PALUBA
December 06, 2022, 05:26:07 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Obavezno proverite i neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi ste našli svoj aktivacioni link te aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: 63. Padobranska brigada - aktivnosti  (Read 693 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« on: January 13, 2022, 09:53:03 pm »

PADOBRANCI U IZVIĐANJU: Pogledajte kako izgleda zimska obuka 63. padobranske brigade VS na Kopaoniku

VOJNICI na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“ koji su nakon prve faze obučavanja raspoređeni u 63. padobransku brigadu ove nedelje na Kopaoniku realizuju obuku u zimskim uslovima.

Oni su u prethodnom periodu uspešno savladali sadržaje osnovne taktičke obuke, realizovali sva programska gađanja i proveru fizičkih sposobnosti i započeli sa osposobljavanjem za vojnike padobranske specijalnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pored osnovne obuke u skijanju, vojnici na planini uvežbavaju postupke i taktičke radnje izviđačkih organa u prikupljanju obaveštajnih podataka i obučavaju se za orijentaciju i kretanje po nepoznatom snežnom terenu, izradu i maskiranje skloništa, kao i za vožnju motornih sanki.

Po završetku zimske obuke, očekuje ih preživljavanje u prirodi i realizacija padobranskih skokova, kao najvažniji segmenti osnovne padobranske obuke koju prolaze vojnici na služenju vojnog roka u ovoj elitnoj jedinici Vojske Srbije.

Tokom služenja vojnog roka, za koji ističu da je čin istinskog patriotizma, vojnici pokazuju izuzetnu motivisanost i želju da služe svojoj zemlji kao profesionalni pripadnici Vojske Srbije u 63. padobranskoj brigadi, za šta uslove stiču uspešnim završetkom predstojeće padobranske obuke.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* 181619_tesic-89_f.jpg (95.83 KB, 906x513 - viewed 5 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #1 on: May 26, 2022, 04:12:54 pm »

Покретно логоровање 63. падобранске бригаде

Припадници 63. падобранске бригаде налазе се на вишедневном покретном логоровању на локацијама ван рејона базирања, у оквиру којег реализују бројне садржаје из тактичке обуке специјалних дејстава.

У вежбовним активностима учествује професионални састав јединице и војници генерације „март 2022“ који други део војног рока служе у 63. падобранској бригади.

Њих је данас обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом се уверио да је обука припремљена и организована тако да од припадника јединице захтева макисмалну посвећност и напрезање како би достигли високе стандарде обучености који се постављају пред ову елитну јединицу Војске Србије.

Овонедељне активности 63. падобранске бригаде започеле су узбуњивањем дела јединице и пребацивањем борбених делова у рејон извршења покретног логоровања уз употребу борбених и неборбених возила и хеликоптера.

Током вишедневног боравка у теренским условима, падобранци реализују тактичке вежбе и увежбавају извршење диверзантских препада и заседа, трагање и спасавање и обезбеђење команде и јединица у месту и покрету, као и падобрански и специјални десант на непознати терен.

Реализацијом ове обуке, уз оспособљавање војника на служењу војног рока, од којих ће многи постати професионални припадници Војске Србије на служби у 63. падобранској бригади, унапређује се и оспособљеност јединице за извођење операција специјалних снага у оперативној и стратегијској дубини непријатеља.

Извор

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* pokretno-logorovanje-63-padobranske-brigade-3.jpg (478.49 KB, 1496x842 - viewed 7 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #2 on: June 08, 2022, 09:31:27 am »

Редовна падобранска обука у ноћним условима

Припадници 63. падобранске бригаде реализовали су синоћ сегменте падобранске обуке у ноћним условима у рејону војног аеродрома „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу.

Реч је о редовној обуци која се спроводи ради одржавања високог нивоа оспособљености професионалног састава јединице за извођење специјалних борбених дејстава и операција од посебног значаја.
 
Вежбовним активностима на нишком војном аеродрому присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом се уверио да су припадници 63. падобранске бригаде на обуци максимално посвећени, одговорни и мотивисани, што за резултат има успешну реализацију свих наменских задатака, одличну оспособљеност професионалног састава и високу борбену готовост јединице.

Падобранци су у оквиру обуке реализовали скокове из авиона Ан-26, уз употребу савремених десантних падобрана који омогућавају маневрисање ради избегавања препрека и приземљења на жељену десантну просторију, што је од пресудног значаја за брзо започињање борбених дејстава у дубини непријатељевог распореда након падобранског десанта.

Реализацијом комплексне обуке у свим временским и земљишним условима, која се у јединици одвија током целе године, обезбеђује се да припадници ове елитне бригаде Војске Србије у сваком тренутку буду спремни за ефикасно ангажовање, самостално или у садејству са другим снагама, на реализацији широког спектра задатака који се могу поставити пред јединицу ове намене.

Извор

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* Падобранци.jpg (1937.9 KB, 2500x1669 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #3 on: June 30, 2022, 09:57:33 pm »

Тактичка увежбавања борбених тимова 63.падобранске бригаде

Припадници 63. падобранске бригаде реализовали су ове недеље, у садејству са јединицама Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, тактичке вежбе на локацијама ван рејона базирања јединице.

Вежбовне активности су спроведене са циљем провере спремности и оспособљености дела снага Војске Србије за извршење нападних дејстава на елементе борбеног распореда непријатеља и снабдевање јединица из ваздуха.
 
У оквиру реализације садржаја тактике специјалних дејстава, извршени су специјални падобрански и хеликоптерски десант, као и десантирање терета из авиона који је од кључног значаја за извођење борбених дејстава у оперативној и стратегијској дубини непријатеља.

Резултати вежби показају да су вежбајући састави у потпуности оспособљени за извршавање задатака у операцијама специјалних снага, а реализацијом ове обуке додатно су унапређени оспособљеност, садејство и сарадња припадника 63. падобранске бригаде и Ратног ваздухопловства и ПВО.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Извор


* 1_1656599684.jpg (427.29 KB, 1739x978 - viewed 0 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #4 on: July 08, 2022, 03:14:53 pm »

Селективна обука кандидата за пријем у 63. падобранску бригаду

На војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу ове недеље је започела тромесечна селективна обука кандидата за пријем у 63. падобранску бригаду.

Кандидати су професионални официри, подофицири и војници Војске Србије и лица из грађанства која су се пријавила на конкурс за пријем у ову јединицу.

Општи циљ селективне обуке је избор високо мотивисаних и психoфизички способних кандидата за пријем у јединицу и укључивање у даљи процес обучавања, а посебни — провера и подизање на виши ниво војностручне обучености, физичке способности, смисла за лидерство, као и развијање тимског духа и способности за извршавања задатака у условима повећаних психофизичких напрезања.

Током захтевне обуке вршиће се стална опсервација и тестирање кандидата ради утврђивања обучености, психофизичке издржљивости, способности за реализацију задатака индивидуално и у саставу тима, те израде психолошког профила, како би за рад овој бригади били одабрани само најбољи.

На крају селективне обуке кандидате очекује испитна недеља, када ће се у складу са оствареним резултатима извршити њихово рангирање, а најуспешнијима ће бити омогућено да ступе у елитни строј припадника 63. падобранске бригаде.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Извор


* selektivna-obuka-63-padobranska-brigada-vojska-srbije-4.jpg (1230.52 KB, 2500x1406 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #5 on: July 28, 2022, 05:18:46 pm »

Obuka pripadnika 63. padobranske brigade u vazdušnom tunelu

Pripadnici 63. padobranske brigade koji prolaze napredne oblike obučavanja za vojne padobrance boravili su ove nedelje u Pragu na obuci u vazdušnom tunelu.

Obuka je realizovana u vrhunskim uslovima i prijateljskoj atmosferi, sa težištem na savlađivanju elemenata slobodnog pada i osposobljavanju za padobranske skokove sa torbama za teret, odnosno naoružanje i vojnu opremu.

Svaki od padobranaca Vojske Srbije je u vazdušnom tunelu proveo vreme ekvivalentno slobodnom padu ostvarenom prilikom izvršenja oko 50 trenažnih skokova iz vazduhoplova sa visine od 4000 metara.

Time je u značajnoj meri skraćeno vreme za realizaciju više padobranske obuke, koja za cilj ima osposobljavanje padobranaca za vršenje skokova na slobodno dejstvo, specijalnim padobranom tipa krilo, sa naoružanjem i opremom i na terene malih dimenzija.

Značaj obuke u vazdušnom tunelu ogleda se i u uštedi materijalnih resursa Vojske Srbije, budući da za ovu vrstu obučavanja nije potrebno angažovati vazduhoplove i njihove posade, a važan segment boravka naših padobranaca u Pragu bila je i razmena iskustava sa instruktorima za obuku iz Češke Republike.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor


* obuka-63-padobranske-brigade-vazdusni-tunel-u-ceskoj.jpg (228.72 KB, 1074x603 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #6 on: August 14, 2022, 05:38:23 pm »

Obuka borbenih timova 63. padobranske brigade

Pripadnici 63. padobranske brigade realizovali su večeras padobranske skokove u noćnim uslovima u širem rejonu Novog Pazara.

Skokovi su realizovani iz helikoptera Mi-8 Ratnog vazduhoplovstva i PVO, tehnikom visokog iskakanja i niskog otvaranja, uz upotrebu specijalnih padobrana tipa krilo, koji omogućavaju precizno prizemljenje na nepristupačnim terenima.

Obuci borbenih timova 63. padobranske brigade u noćnim uslovima prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. On se i ovom prilikom uverio da je profesionalni sastav jedinice izvanredno osposobljen za realizaciju padobranskih skokova na slobodno dejstvo sa opremom i naoružanjem i izvođenje borbenih dejstava nakon helikopterskog desanta.

Noćni skokovi iz različitih tipova vazduhoplova predstavljaju jedan od važnijih segmenata napredne padobranske obuke, koja se realizuje sa ciljem uvežbavanja i provere osposobljenosti specijalnih timova 63. padobranske brigade za izvršavanje borbenih zadataka i primenu vertikalnog manevra u noćnim uslovima i na nepoznatom terenu, uz postizanje faktora iznenađenja.

Kontinuiranom realizacijom kompleksne borbene obuke u svim vremenskim i zemljišnim uslovima obezbeđuje se vrhunska osposobljenost i psihofizička pripremljenost pripadnika 63. padobranske brigade i unapređuje ukupna sposobnost ove elitne jedinice Vojske Srbije za izvođenje specijalnih borbenih aktivnosti i operacija od posebnog značaja.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor


* obuka-borbenih-timova-63padobranske-brigade-22.jpg (80.21 KB, 1200x675 - viewed 1 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 046« Reply #7 on: September 09, 2022, 04:34:01 pm »

Osposobljavanje izvođača obuke u veranju i za gorsku službu spasavanja

U organizaciji 63. padobranske brigade prethodna dva meseca realizovan je kurs veranja i gorske službe spasavanja u letnjim uslovima, koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije i Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije.

Ova obuka je realizovana radi praktičnog i metodskog osposobljavanja polaznika za samostalno izvođenje obuke u veranju i realizaciju zadataka traganja i spasavanja na planinskom i teško prohodnom zemljištu.

Pored teorijske nastave, u skladu sa programom polaznici su prošli različite sadržaje praktične obuke, od savladavanja tehnika i taktika kretanja po teško prohodnom terenu, veranja na planini, spasavanja i evakuacije ugroženih i povređenih, do organizacije bezbednog života i rada u otežanim uslovima. Na obuci je korišćena savremena veračka, planinarska i oprema za spasavanje kojom su opremljene specijalne jedinice Vojske Srbije, a angažovani su i helikopteri Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Uspešnom realizacijom ovog kursa, Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova dobili su sertifikovane i osposobljene izvođače obuke za izvršavanje složenih i visokorizičnih zadataka u službi traganja i spasavanja.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor

Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.024 seconds with 24 queries.