PALUBA
December 09, 2024, 01:31:17 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno - Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34   Go Down
  Print  
Author Topic: Rio Tinto - diskusija  (Read 27800 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
PakleniVuk
zastavnik I klase
*

Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am

Ko laje zlo ne misli

« Reply #170 on: August 19, 2024, 11:06:10 am »

Ne vidim vezu porodice Crnogorčević sa napisanim - on je običan protojerej, ona njegova supruga. Šta oni mogu da utiču na stav Crkve?
To i jeste suština . Ne mogu da utiču,ali mogu da se odazovu na poziv organizatora i da pevaju (citiram izjavu iz onog malog videa : "A oni pevaju,pevaju ,a narod se vesli..." ). Tamo je Srbin1 okačio baner "Autošovinizam je bolest" sada još otkriti šta je "autošovinizam " i ko pati od njega (a to je škatljiva tema )?
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 09:34:21 pm

« Reply #171 on: August 19, 2024, 11:11:50 am »

Ne vidim vezu porodice Crnogorčević sa napisanim - on je običan protojerej, ona njegova supruga. Šta oni mogu da utiču na stav Crkve?
To i jeste suština . Ne mogu da utiču,ali mogu da se odazovu na poziv organizatora i da pevaju (citiram izjavu iz onog malog videa : "A oni pevaju,pevaju ,a narod se vesli..." ). Tamo je Srbin1 okačio baner "Autošovinizam je bolest" sada još otkriti šta je "autošovinizam " i ko pati od njega (a to je škatljiva tema )?

Još malo pa će oni koji protestvuju da tuku one koji ne protestvuju (Bože mopj, krivi su što drugačije misle pa ne protestvuju, treba im potazbijati glave, zar ne?). Za sada samo smetaju prekidajući saobraćaj, za septembar se najavljuje blokada svih saobraćajnica i ekonomskog života u Srbiji.

Ne treba ti definicija, ovo što sam napisao je autošovinizam.
PakleniVuk
zastavnik I klase
*

Ko laje zlo ne misli

« Reply #172 on: August 19, 2024, 12:50:48 pm »

To mene najviše i brine zapravo! Ovo :

Još malo pa će oni koji protestvuju da tuku one koji ne protestvuju

Može biti i obrnuto ,opet dođe na isto. Zar sveštenik koji je protiv treba da bije sveštenika koji je za ? Zar četnik koji je protiv treba da bije četnika koji je za ? Zar partizan koji je protiv treba da bije partizana koji je protiv? Zar građanin koji je protiv treba da bije građana koji je za?I ko treba i kako da ih razdvaja ?

Ovo gore je unutrašnji problem,a ko se bavi spoljašnjim ?

Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #173 on: August 19, 2024, 12:56:09 pm »

Ja tebe stvarno ne razumem: otkuda sada sveštenici, četnici, partizani, građani...

Hteo sam da kažem da je autošovinista onaj ko mrzi svoju zemlju i narod i svesno radi u korist štete svoje zemlje i naroda. A ti sveštenike, četnike...

Sad tu treba definisati šta je šteta: vaditi litijum, ili ne vaditi? Ceca Bojković sa svojim rudarskim iskustvom kaže "Ne vaditi".

U principu, veruj kome hoćeš, samo me pusti da prođem, nemoj blokirati put.
PakleniVuk
zastavnik I klase
*

Ko laje zlo ne misli

« Reply #174 on: August 19, 2024, 02:02:53 pm »

Dvoumio se dal' da sačekam da neko drugi odgovori ili da napišem sam,pa hajde sam ću ipak Smiley.

Hteo sam da kažem da je autošovinista onaj ko mrzi svoju zemlju i narod i svesno radi u korist štete svoje zemlje i naroda. A ti sveštenike, četnike...

Znam ja šta je "definicija autošovinzma"... Wink ... Samo pitam ko je to ? Jal' su to Fotije, Siluan, Grigorije…koji su protiv kopanja litijuma ,a samim tim traže i ostavku predsednika Srbije ili su autošovinisti Patrijarh koji se finansira iz budžeta,ne oglašava se po pitanju litijuma i kopanja , a podržava predsednika?

Jal' su četnici koji učestvuju na protestima protiv Rio Tinta (stvarno učestvuju sa zastavama,kokardama i slikaju se sa učesnicima protesta i te slike kruže Internetom) ,jal' četnici koji podržavaju predsednika i za kopanje su ?

Jal' je to SKOJ (SKOJ iako ja nisam znao ni da oni postoje su se pojavili na protestima ) koji je protiv kopanja , jal' "komunisti koji rade u državnoj upravi" koji su za kopanje ?

Jal' su to ljudi iz NVO (nevladine organizacije) koji se finansiraju iz inostranstva,jal' NVO koji se finansira iz budžeta Republike Srbije?

Spremio sam etiketu na kojoj piše "autošovinista" ,ali ne znam kome da je zalepim na čelo ? Dajte malo pomoći. Targetirajte autošovinistu po imenu i prezimenu,a ja ću da mu zalepim etiketu na čelo kad ga budem sreo Grin .

Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #175 on: August 19, 2024, 02:50:01 pm »

Meni nedostaju samo dva umnjaka ali po definiciji kolege @Victorie spadam u grupu "krezubih" jer imam 68 godina za dva meseca - znači, po definiciji ne znam ništa pa ti ne mogu odgovoriti.

Mogu te samo podsetiti na proteste u Umki zbog auto puta Miloš Veliki koje sam lično "platio" a protestanti nisu ništa zaradili, na batine koje je dobio pronalazač kišobrana u Firenci pre 500 godina, na proteste u Srbiji kod gradnje prve pruge, ima primera koliko hoćeš.

Uvek je bilo ljudi sa čudnim mišljenjem i stavovima, nije to od danas. Od danas je da oni mogu, zaklonjeni iza tastature i monitora da objave svima ta svoja mišljenja i stavove, a uvek nađu barem nekoliko nestabilnih ili neupućenih koji ih podrže i prate... Da li znaš da je skoro u Srbiji jedan stručnjak objavio da žene treba da prestanu da rađaju decu, za kratko vreme sakupio oko 10.000 pratilaca i ko zna koliko lajkova?! Sad sam tražio to ali ne mogu da nađem, na žalost.

Istraži malo akronim NED (nacionalna asocijacija za demokratiju ili tako nešto, iz SAD), vidi koga plaćaju i kako, koji su im ciljevi i metoda rada pa možemo o tome da nastavimo razgovor, kao i o pozivima na rušenje ustavnog poretka Republike Srbije.
victoria
vodnik I klase
*

Last Login:Yesterday at 05:05:30 pm

« Reply #176 on: August 19, 2024, 03:39:04 pm »

Mi u ovom slučaju nemamo problem sa autošovinistima već sa šovinistima koji su spremni za 22,33evra godišnje da rasele Zapadnu Srbiju.Igrom slučaja ili ne(ja u slučajnosti više ne verujem) za taj "projekat" (Serbien muss sterbien) najviše upinju ljudi koji nose srpsko ime ali nisu poreklom iz Srbije.Naprotiv,njihovi pretci su već bili na Drini 1914-e ali u "blau" uniformama.Ako neko misli da ovim prizivam podele među Srbima u zabludi je.Mi već jesmo podeljeni a bili smo podeljeni  i 1914-e na Srbe pod komandom Step i  na Srbe pod komandom Poćoreka.Ničega novog pod kapom nebeskom nema.Za ovo ne može da zapinje neko ko voli srpski narod i Srbiju.Kako tako ne zapinju da Mačva dobije sistem za navodnjavanje na primer  kada ih toliko muči ljubav za Srbijom ?!  P.S. Što se tiče krezubih i ja spadam u njih sve dok mi moja prsata zubarka ne namesti "četvorku" koja je najzad pala nakon epske borbe koja traje od januara 1985-e.Samo 15 godina pre nego što je ona rođena.
victoria
vodnik I klase
*

« Reply #177 on: August 19, 2024, 03:47:17 pm »

U Mačvi,Jadru i Rađevini ovih dana četnici i partizani su ujedinjeni što znači da je sloboda na pomolu.Pukovnici JNA i samozvane četničke vojvode,desetari, redovi,domaćice i naučnice . . . svi su u istom stroju jer znaju da je ovo odsudna bitka.Ako sada ne stignemo na Cer i Drinu nikada nećemo stići.Nećemo više živeti ovde gde su vekovima naši dedovi živeli i umirali,orali i ratovali  . . .  Svi zajedno osećaju da su dovedeni ljudi sa dva-tri pasoša i i ljudi sa dve domovine da za Švabe obave prljavi posao koji nije obavljen 1914-e pa ni  1941-e. Oni rezervnu otadžbinu nemaju.Majn Kramp se ovde završava !!!   
victoria
vodnik I klase
*

« Reply #178 on: August 19, 2024, 03:52:37 pm »

Svakome je jasno da nacisti samo žele da započnu bušenje .Odmah će se dogoditi "akcident" koji će zatrovati zemljište.Pa već sada oko PROBNIH  bušotina nema života.Drina nam je već sada teško ranjena za iskopavanje šljunka sa obale (umesto iz rečnog korita) toliko da će trebati godine i brdo para da to bude sanirano.
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #179 on: August 19, 2024, 05:01:09 pm »

@Victoria, bez imalo zazora ti se vrati više od 100 godina u prošlost, proglasi jedan broj Srba nacistima, podeli ih na one rođene "ovde" i "negde drugde" i svašta još.

I tebi savet koji sam dao PaklenomVuku: istraži malo akronim NED (nacionalna asocijacija za demokratiju ili tako nešto, iz SAD), vidi koga plaćaju i kako, koji su im ciljevi i metoda rada pa možemo o tome da nastavimo razgovor, kao i o pozivima na rušenje ustavnog poretka Republike Srbije.
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34   Go Up
  Print  

Jump to: