PALUBA
December 09, 2024, 02:02:51 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mejlom na brok@paluba.info

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34   Go Down
  Print  
Author Topic: Rio Tinto - diskusija  (Read 27804 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
fazan
Moderator
poručnik korvete
*

Last Login:Today at 02:01:15 am

« Reply #270 on: September 01, 2024, 10:57:58 pm »

Zaustavljanje i prećenje pištoljem (ili bilo kojim drugim sredstvom uključujući i gestikulacije rukama- prstom ,pesnicom ) jeste krivično delo ! Ali verbalno ukoliko napišete ili izgovorite  nešto što ima uslov uz neku "grubu reč" ,kao u ovom primeru gde im se kaže "ako vi uradite to ,ja ću vas ubiti" to nije krivično delo,jer onaj kome je to upućeno ne mora to da uradi .

Сјајно, значи ако мајмун од два метра заустави неког клинца и запрети му да ће га пребити ако не скине патике, то није кривично дело? Ако каже девојци да ће је убити ако не скине гаће, то није силовање? ”Друже судија, нисам је силовао, сама је скинула гаће.”

Prvo ću pojasniti konkretne primere "tehno-feudalizma" koje vi već znate ,samo ne znate da se tako zovu .

Klasični primeri su : Naplata putarine elektronskim putem, naplata saobraćajnih kazni elektronskim putem (uslika vas kamera kako činite prekršaj i pošalju vam kaznu na kućnu adresu) , naplata poreza uz pomoć ovih novih kasa koje odmah šalju izveštaj o prodatoj robi u ministarstvo....

Ово је још боље. Треба да чекам на улазу на аутопут, да би уживао у слободи од ”техно-феудализма”. У име те слободе, треба да чекам и онога што наплаћује улични паркинг, као пре 20 година. Паре да подижем у коверти, а ако требам да их брзо пошаљем некоме - онда по аутобусу, а може и по ђацима. За све остало, у ред у пошти.

Што се тиче каса, који део српске економије је у сивој зони? Ја се сећам времена када су се водиле дупле књиге, једна са белим екраном за државу, а друга са црним са правим стањем.

victoria
vodnik I klase
*

Last Login:Yesterday at 05:05:30 pm

« Reply #271 on: September 02, 2024, 08:11:30 am »

Za Boru.Kao što rekoh nasipaju samo šljunak u debljini 2,5-3metra.Pre toga skinu tanji sloj zemlje.

* IMG_20240901_190949.jpg (3016.58 KB, 3120x4160 - viewed 4 times.)
victoria
vodnik I klase
*

« Reply #272 on: September 02, 2024, 09:38:10 am »

Nije se zakačila druga slika.

* IMG_20240901_190943.jpg (2752.58 KB, 3120x4160 - viewed 2 times.)

* IMG_20240901_190949.jpg (3016.58 KB, 3120x4160 - viewed 2 times.)
PakleniVuk
zastavnik I klase
*

Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am

Ko laje zlo ne misli

« Reply #273 on: September 02, 2024, 10:53:34 am »

Zaustavljanje i prećenje pištoljem (ili bilo kojim drugim sredstvom uključujući i gestikulacije rukama- prstom ,pesnicom ) jeste krivično delo ! Ali verbalno ukoliko napišete ili izgovorite  nešto što ima uslov uz neku "grubu reč" ,kao u ovom primeru gde im se kaže "ako vi uradite to ,ja ću vas ubiti" to nije krivično delo,jer onaj kome je to upućeno ne mora to da uradi .

Сјајно, значи ако мајмун од два метра заустави неког клинца и запрети му да ће га пребити ако не скине патике, то није кривично дело? Ако каже девојци да ће је убити ако не скине гаће, то није силовање? ”Друже судија, нисам је силовао, сама је скинула гаће.”

Prvo ću pojasniti konkretne primere "tehno-feudalizma" koje vi već znate ,samo ne znate da se tako zovu .

Klasični primeri su : Naplata putarine elektronskim putem, naplata saobraćajnih kazni elektronskim putem (uslika vas kamera kako činite prekršaj i pošalju vam kaznu na kućnu adresu) , naplata poreza uz pomoć ovih novih kasa koje odmah šalju izveštaj o prodatoj robi u ministarstvo....

Ово је још боље. Треба да чекам на улазу на аутопут, да би уживао у слободи од ”техно-феудализма”. У име те слободе, треба да чекам и онога што наплаћује улични паркинг, као пре 20 година. Паре да подижем у коверти, а ако требам да их брзо пошаљем некоме - онда по аутобусу, а може и по ђацима. За све остало, у ред у пошти.

Што се тиче каса, који део српске економије је у сивој зони? Ја се сећам времена када су се водиле дупле књиге, једна са белим екраном за државу, а друга са црним са правим стањем.

Fazan se bavi demagogijom kad nema šta pametnije da radi Grin . Ništa od toga što spominješ ja zapisao nisam . Naprotiv . Zapisao sam tačno šta jeste ,a šta nije krivično delo (s tim što nisam blesav da podučavam nekog ko čita ovo da nalazi rupe u zakonu). Takođe nisam napisao da treba ukinuti nešto,nego da treba uvesti nešto.

Ovo je samo napredak tehnologije. Šta misliš, kada bi nekim čudom ovi protesti uspeli da smene valst, nova vlasti bi odustala od tih postupaka koje si naveo? Ne bi, ali bi se moglo tolerisati jer dolazi od "demokratske vlasti", zar ne?

Ranije sam zato i spomenuo centralno komandovanje u vojsci. Oni odozgo kontrolišu automatski ove dole,a ko kontroliše njih automatski ?

Postoji civilna kontrola Vojske - skupštinski odbori, Vlada - Ministarstvo odbrane.

Iz svega što ti pišeš zaključujem samo jedno: ti si protiv svake vlasti, dakle za anarhiju.
Isti odgovor kao i za Fazana - Njet.
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 09:34:21 pm

« Reply #274 on: September 02, 2024, 11:23:13 am »

Nije se zakačila druga slika.

Hvala, ovo stvarno prvi put vidim. Svašta!
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #275 on: September 02, 2024, 11:24:56 am »

@PakleniVuče, nema odgovora na ova dva pitanja?

Molim te ukaži mi na društvo na ovom svetu u kojem pojedinci sebe ne smatraju elitom. Isto tako, voleo bih da čujem o zemlji u kojoj zakoni važe jednako za sve.

Ne znaš odgovore ili takve države nema na svetu? Wink
« Last Edit: September 02, 2024, 11:47:45 am by Boro Prodanic » Logged
victoria
vodnik I klase
*

« Reply #276 on: September 02, 2024, 11:42:20 am »

Evo za one što bi da kopaju.                                                                                                                                                                         https://kopacemo.com/misija-i-vizija/
PakleniVuk
zastavnik I klase
*

Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am

Ko laje zlo ne misli

« Reply #277 on: September 02, 2024, 12:00:39 pm »

@PakleniVuče, nema odgovora na ova dva pitanja?

Molim te ukaži mi na društvo na ovom svetu u kojem pojedinci sebe ne smatraju elitom. Isto tako, voleo bih da čujem o zemlji u kojoj zakoni važe jednako za sve.

Ne znaš odgovore ili takve države nema na svetu? Wink
Ako je nema treba je stvoriti uz pomoć tehnologije. Takođe zapisao sam da Kina ima do sada najbolje uređen sistem unutar svoje zemlje. Kod njih ne postoji "elita koja radi šta joj je volja" čak ni van Kine ,Kineski "milijarderi" se ne ponašaju kao zapadni ,zato što njihov kapital nije njihov pojedinačno ,nego pripada Kineskoj državi. Radio si sa njima (pročitao sam na drugoj temi) ,znaš to iz prve ruke Wink.
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #278 on: September 02, 2024, 12:16:16 pm »

Znam za Kineze, osim sa njima radio sam i sa ljudima iz dvadesetak drugih država i to ne po dan - dva nego mnogo duže, sa nekima i godinama, mislim da sam dosta naučio o razlikama u običajima i mentalitetu ljudi iz raznih zemalja.

Stvaranje takve države je utopija - treba ponovo pročitati Orvelovu "1984" da shvatimo šta će nam nove tehnologije doneti, posebno veštačka inteligancija. Napisao sam negde na Palubi, kada AI postane stvarno pametna, shvatiće da su ljudi najveće štetočine na Zemlji i uništiće ljudsku civilizaciju.
victoria
vodnik I klase
*

« Reply #279 on: September 02, 2024, 12:44:29 pm »

AI  je ipak samo program.Bez struje ne radi.
Pages:  1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34   Go Up
  Print  

Jump to: