PakleniVuk
zastavnik I klase
Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #200 on: August 20, 2024, 05:55:38 pm » |
|
Postoji i kod nas zakon (verovatno sličan ,ne znam tačno kako se primenjuje zakon u SAD) "ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti"...ali to što vi ukazuje te da je po vaš mišljenju suština, po mom mišljenju ipak nije.
Po mom mišljenju suština je ostavka predsednika i Vlade (Skupštine) i raspisivanje novih izbora.
Poništavanjem odluke o kopanju došlo je do nepoverenja u odluke predsednika i Vlade ,to je izazvalo proteste. U diskusiji na ovoj temi uopšte nisam obraćao pažnju na "visinu rudne rente" ,mene lično te stvari ne zanimaju ,zato što je očigledno da je u pitanju veći ulog .
Kurti je na KiM nizom poteza doveo do toga da Srbi nemaju svoje predstavnike uopšte u skupštini KiM , niti su gradonačelnici u opštinama gde su Srbi većina izabrani na "demokratski način"( izabrani su Albanci i to sa 4 glasa ,zato što Srbi nisu ni izašli na izbore ). Onda je Kurti ponudio da "Srbi sakupe potpise za raspisivanje vanrednih izbora " ...i sakupljali su (ne znam zašto,ali su to radili) . Uglavnom novih izbora tamo nema. Gradonačelnici na severu su doneli ceo niz odluka kojim se poništavaju Srbi (sve odluke su preinačili ) i čak trenutno kreče Srpske zastave , verovatno da će pokušati da uklone i spomenik Knezu Lazaru u centru Mitrovice ,a pokušavaju i da otvore most .
U Srbiji u isto vreme imate izjave predsednika "Ja sam glup. Mene su prevarili vezano za Rio Tinto ." Par nedelja kasnije Ustavni Sud poništava odluku o kopanju . Par dana zatim dolazi Olaf Šolc i potpisuje neki papir o kopanju litijuma. Predsednik Srbije nije glup ,kako sam za sebe kaže. On je kvaran. Čim postoji verovatnoća da je uticajem na sudije Ustavnog suda došlo do izmene odluke to je nepoverenje .
Pošto mi svake godine već imamo najmanje jedne izbore ,to znači da je nepoverenje veliko inače se to pitanje ne bi ni protezalo.
Represija prema ljudima koji protestuju bi bila samo kontraproduktivna ,jer bi se nepoverenje samo još više povećalo ,narod bi počeo da piše ,priča i misli "Vidi ,ovaj bije i hapsi Srbe i izmišlja optužbe,a na Kosovu ne sme ništa da preduzme".
On (predsednik Srbije) je sam sebi zapečatio sudbinu u smislu nepoverenja i on je svestan toga ,jer na prvoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa Šolcom je "nudio" neke "referendume" o njegovom opozivu i slične gluposti koje su Ama baš iste kao i Kurtijeve na KiM vezano za Srbe. To što je nudio ne postoji u našem zakonodavstvu. I niko mu to ne bi prihvatio. Ostaje mu jedino da podnese ostavku sam.
Ako se odmaknemo od Srbije i pogledamo šta je to što se dešava u Evropi videćemo da je i Makron već "pukao". Na izborima za Evropski parlament njegova stranka je završila treća ,pobedili su "socijalisti"(ali to nisu komunisti nego "proAmerički socijalisti " slični Hilari Klinton) . Nakon toga je i sam Makron dao izjavu da je spreman da raspusti parlament i raspiše nove izbore u Francuskoj. Što ide gore ide dole.
U Nemačkoj,Šolc je na izlaznim vratima takođe. Ako Nemačka nastavi ekonomski da tone ,Nemci će ga pojesti živog. U Britaniji imamo nerede na ulicama ,u Slovačkoj je Fico upucan ... I tako redom ... Neće biti zemlje koju će ovaj talas zaobići na kraju. Naj pametnije je ne prizivati đavola nego ići linijom najmanjeg otpora.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #201 on: August 20, 2024, 07:18:40 pm » |
|
Nešto se nismo proslavili sa natalitetom tako da su male šanse da baš tada i baš tu naiđe ambulanta sa trudnicom.
Možeš da se sprdaš slobodno, na onim protestima pre dve godine u ambulantnim kolima je bila trudnica pred porođajem, meni je to bila veoma upečatljiva scena. Naravno, nije prošla. Razlog nije važan - evo, na primer, jutros u 9 sati imao sam zakazano kod stomatologa. Danas mi je to bilo važnije od tri rudnika litijuma. I da nisam prošao - to je OK po tebi?
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #202 on: August 20, 2024, 07:21:38 pm » |
|
Po mom mišljenju suština je ostavka predsednika i Vlade (Skupštine) i raspisivanje novih izbora.
Poništavanjem odluke o kopanju došlo je do nepoverenja u odluke predsednika i Vlade ,to je izazvalo proteste. U diskusiji na ovoj temi uopšte nisam obraćao pažnju na "visinu rudne rente" ,mene lično te stvari ne zanimaju ,zato što je očigledno da je u pitanju veći ulog .
Kurti je na KiM nizom poteza doveo do toga da Srbi nemaju svoje predstavnike uopšte u skupštini KiM , niti su gradonačelnici u opštinama gde su Srbi većina izabrani na "demokratski način"( izabrani su Albanci i to sa 4 glasa ,zato što Srbi nisu ni izašli na izbore ). Onda je Kurti ponudio da "Srbi sakupe potpise za raspisivanje vanrednih izbora " ...i sakupljali su (ne znam zašto,ali su to radili) . Uglavnom novih izbora tamo nema. Gradonačelnici na severu su doneli ceo niz odluka kojim se poništavaju Srbi (sve odluke su preinačili ) i čak trenutno kreče Srpske zastave , verovatno da će pokušati da uklone i spomenik Knezu Lazaru u centru Mitrovice ,a pokušavaju i da otvore most .
U Srbiji u isto vreme imate izjave predsednika "Ja sam glup. Mene su prevarili vezano za Rio Tinto ." Par nedelja kasnije Ustavni Sud poništava odluku o kopanju . Par dana zatim dolazi Olaf Šolc i potpisuje neki papir o kopanju litijuma. Predsednik Srbije nije glup ,kako sam za sebe kaže. On je kvaran. Čim postoji verovatnoća da je uticajem na sudije Ustavnog suda došlo do izmene odluke to je nepoverenje .
Pošto mi svake godine već imamo najmanje jedne izbore ,to znači da je nepoverenje veliko inače se to pitanje ne bi ni protezalo.
Represija prema ljudima koji protestuju bi bila samo kontraproduktivna ,jer bi se nepoverenje samo još više povećalo ,narod bi počeo da piše ,priča i misli "Vidi ,ovaj bije i hapsi Srbe i izmišlja optužbe,a na Kosovu ne sme ništa da preduzme".
On (predsednik Srbije) je sam sebi zapečatio sudbinu u smislu nepoverenja i on je svestan toga ,jer na prvoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa Šolcom je "nudio" neke "referendume" o njegovom opozivu i slične gluposti koje su Ama baš iste kao i Kurtijeve na KiM vezano za Srbe. To što je nudio ne postoji u našem zakonodavstvu. I niko mu to ne bi prihvatio. Ostaje mu jedino da podnese ostavku sam.
Ako se odmaknemo od Srbije i pogledamo šta je to što se dešava u Evropi videćemo da je i Makron već "pukao". Na izborima za Evropski parlament njegova stranka je završila treća ,pobedili su "socijalisti"(ali to nisu komunisti nego "proAmerički socijalisti " slični Hilari Klinton) . Nakon toga je i sam Makron dao izjavu da je spreman da raspusti parlament i raspiše nove izbore u Francuskoj. Što ide gore ide dole.
U Nemačkoj,Šolc je na izlaznim vratima takođe. Ako Nemačka nastavi ekonomski da tone ,Nemci će ga pojesti živog. U Britaniji imamo nerede na ulicama ,u Slovačkoj je Fico upucan ... I tako redom ... Neće biti zemlje koju će ovaj talas zaobići na kraju. Naj pametnije je ne prizivati đavola nego ići linijom najmanjeg otpora.
Sve to što ti pričaš je dnevna politika. I tragedija u OŠ Ribnikar je bila razlog da Vlada i Predsednik daju ostavke, dakle sve su to povodi. Bili su izbori, narod rekao svoje, oni koji su izgubili sad hoće vlast protiv volje naroda, a protesti su samo alat. I, te proteste organizuje i plaća neko izvan Srbije, ne srpski narod. Pogledaj na google referncu "NED".
|
|
|
|
|
|
|
fazan
Moderator
poručnik korvete
Last Login: Today at 01:03:17 am
|
|
« Reply #203 on: August 20, 2024, 07:33:47 pm » |
|
Колико избора је било у Србији у последње 4 године? Да ли се суштински нешто променило? Пар питања: - Зашто би скупштина одговарала за одлуку владе? - Зашто би влада одговарала за одлуку претходне владе? - Да ли Александар Вучић има право да се још једном кандидује за председника, на тим новим изборима? По мом мишљењу, пуно је боље расписати референдум о опозиву председника. Ако председник падне на референдуму, то ће довести до расписивања нових избора и они ће имати легитимитет. Али расписивање нових избора, девет месеци након што су избори одржани, је бесмислено. Баш као што је бесмислено тврдити да је влада изабрана у овој години одговорна за одлуку старе владе од пре две године.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #204 on: August 20, 2024, 07:40:23 pm » |
|
Али расписивање нових избора, девет месеци након што су избори одржани, је бесмислено. Баш као што је бесмислено тврдити да је влада изабрана у овој години одговорна за одлуку старе владе од пре две године.
Sa aspekta onih koji osmišljaju proteste i blokade nije besmisleno, nego baš ima smisla: Srbiju treba uznemiriti, blokadama uticati i na pad ekonomskih aktivnosti - vođe protesta to i govore na TV, javno. Tako treba trošiti narodni novac na nove izbore sa svakim godišnjim dobom, sve dok se rezultati izbora ne dopadnu šefovima koji su dalekooo.
|
|
|
|
|
|
|
PakleniVuk
zastavnik I klase
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #205 on: August 20, 2024, 08:17:40 pm » |
|
Sve to što ti pričaš je dnevna politika. ...
Bili su izbori, narod rekao svoje, oni koji su izgubili sad hoće vlast protiv volje naroda.
Ne bavim se dnevnom politikom. Prenosim vam kako jeste. Nekome se ne dopada jedno, nekome drugo,nekome ništa ,a nekome se možda dopada sve. Što se tiče ovog drugog, oni koji sebe zovu "Opozicija" u Srbiji nisu ni učestvovali na izborima ... (možda u pojedinim opštinama jesu ,ali generalno su bojkotovali) ... U tome i jeste suština. Naše nije ni da se bavimo preterano političkim stvarima , sve što sam zapisao je u kontekstu bezbednosti.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #206 on: August 20, 2024, 08:33:37 pm » |
|
Sve to što ti pričaš je dnevna politika. ...
Bili su izbori, narod rekao svoje, oni koji su izgubili sad hoće vlast protiv volje naroda.
Ne bavim se dnevnom politikom. Prenosim vam kako jeste. Nekome se ne dopada jedno, nekome drugo,nekome ništa ,a nekome se možda dopada sve. Što se tiče ovog drugog, oni koji sebe zovu "Opozicija" u Srbiji nisu ni učestvovali na izborima ... (možda u pojedinim opštinama jesu ,ali generalno su bojkotovali) ... U tome i jeste suština. Naše nije ni da se bavimo preterano političkim stvarima , sve što sam zapisao je u kontekstu bezbednosti. Pričaš, pričaš, čim tražiš ostavke. Opoziciju niko nije sprečavao da učestvuje na izborima, sada bi vlast bez izbora. Kada se reši Jadar, naći će nešto drugo kao lajtmotiv za proteste i blokade. Suština je što hoće vlast na ulici, ne na izborima. Na svim izborima tokom ove godine bi katastrofalno izgubili i znaju to, kao i oni koji ih plaćaju.
|
|
|
|
|
|
|
micha
Stručni saradnik - OMJ
zastavnik I klase
Last Login:December 07, 2024, 12:48:34 am
|
|
« Reply #207 on: August 20, 2024, 11:24:31 pm » |
|
Promašena tema! Juče i danas pišete o politici i nekakvoj smeni na izborima izabrane vlasti To nije tema! Tema je presuda Ustavnog suda da se poništava odluka Vlade o suspenziji radova na eksploataciji litijuma u Jadru. Vlast nema veze sa tim. Na protestima govore naučnici i ekološki aktivisti, pored nekih javnih ličnosti ali ne i POLITIČARI. Njih nema na protestima. Nasilna smena vlasti ne treba da bude tema ni na ovom forumu a pogotovo ne na protestima. Deo naroda treba da javno iskaže neslaganje konkretno sa budućom ekološkom katastrofom zarad profita multinacionalne kompanije. I tako treba da ostane. Od vlasti treba da traže pomoć i saradnju da zajednički odluče šta dalje. I da odustanu od eksploatacije i prerade rude Litijuma u Srbiji.. Vlast neka radi ono za šta je izabrana i plaćena iz budžeta a to je da štiti interese i integritet svih stanovnika Srbije. A ne stanovnika Rio Tinta!
|
|
|
|
|
|
|
PakleniVuk
zastavnik I klase
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #208 on: August 21, 2024, 04:48:17 am » |
|
Dana 19.07.2024. nastala je obaveza i prema Nemačkoj u čije ime je potpis stavio Olaf Šolc i prema Rio Tintu . Ni jedan ni druga obaveza pre toga nije postojala. Ne možete da raskinete ugovor sa Rio Tintom ,a da ne raskinete obavezu prema Nemačkoj. Ko je tu obavezu (dvojnu) stvorio ?
|
|
« Last Edit: August 21, 2024, 04:57:39 am by PakleniVuk »
|
|
|
|
|
Duki
Počasni član foruma
potporučnik
|
|
« Reply #209 on: August 21, 2024, 07:01:44 am » |
|
Nešto se nismo proslavili sa natalitetom tako da su male šanse da baš tada i baš tu naiđe ambulanta sa trudnicom.
Možeš da se sprdaš slobodno, na onim protestima pre dve godine u ambulantnim kolima je bila trudnica pred porođajem, meni je to bila veoma upečatljiva scena. Naravno, nije prošla. Razlog nije važan - evo, na primer, jutros u 9 sati imao sam zakazano kod stomatologa. Danas mi je to bilo važnije od tri rudnika litijuma. I da nisam prošao - to je OK po tebi? Nije OK ali taj rudnik litijuma će imati daleko veće posledice po sve a ne samo po pojedinca. I ja sam zbog nekih protesta nekad zakasnio negde ili zbog nekih događaja nisam mogao negde da odem, tako da i meni ponekad smetaju te blokade ali koja je alternativa? Sukob sa svojim narodom, policijom? To je tek crnjak. Ono što mi kod ovih buna i protesta smeta je što opozicija pokušava s vremena na vreme da se prišlepa, voleo bih da dobiju šut u guzicu ko onomad kada je bio protest protiv ponovnog uvođenja karantina. u opoziciji su kompletni idioti pa se ovi na vlasti i drže toliko.
|
|
|
|
|
|
|
|