim kompanijama doneti nove obostrano korisne sporazume i omogućiti da se ocrtaju obećavajuće oblasti zajedničke saradnje u oblastima visoke tehnologije.

„Ove godine ćemo u Džuhaju demonstrirati najbolja i najnovija dostignuća ruskih proizvođača aviona i helikoptera, efikasna sredstva za uništavanje, rešenja u oblasti protivvazduhoplovne i protivraketne odbrane“, citira pres-služba kompanije Aleksandra Mihejeva, generalnog direktora Rosoboroneksporta.

Kompanija je takođe istakla da će Rosoboroneksport među sredstvima protivvazduhoplovne i protivraketne odbrane predstaviti širok spektar protivvazduhoplovnih raketnih sistema i kompleksa koje proizvode preduzeća koja su deo koncerna Almaz-Antej VKO dd, koja su se već dokazala u borbenim uslovima.

„U cilju izgradnje efikasne PVO teritorije i objekata, Rosoboroneksport će u Džuhaju prikazati sredstva PVO različitih dometa: S-400 Trijumf, PVO S-350E Vitjaz, koji se pokazao kao pouzdano sredstvo borbe protiv savremenih bespilotnih letelica, protivvazduhoplovni raketni sistem Tor-E2, kao i razne automatizovane sisteme upravljanja jedinicama i pod-jedinicama PVO, saopštila je kompanija.

Treba napomenuti da se isporuka vojnih proizvoda koncerna Almaz-Antej vrši za izvoz čak i pod uslovima međunarodnih sankcija protiv holdinga. Osim toga, ruski koncern napominje da sistemi PVO i PRO koje proizvod koncern su i dalje u mnogim zemljama u upotrebi, što stvara osnovu za razvoj saradnje sa koncernom na remontu i modernizaciji sredstava i vojne opreme.

Koncern VKO Almaz-Antej je jedno od najvećih integrisanih udruženja ruske odbrambene industrije, koje zapošljava oko 130 hiljada ljudi. Almaz-Antej proizvodi su u upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor* Almaz antej.jpg (163.89 KB, 900x506 - viewed 3 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #9 on: December 28, 2022, 09:49:32 pm »

Nova stranica u istoriji odbrambene industrije: Kako je nastao Tor

Koncept razvoja Iževskog elektromehaničkog kombinata „Kupol“, od osnivanja ovog odbrambenog preduzeća, zasniva se na važnim i nezamenljivim principima – fokus na visokoj tehnologiji i visokokvalifikovanom kadru, visokokvalitetnim proizvodima, pouzdanim partnerstvima i želji za profesionalnim vođstvom.

„Smatram Zavod „lakmus testom“, koji pokazuje koliko osoba vredi. Iako za to ima svoje metode: fabrika te tera da napustiš svoju zonu udobnosti, jer je jedino tako moguć rast. Imao sam sreću da nađem svoje mesto u preduzeću i živim svetlim životom, za dobrobit zemlje. Kupol je meni i hiljadama i hiljadama fabričkih radnika pružio takvu priliku “, kaže jedan od osam glavnih dizajnera preduzeća Aleksandar Aleksandrovič Kardapolov, koji je nedavno proslavio 75. rođendan.

Konstruktor Aleksandar Kardapolov je, bez preterivanja, deo istorije odbrambenog preduzeća Iževsk. Njegova biografija je primer i putokaz za današnju omladinu, koja danas u Domu nalazi zanimljiv posao i profesionalni poziv.

„Bio je mart 1970. godine, fabrika je savladavala kompleks Osa, prikupljajući prve primerke za testiranje. Bio sam raspoređen u Radnju precizne mehanike, u odeljenje za montažu računskih instrumenata za Osu. Godinu dana kasnije, prešao sam u 4. kategoriju i učvrstio se u ovoj oblasti. Pored uređaja Osa, ovde su rađeni i srodni proizvodi iz drugih radionica: od Kruga  do Tora, o čemu će se tek razgovarati“, kaže konstruktor.

U sovjetsko vreme nisu svi mogli da steknu visoko tehničko obrazovanje i to ne odmah. Prema rečima Aleksandra Kardapolova, žudnja za naučnim saznanjima dovela ga je do Iževskog mašinskog instituta (danas - IžGTU)

„Preneo sam dokumente i pripremao se mesec dana i ušao. Specijalnost 705 - "radarski sistemi". Ono što se potom dogodilo pokazalo se još težim. Za šest godina studija, četiri puta sam napuštao institut - nije bilo dovoljno vremena. Neki predmeti su se učili lako, posebno oni koji su se odnosili na teorijsku i praktičnu mehaniku, – priseća se zaslužni projektant preduzeća, a potom i – mladi master u radionici. „Sve ovo vreme sedeo sam na zadacima 18 sati: dok je bilo svetlo, pripremao sam crteže, a noću sam radio proračune.

Na kraju, student Kardapolov se probio „kroz trnje do zvezda“, diplomirao na institutu i ​​uspešno napisao diplomski rad na fabričkoj temi „Simulator rada stanice za detekciju“. U stvari, budući dizajner je modernizovao simulator za testiranje sistema protivvazduhoplovnog raketnog sistema Krug, predlažući nove opcije za njegovu implementaciju na modernijoj bazi elemenata i rešavajući složene matematičke probleme u svojoj studiji.

Konstruktorski biro je primetio mladog i talentovanog mastera. I skoro odmah nakon dobijanja diplome, pozvan je na mesto inženjera dizajna. Preduzeće se već pripremalo za razvoj budućeg kompleksa Tor.

 Mlade inženjere je nadgledao i savetovao glavni projektant kompleksa Tor, legendarni sovjetski dizajner Iosif Drize.

„Ovo je potpuno digitalni kompleks, fundamentalno novi pristupi. Tim je bio mlad. Iskustvo smo sticali u Moskovskom vodećem naučno-istraživačkom elektromehaničkom institutu, pristajanje sa kojim je organizovao zamenik glavnog konstruktora Vladimir Arkadjevič Popov. U eksperimentalnoj radionici instituta stvoreni su prvi sistemi i prototip PVO sistema Tor. Proveli smo više od mesec dana u Moskvi, prvo radili grube radove iza crtaćih ploča, a zatim podešavali sklopove i blokove “, kaže Kardapolov.

Devedesetih godina Aleksandar Kardapolov je postavljen na mesto zamenika direktora Istraživačkog instituta "Kupol", a 2004. godine - na mesto šefa Projektnog biroa - glavnog dizajnera.

„Tada je završen razvoj protivvazduhoplovnog raketnog sistema Tor-M2U. Kompleks je pušten u rad 2008. godine. Ovom događaju prethodio je, verovatno, ne manje značajan - početak obimne modernizacije kapaciteta preduzeća. U poboljšanom sistemu PVO, u poređenju sa prethodnim proizvodima, izmenjeni su mnogi sklopovi i blokovi, podseća Aleksandar Kardapolov. „Tada je Kupol napravio prve korake ka tome da postane jedno od najmodernijih preduzeća u Rusiji, čiji proizvodni potencijal nam omogućava da implementiramo napredne ideje dizajnera.

A danas, suočeni sa pritiskom sankcijama kolektivnog Zapada na rusku industriju, tim Kupol stvara najbolje u svojoj klasi protivvazduhoplovne raketne sisteme porodice Tor-M2, modernizuje protivvazduhoplovne raketne sisteme Osa i proizvodi ostali proizvode vojne, civilne i dvojne namene.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* Kupol fabrika.jpg (94.64 KB, 800x533 - viewed 0 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #10 on: January 18, 2023, 06:36:56 pm »

Putin je govorio o godišnjem obimu raketa PVO proizvedenih u Rusiji

Svake godine Rusija proizvede onoliko raketa za PVO koliko proizvode svi drugi proizvođači u svetu. To, između ostalog, uliva poverenje u pobedu, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin 18. januara tokom razgovora sa radnicima Obuhovskog kombinata, koji je deo koncerna Almaz-Antej.

„Mi, na primer, proizvodimo više od tri puta više raketa protivvazduhoplovne odbrane od strane vas ovde godišnje, nego u Sjedinjenim Državama. I uopšte, naša odbrambena industrija godišnje proizvede otprilike istu količinu raketa PVO za različite namene kao i sva vojno-industrijska preduzeća u svetu. Naša proizvodnja je uporediva sa svetskom“, rekao je predsednik Ruske Federacije.

Istovremeno je napomenuo da je pobeda Rusije u sukobu u Ukrajini neizbežna, uključujući i zahvaljujući jedinstvu i solidarnosti ruskog naroda, hrabrosti i herojstvu boraca i radu vojno-industrijskog kompleksa. je uporediva sa svetskom“, rekao je predsednik Ruske Federacije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* RIA_8151807.HR_.jpg (42.38 KB, 900x506 - viewed 0 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #11 on: February 11, 2023, 12:39:24 pm »

Koncern VKO Almaz-Antej, predstavlja svoje napredne proizvode PVO na izložbi "Aero Indija 2023"

Koncern Almaz-Antej učestvovaće na međunarodnoj izložbi "Aero India 2023" u Bangaloru, gde će predstaviti modele protivvazduhoplovnih raketnih sistema dugog i srednjeg dometa S-400 Trijumf i S-350E Vitjaz.

Kako je saopštila pres-služba odbrambenog holdinga, ruski sistemi protivvazduhoplovne odbrane su uvek od interesa za predstavnike odbrambenih resora različitih zemalja sveta.

Konkretno, kako je primetio Vjačeslav Dzirkaln, zamenik generalnog direktora koncerna Almaz-Antej za spoljno-ekonomske poslove, Indija pokazuje veliko interesovanje za ruske sisteme i komplekse PVO.

"Indija ima jednu od najvećih, najjačih i najmodernijih armija na svetu, a indijski partneri tradicionalno pokazuju veliko interesovanje za razvoj našeg holdinga, koji su više puta demonstrirali i potvrdili svoje visoke performanse, efikasnost, pouzdanost i konkurentnost“, rekao je on.

Prema Dzirkalnu, na izložbi "Aero India 2023" koncern Almaz-Antej planira da informiše potencijalne partnere o svojim mogućnostima u razvoju, proizvodnji, održavanju, produženju radnog veka, kao i modernizaciji i mogućnostima proizvedenih proizvoda. U okviru jedinstvene izložbe, holding će demonstrirati niz proizvoda koji su se dokazali na svetskom tržištu, posebno protivvazduhoplovne raketne sisteme velikog dometa S-400 Trijumf i protivvazduhoplovne raketne sisteme srednjeg dometa S-350E Vitjaz.

"Sistem PVO S-400 Trijumf je projektovan za visokoefikasnu zaštitu od vazduhoplovnih udara, strateških, krstarećih, taktičkih i operativno-taktičkih balističkih raketa u borbenim uslovima i uslovima elektronskih protivmera. Sistem PVO S-350E Vitjaz je projektovan za odbranu administrativnih, industrijskih i vojnih objekata od masovnih udara raznih vrsta savremenih i naprednih naoružanja za vazduhoplovni napad.", kaže se u saopštenju.

Koncern takođe napominje da sistem S-350E Vitjaz može da funkcioniše autonomno ili da bude uključen u integrisani sistem PVO korisnika.

U okviru zajedničkog izlaganja Koncerna, gostima manifestacije biće prikazani i drugi razvoji preduzeća koja su deo Almaz-Anteja. Konkretno, protivvazduhoplovni raketni sistemi kratkog dometa porodice Tor (Tor-M2K, Tor-M2E, Tor-E2), autonomni borbeni modul sistema PVO Tor-M2KM na indijskoj TATA šasiji i drugim šasijama koje su deo razvoja i proizvodnje Iževske elektromehaničke fabrike „Kupol“ (deo AD Koncerna VKO „Almaz-Antej“). Na štandu holdinga biće predstavljene i informacije o mobilnom kompletu opreme za popravku i dijagnostiku Redikom i borbenom vozilu protivavionskih tobdžija Tajfun-PVO(E).

Pored toga, posetioci izložbe moći će da se upoznaju sa karakteristikama univerzalnog vežbovnog-trenažnog kompleksa meta (UMTK) „Ađutant”, čija je osnovna namena osnovna obuka i stalno održavanje nivoa borbene obuke posada raketnih sistema aviona za otkrivanje, praćenje i simulaciju gađanja različitih vazduhoplovnih ciljeva. Programeri napominju da se UMTK odlikuje mogućnošću višestruke upotrebe ciljeva koji imitiraju glavna savremena sredstva vazduhoplovnog napada.

14. Međunarodna izložba vazduhoplovstva Aero India održaće se u Bangaloru od 13. do 17. februara. Aeromiting se održava svake dve godine. Rusija je aktivni učesnik izložbe, na kojoj je 2021. godine predstavljeno preko 200 primeraka ruskih vojnih proizvoda.

Koncern VKO „Almaz-Antej“ je jedno od najvećih integrisanih udruženja ruske odbrambene industrije, koje obuhvata preko 60 preduzeća. Ukupan broj zaposlenih je oko 140 hiljada ljudi. Proizvodi se isporučuju u više od 50 zemalja širom sveta.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* Aero Indija.jpg (93.42 KB, 800x526 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #12 on: February 12, 2023, 07:47:08 pm »

Proizvodi Iževskog elektromehaničkog zavoda "Kupol" biće predstavljani na "Aero Indija 2023"

Od 13. do 17. februara u Bangaloru u Indiji biće održana 14. međunarodna vazduhoplovna izložba Aero India u okviru koje će biti predstavljeni vojni proizvodi Iževskog elektromehaničkog zavoda „Kupol”.

Na zajedničkom štandu u izložbi Koncerna VKO „Almaz-Antej“, koji uključuje preduzeće, biće moguće upoznati se sa proizvodima fabrike oružara u Iževsku.

Posetiocima izložbe posebno će biti predstavljeni savremeni modernizovani protivvazduhoplovni raketni sistemi kratkog dometa porodice Tor, koji imaju jedinstvene kombinovane karakteristike performansi i nemaju analoge u svetu.

Tako će gosti manifestacije moći da se upoznaju sa modelima i video prezentacijama sistema PVO Tor-M2K na šasiji sa točkovima, kao i izvoznom verzijom guseničarske PVO Tor-M2E i Tor-E2. sistema. Pored toga, na izložbi će biti predstavljen i samostalni borbeni modul „Tor-M2KM“ na indijskoj šasiji „TATA“.

Proizvođači napominju da se borbeni modul Tor-M2KM može postaviti na bilo koju platformu odgovarajuće nosivosti, kao i na krovove zgrada i objekata, palube brodova i civilnih brodova i trajno na teško dostupnim mestima, opremljen savremenim računarskim alatima i savremenim radarima koji omogućavaju otkrivanje i obradu do 48 ciljeva, prikazuju informacije o 10 najopasnijih od njih i obezbeđuju istovremeno uništavanje četiri vazduhoplovna cilja. Površina zaštićenog objekta jednim autonomnim borbenim modulom PVO sistema Tor-M2KM iznosi više od 200 kvadratnih kilometara.

Linija sistema protivvazduhoplovne odbrane kratkog dometa porodice Tor tradicionalno izaziva interesovanje zbog svojih jedinstvenih karakteristika, a to su visoka mobilnost, lakoća rada i ekonomičnost. Kompleksi su apsolutno autonomni i mogu se koristiti za pokrivanje strateški važnih objekata i infrastrukture, na primer, u oblastima proizvodnje nafte.

Pored toga, na izložbi holdinga će biti predstavljeni podaci o još jednom razvoju IEMZ „Kupol“ – izvoznoj verziji borbenog vozila za protivvazduhoplovne strelce prenosnih protivvazduhoplovnih raketnih sistema (LPRS) „Tajfun-PVO(E) „. Borbeno vozilo protivvazduhoplovnih strelaca razvija se na bazi šasije Kamaz-4386, zasnovane na BM Tajfun-VDV. U varijanti opremanja borbenog vozila sa LPRS Verba, sredstva za napad iz vazdušnog prostora koja lete brzinama do 420 m/s presreću se na udaljenosti od 500 do 6000 metara, na visini do 3,2 km.

Pored toga, posetioci izložbe će moći da se upoznaju sa još jednim razvojem iževskih oružara - univerzalnim kompleksom za obuku meta (UMTK) „Ađutant“, čija je glavna svrha početna obuka i stalno održavanje nivoa borbene obuke posada protivvazduhoplovnih raketnih sistema za otkrivanje, praćenje i imitaciju raketiranja različitih vazduhoplovnih ciljeva.

Programeri primećuju da se „Ađutant“ odlikuje mogućnošću ponovljene upotrebe ciljeva koji imitiraju glavna savremena sredstva vazduhoplovnog napada. Konkretno, kompleks može da imitira avion sa turbomlaznim motorom, avion sa klipnim motorom, krstareću raketu, helikopter, kao i grupni napad na ciljeve.

Međunarodna vazduhoplovna izložba "Aero India" održava se svake dve godine i predstavlja najveća svetska dostignuća u proizvodnji borbenih i bespilotnih letelica, sistema PVO, instrumenata i navigacionih pomagala. Rusija je aktivni učesnik na vazduhoplovnoj izložbi, a 2021. godine predstavila je više od 200 primeraka vojnih proizvoda sopstvene proizvodnje.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* Kupol Aero Indija.jpg (101.09 KB, 800x569 - viewed 0 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #13 on: February 20, 2023, 08:13:15 pm »

VKO Koncern Almaz-Antej, predstaviće na izložbi IDEX-2023 u Abu Dabiju modele najnovijih sistema PVO

Liniju glavnih vojnih proizvoda koncern Almaz-Antej će predstaviti na Međunarodnoj izložbi odbrane IDEX-2023, koja će se održati od 20. do 24. februara u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Kako je saopšteno iz pres-službe holdinga, u okviru manifestacije koncern će prikazati proizvode osam svojih podružnica, a posetioci izložbe će moći da se informišu o savremenim dugo, srednje i kratkodometnim sistemima PVO, mogućnosti nadogradnje ranije proizvedene opreme i drugih razvoja, kao i mogućnosti obuke stranih specijalista od strane holdinga.

Koncern će posebno predstaviti modele protivvazduhoplovnih raketnih sistema velikog dometa S-400 Trijumf, srednjeg dometa S-350E Vitjaz, protivvazduhoplovnog raketnog sistema Buk-M3E Viking, zatim Buk-M2E, kao i kao sisteme PVO kratkog dometa iz porodice Tor (Tor-M2E, Tor-M2K, Tor-M2KM) i borbeno vozilo protivvazduhoplovnih strelaca Tajfun-PVO (E)“, navodi se u izveštaju.

Gostima odbrambene izložbe biće prikazani prezentacioni materijali o sistemu PVO S-300V4 Antej-4000, Tunguska-M1 i Šilka-M4 ZSU-23-4. Pored toga, posetioci štanda Almaz-Antej moći će da se upoznaju sa informacijama o sistemima PVO baziranja na brodovima: Rif-M, Resurs i Štilj-1.

Najnovije zemaljske osmatračke radarske stanice „Fara-VR”, „Kredo-1E”, 1L277, „Aistenok” i radar za zaštitu objekata „Sova”, modeli helikopterskog radio-tehničkog kompleksa E-801E za otkrivanje vazduhoplovnih i površinskih objekata i helikopterski radarski osmatrački kompleks za kopnene ciljeve 1K130E.

Pored toga, Almaz-Antej će u Abu Dabiju predstaviti model automatizovanog trokoordinatnog radara za male visine Podlet-E, koji ima visoku otpornost na ometanje i sposoban je da radi u različitim režimima nadzora vazdušnog prostora.

Pored toga, na štandu holdinga biće moguće upoznati se sa modelom radarsko-optičkog kompleksa ROSC-1, dizajniranog za suzbijanje bespilotnih letelica, kao i informacije o univerzalnom ciljnom kompleksu za obuku posada sistema PVO Ađutant i autonomni simulator 9F678M.

Prema rečima Vjačeslava Dzirkalna, zamenika generalnog direktora koncerna Almaz-Antej za spoljno-ekonomske poslove, koje citira pres-služba, holding se pozicionirao kao pouzdan snabdevač savremenih odbrambenih i ekskluzivnih proizvoda.

„Naši proizvodi tradicionalno izazivaju veliko interesovanje posetilaca IDEX-a, jedne od najposećenijih odbrambenih izložbi. Već 30 godina preduzeća koncerna na ovom forumu uspešno demonstriraju svoj naučni, tehnički i proizvodni potencijal, što nesumnjivo doprinosi razvoju novih tržišta. Dokazali smo se kao pouzdan dobavljač ekskluzivnih odbrambenih proizvoda“, rekao je Dzirkaln.

Prema rečima zamenika direktora koncerna, značajnu ulogu u rastu izvoznog potencijala holdinga ima pružanje punog ciklusa podrške svojim proizvodima - od razvoja do upotrebe.

„Proizvodi koncerna Almaz-Antej Istočni Kazahstan danas uspešno štite suverenitet i bezbednost mnogih zemalja kupaca“, naglasio je Dzirkaln.

Treba napomenuti da Koncern Almaz-Antej ima pravo da obavlja samostalne spoljnotrgovinske aktivnosti u vezi sa vojnim proizvodima, uključujući nabavku rezervnih delova, popravke i modernizaciju ranije isporučene opreme.

Koncern VKO Almaz-Antej je jedno od najvećih integrisanih udruženja ruskog vojno-industrijskog kompleksa, čija preduzeća zapošljavaju oko 140 hiljada ljudi. Proizvodi Koncerna su u upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor
* 284815_900.jpg (90.8 KB, 900x577 - viewed 0 times.)
Logged
Kubovac
Administrator
kapetan fregate
*
Online Online

Posts: 7 780« Reply #14 on: February 27, 2023, 01:56:52 pm »

VIŠE OD 30 STRANIH DELEGACIJA POSETILO IZLOŽBU RUSKOG KONCERNA „ALMAZ-ANTEJ“ NA IDEX-2023

Više od 30 delegacija iz petnaestak zemalja posetilo je izložbu ruskog koncerna Almaz-Antej na međunarodnoj izložbi naoružanja IDEX-2023, koja je završena dan ranije u Abu Dabiju.

Sergej Kulakov, šef Sektora za spoljno-ekonomsku delatnost Holdinga, koji predvodi delegaciju kompanije na forumu, rekao je novinarima da su s obzirom na to da se IDEX održava u UAE, najveću aktivnost pokazali predstavnici zemalja Bliskog istoka.

„Proizvodi koncerna tradicionalno izazivaju veliko interesovanje gostiju IDEX-a, jedne od najposećenijih odbrambenih izložbi. Forum je ispunio naša očekivanja, dobili smo rezultat koji smo očekivali. Međunarodne izolacije nije bilo“, rekao je Kulakov u intervjuu za TASS.

Predstavnik odbrambenog holdinga je napomenuo da su protivvazduhoplovni raketni sistemi „Viking“ (izvozna verzija sistema PVO „Buk-M3“) i S-350E „Vitjaz“ od posebnog interesa za posetioce izložbe. Ukupno, štand Almaz-Antej-a je predstavio proizvode svojih osam podružnica.

Dakle, među modelima savremenih sistema PVO sopstvene proizvodnje, koncern je potencijalnim kupcima pokazao modele protivvazduhoplovnih raketnih sistema velikog dometa S-400 Trijumf, kao i gore pomenute najnovije protivvazduhoplovne sisteme srednjeg dometa, S-350E Vitjaz i Buk-M3 Viking.

Pored toga, posetiocima su predstavljeni sistemi PVO Buk-M2E, koji su se više puta dokazali u raznim armijama sveta, kao i svetski poznati sistemi PVO kratkog dometa porodice Tor, uključujući i modifikacije sistema PVO, poput sistema PVO Tor-M2E i Tor-M2K na šasiji sa točkovima, kao i autonomni borbeni modul „Tor-M2KM“. Pored toga, gosti manifestacije mogli su da se upoznaju sa borbenim vozilom protivvazduhoplovnih strelaca Tajfun-PVO (E), kao i da se informišu o drugim sistemima i kompleksima PVO, kao što su sistem PVO Antej-4000, artiljerijsko-raketni sistem PVO Tunguska-M1, protivvazduhoplovno artiljerijsko oruđe ZSU-23-4 „Šilka-M4“.

Napominje se da je, između ostalog, delegacija koncerna Almaz-Antej upoznala posetioce arapske izložbe naoružanja o mogućnostima preduzeća ruskog holdinga u oblasti proizvodnje simulatora i kompleksa za obuku meta za obuku specijaliste PVO, kao i usluge modernizacije i popravke ranije isporučene opreme.

Predstavnici pomorskih snaga Bliskog istoka i drugih država mogli su da se upoznaju sa asortimanom proizvoda morskog protivvazdušnog naoružanja koncerna, među kojima su izvozni protivvazdušni raketni sistemi „Rif-M“, „Resurs“ , i "Štil-1".

Pored toga, na štandu koncerna su predstavljena razna savremena sredstva za otkrivanje vazduhoplovnih ciljeva, među kojima su radarske stanice i kompleksi (RLS/RLK) „Gama-DE”, „Kasta-2E2”, „Barrier-E”, kao i nisko-visinski trokoordinatni radar „Podlet-E” sa visokom otpornošću na ometanje i sposobnošću rada u različitim režimima nadzora vazdušnog prostora. Zahorizontalna radarska stanica „Podsolnuh-E“ i radarska stanica za osmatranje kosmičkih objekata „Sula“ koje omogućavaju praćenje kretanja satelita, svemirskog otpada i drugih objekata u orbiti na udaljenosti do 6.000 km, posebno su interesovali posetioce izložbe.

Međunarodna izložba oružja IDEX 2023 održana je u Abu Dabiju od 20. do 24. februara. Kombinovana ruska izložba bila je smeštena u posebnom paviljonu, gde je predstavljeno više od 200 kompletnih uzoraka naoružanja i vojne opreme, municije i opreme koje su razvila i proizvela vodeća preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Antej-4000:

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Buk-M3 Viking:

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Tor-M2(KM):

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

S-350E Vitjaz:

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Osmatrački niskovisinski 3D radar Podlet-K1 u borbenom položaju:

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Osmatrački niskovisinski radar Kasta 2E2 u borbenom položaju:

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Zahorizontalni radar Podsolnuh-E:

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* Almaz 1.jpg (85.06 KB, 900x409 - viewed 0 times.)

* IDEX Antej 4000.jpg (170.57 KB, 1280x720 - viewed 0 times.)

* IDEX Buk-M3E Viking.jpg (117 KB, 1010x568 - viewed 0 times.)

* Kupol Aero Indija.jpg (101.09 KB, 800x569 - viewed 0 times.)

* Podlet-K1.jpg (122.22 KB, 1200x800 - viewed 0 times.)

* Podsolnukh.jpg (30.26 KB, 800x445 - viewed 0 times.)

* S-350E Vitjaz maketa.jpg (128.34 KB, 1200x675 - viewed 0 times.)

* Kasta 2E2.jpg (121.69 KB, 1200x800 - viewed 0 times.)
Logged
Pages:  [1] 2 3   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.046 seconds with 23 queries.