Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #225 on: August 21, 2024, 08:34:52 pm » |
|
Zaboravili smo malo ljude van Beograda,ali nema veze (jer proteste održavaju i van Beograda u više gradova istovremeno). Na "turneji sedam skakaonica" se okuplja kako vidim više od 37 000 . Nisam zaboravio - ni u Beogradu nisi bili samo stanovnici Beograda, zar ne? Nego, zaboravili smo onu četvoricu momaka iz Subotice koji su pitali šefa "Da li da ipak ponesu utoke".
|
|
|
|
|
|
|
PakleniVuk
zastavnik
Last Login: Today at 10:12:49 am
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #226 on: August 21, 2024, 09:14:30 pm » |
|
Ne znam za to što si citirao,taj deo nisam ispratio , ali imam pitanja ... Jeste li čuli za izreku "Politika je kao laka žena", ako jeste pitanje je ko voli da se zaljubljuje u lake žene? Po mom kriterijumu ta osobina eliminiše žensku osobu iz mog vidokruga , koliko god da je ona lepa. Takav mi je karakter. A drugo pitanje je ,jel bio neko nekada na utakmici Crvena Zvezda - Partizan ? Pun stadion ,37 000 ljudi na njemu ,reka ljudi niz ulicu ... Ili na koncertu ... Ušće, Exit... . Zato sam i napisao ono ranije . Mene svrstavanje ,na levu ili na desnu stranu ovakve politike ne interesuje uopšte još od pre mog doba kada sam stekao pravo da glasam . U njihov brlog ne ulazim . Pišem vam samo o "strogoj teoriji" na "matematičkoj osnovi" ,prepoznaje se kada čovek unese lično osećanje u rečenici, zamišljam kakav bi bio pristup na osećajnom nivou kada bi neki inžinjer( na drugoj temi sam dobio opasku da "konstruišem", nisam odgovorio tamo ,pa mogu ovde - konstruisanje mi je zanat ,a ovde u slobodno vreme dekonstruišem )morao da odredi nosivost neke grede ,a on umesto matematičkim putem to uradi , po osećaju i odluči da je nešto dobro zato što mu se "sviđa" .
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #227 on: August 22, 2024, 09:36:13 am » |
|
Čuo sam za izreku, slažem se za lake žene, bio sam dosta puta na derbiju i u vreme kad je Marakana primala 100 000 ljudi.
Oko svrstavanja: odmah bih se učlanio u partiju "Srbija i srpski narod" ali da joj program podržava ime. Nikad ni u jednu drugu a takve nema.
Da li si ti čuo dalmatinsku izreku: "Pošten se čovik ne bavi politikom, nego nekim poštenim poslom".
Nemoj da mi persiraš molim te.
|
|
|
|
|
|
|
JASON
Stručni saradnik - istorija
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #228 on: August 23, 2024, 12:13:02 pm » |
|
Трагедију српства тешко је описати, али као увод у нову, још једну у низу коју очекујемо – кад нам (уместо обећаног благостања) очигледно прети уништење државе и народа, ред је записати бар један редак, као што су то некада, на маргинама јеванђеља, чинили калуђери.
Год. 2024. устаде кука и мотика (и свет опазивши то удиви се) против Рио Тинта и домаћих штеточина, који намераваху да затрују српску постој(е)бину.
|
|
|
|
|
|
|
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
Gde je sloga tu je i pobeda!
|
|
« Reply #229 on: August 23, 2024, 03:59:49 pm » |
|
Mi Srbi stradamo dosta dugo a uzrok našeg stradanja je što smo se kao narod udaljili od Boga.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #230 on: August 26, 2024, 06:46:22 pm » |
|
Bilo bi dobro da političari - danas protivnici eksploatacije litijuma u Jadru pogledaju ovaj video: https://twitter.com/i/status/1826549836243493221
|
|
|
|
|
|
|
JASON
Stručni saradnik - istorija
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #231 on: August 27, 2024, 09:30:36 am » |
|
Bilo bi dobro da političari - danas protivnici eksploatacije litijuma u Jadru pogledaju ovaj video:
Али би још боље било да режимлије, зaговорници рударења, прочитају овај дистих: Ана точи, Ана служи, Ал' за Милом (Мариником) - срце тужи.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #232 on: August 27, 2024, 10:47:05 am » |
|
Bilo bi dobro da političari - danas protivnici eksploatacije litijuma u Jadru pogledaju ovaj video:
Али би још боље било да режимлије, зaговорници рударења, прочитају овај дистих: Ана точи, Ана служи, Ал' за Милом (Мариником) - срце тужи. Kolega Jason, ova reč "režimlije" je malo uvredljiva i preteška. Po tebi nije moguće biti protiv ovog režima a za rudarenje litijuma? Po meni jeste. Te dve stvari nikakve veze nemaju jedna sa drugom.
|
|
|
|
|
|
|
victoria
vodnik I klase
Last Login:October 10, 2024, 02:15:40 pm
|
|
« Reply #233 on: August 27, 2024, 12:53:23 pm » |
|
Швабе спроводе агенду где се не зна ко је мушко а ко женско.Tu,da prostite,kuj koga stigne i navata.Naravno da su zbog toga manični,depresivni i tome sličnog (ne)raspoloženja."Litijum se primenjuje u lečenju i prevenciji maničnih epizoda kod individua sa dijagnostikovanim bipolarnim poremećajem. Šta više, može se primenjivati kod postojanja depresije, šizofrenije, kompulzivnog poremećaja i određenih psihijatrijskih oboljenja kod dece." Ако сте ово без проблема прочитали онда вам литијум не треба а обећане паре можете зарадити и на други начин а не да мени раскопате завичај. https://www.humanitas.net/sr/wiki/aktivni-sastojci/litijum/
|
|
|
|
|
|
|
PakleniVuk
zastavnik
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #234 on: August 28, 2024, 07:04:38 pm » |
|
Osnovan pokret "Kopaćemo": Cilj - borba protiv dezinformacija o rudniku litijuma Udruženje "Kopaćemo", koji sebe predstavlja kao pokret koji okuplja ljude koji veruju u "zdravu, jaku i bogatu Srbiju", osnovan je danas, 28. avgusta.
Kako piše Nova.rs, udruženje je osnovano sa ciljem "borbe protiv dezinformacija i podrške otvaranju rudnika jadarita". Međutim, o ovom pokretu ne postoje nikakve dodatne javno dostupne informacije - ko su osnivači i članovi, iz kojih izvora se finansiraju i slično. U odgovorima na pitanja Nova.rs navode da za sada deluju anonimno, "iz bezbednosnih razloga".
"Danas, 28. avgusta 2024. godine, osnovan je pokret 'Kopaćemo', nezavisni građanski pokret koji okuplja sve one koji veruju u zdravu, jaku i bogatu Srbiju. Pokret 'Kopaćemo' nastao je kao odgovor na rastući talas dezinformacija koje prete da zaustave projekat 'Jadar'. Mi verujemo da je rudnik jadarita ključan za jaku, modernu i ekonomski prosperitetnu Srbiju. Ne smemo dozvoliti da neistine i političke igre pojedinaca stanu na put napretku Srbije", navodi se u saopštenju ovog novoosnovanog pokreta.
Pokrenut je i sajt udruženja, na kojem se navodi da je "istina u jadaritu". "Dezinformacije izazivaju strah i razdor u društvu. Ljudi nisu protiv rudnika – oni su izmanipulisani i zaplašeni. Raskrinkaćemo sve manipulacije i dokazati javnosti značaj projekta 'Jadar'", navodi se na njihovom sajtu. Interesantno je da se na sajtu navodi i da "zajedno možemo sve", što je bio slogan Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke pred izbore 2022. godine.
Ipak, drugih informacija o ovom pokretu nema. Nije poznato ko su osnivači, članovi, predsednik, ne zna se ni kako se finansiraju, niti da li su registrovani u APR-u. To je Nova.rs pokušala da sazna od članova pokreta, ali bezuspešno. Pitanja su uputili preko mejla koji je naveden na njihovom sajtu.
"Za sada, nećemo izlaziti sa imenima osnivača i članova iz bezbednosnih razloga. Delujemo anonimno, ali privremeno. Mnogi ljudi još nisu spremni da čuju istinu o rudniku i komunikacija je previše agresivna. U planu je da objavimo preko 200 edukativnih snimaka protiv dezinfomacija o rudniku jadarita. Tek kada ljudima uklonimo strah i skinemo im povez sa očiju, izaći ćemo javno sa imenima kako bismo pokrenuli dijalog o ovom važnom pitanju za našu zemlju", navode u odgovoru za Nova.rs.
Dalje ističu da deluju kao neformalna grupa građana te da još nisu registrovani u APR-u, ali da će to učiniti kao sledeći korak. "Ne finansira nas ni jedna politička opcija niti kompanija. Finansiramo se iz sopstvenih izvora i donacija građana koji podržavaju našu viziju i misiju. Krećemo polako da otvaramo ljudima oči, iz ličnih uverenja", naveli su oni. Na njihovom zvaničnom sajtu, međutim, ne postoji formular za donacije. izvorP.V. Primetio sam par društvenih pojava u poslednja dva dana koji me raduju. Prvi je hapšenje i proterivanje muzičara koji pevaju nacionalističke pesme ili se javno izražavaju kao podržavaoci nacuonalističkih stavova i to i Srbiji i u Bosni i u Hrvatskoj. Samo da se taj talas proširi i na političare i na javne ličnosti pa možemo da kažemo da je počela borba za povratak Jugoslavije u pređašnje stanje kada su po kafanama hvatali pijance i terali ih na Goli Otok ili u Padinsku Skelu da kopaju krompir. Kad već pomenu kopanje,druga radosna vest je ova koju sam preneo. I udarništvo se vraća na velika vrata! Daj te ljudima lopate odmah ,nek prionu na rad i nek se čuje pesma . Uveče pred spavanje obavezno igramo Kozaračko kolo nakon kopanja litijuma u dobrovoljne svrhe. Ako ima neko ko zna još uvek kako se prave značke za udarnike nek se javi .
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #235 on: August 28, 2024, 07:25:19 pm » |
|
Daj te ljudima lopate odmah ,nek prionu na rad i nek se čuje pesma . Uveče pred spavanje obavezno igramo Kozaračko kolo nakon kopanja litijuma u dobrovoljne svrhe. Ako ima neko ko zna još uvek kako se prave značke za udarnike nek se javi . Nisi nikad bio u rudniku? A ni kopanje ti nije blisko? Lopatom se ne može kopati... Uprkos ironiji, neke činjenice ne možemo da zanemarimo. Za značke ne znam, ali oni znaju: http://www.ikom.hr/ Sigurno je cena obrnuto proporcionalna količini.
|
|
|
|
|
|
|
PakleniVuk
zastavnik
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #236 on: August 28, 2024, 07:56:48 pm » |
|
Nisi nikad bio u rudniku? A ni kopanje ti nije blisko? Lopatom se ne može kopati...
Može,može,nego smo zaboravili vojničku lopatu ,red je da je se setimo i da joj odamo počast minutom ćutanja .
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #237 on: August 28, 2024, 08:05:20 pm » |
|
Nisi nikad bio u rudniku? A ni kopanje ti nije blisko? Lopatom se ne može kopati...
Može,može,nego smo zaboravili vojničku lopatu ,red je da je se setimo i da joj odamo počast minutom ćutanja . Eh, nije to lopata nego ašovčić, to je sasvim druga alataka.
|
|
|
|
|
|
|
PakleniVuk
zastavnik
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #238 on: August 29, 2024, 06:38:44 pm » |
|
Visoki savet tužilaštva uputio važan apel građanima Visoki savet tužilaštva ponovo je apelovao na građane da ne preduzimaju ni jednu radnju koja bi za posledicu imala sprečavanje službenih lica da obavljaju svoje službene dužnosti.
Visoki savet tužilaštva reagovao je na molbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima zaštiti samostalnost postupajućih tužilaca u ovom tužilaštvu.
VJT u Beogradu je uputilo molbu savetu povodom najave "Eko straže" da će sastaviti spiskove sudija i tužilaca koji su, kako tvrdi ova NVO, zloupotrebili službeni položaj.
"Imajući u vidu izjave pojedinih lica kojima se najavljuje sastavljanje spiskova javnih tužilaca i sudija koji su po njihovom mišljenju zloupotrebili prava u vršenju službene dužnosti, Visoki savet tužilaštva apeluje na građane još jednom da ne preduzimaju ni jednu radnju koja bi za posledicu imala sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, učestvovanje u grupi koja bi sprečila službeno lice u vršenju službene radnje, sprečavanje i ometanje dokazivanja, ometanje pravde, ili bilo kog drugog krivičnog dela kojim bi javni tužilac ili sudija bili onemogućeni ili napadnuti na bilo koji način u cilju sprečavanja vršenja njihove službene dužnosti preduzete na osnovu zakona i u okviru svojih ovlašćenja",navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Saveta.
Savet dalje upozorava da će ovakva vrsta sprečavanja, ometanja ili napada, ukoliko se bude desila, zahtevati hitno postupanje svih državnih organa koji su uključeni u otkrivanje, gonjenje i suđenje izvršiocima navedenih krivičnih dela.
Visoki savet tužilaštva je takodje pozvao sva javna tužilaštva u Republici Srbiji da sa, kako je naveo, posebnom pažnjom i odlučnošću postupaju u svim slučajevima kada bi na neki od navedenih načina došlo do pokušaja onemogućavanja njihovog rada i time uticaja na sigurnost i bezbednost javnih tužilaca i sudija, kao i građana naše zemlje. izvor P.V. Igra (ili bolje rečeno predigra) mačke i miša se nastavlja. Dve strane zauzimaju sve udaljenije stavove ,što navodi na zaključak da oni koji žele da hapse će i hapsiti ,a oni koji budu uhapšeni ,oni će i želeti da budu uhapšeni jer to će radikalizovali i zaoštriti proteste . P.S. sukob za sada mišljenja između građana (stanovnika ) Srbije i sudstva/tužilaštva u Srbiji i jeste upravo oko ovih ,pa i težih krivičnih dela. S tim što tužilaštvo je okrenuto samo prema jednoj strani - prema narodu ,a drugu stranu "ne vidi" .
|
|
« Last Edit: August 29, 2024, 06:45:13 pm by PakleniVuk »
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #239 on: August 29, 2024, 06:59:25 pm » |
|
Mislim da ova vest nije u vezi sa litijumom. Protestvuje se zbog svačega, ne samo litijuma.
|
|
|
|
|
|
|
|