PALUBA
May 20, 2025, 12:52:03 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Čitajte na Palubi roman "Centar" u nastavcima, autora srpskog podoficira i našeg administratora Kuzme

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 [143] 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ... 208   Go Down
  Print  
Author Topic: Ekonomski uticaj sukoba u Ukrajini  (Read 257411 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 09:25:19 pm

« Reply #1420 on: October 18, 2022, 01:16:07 pm »

“Žele da okrive Rusiju za napade na „Severne tokove“

Istraga diverzija na gasovodima „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“ usklađuje se tako da se optuži Rusija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Prema izjavama koje čujemo iz Nemačke, Francuske, Danske, ta istraga se apriori usklađuje tako da se optuži Rusija. To je apsurdno. Podaci kojima raspolaže naša obaveštajna služba govore suprotno. Pored toga, jednostavno treba uključiti elementarnu logiku da bi se shvatilo da takva sabotaža nanosi veliku štetu ruskim interesima – prokomentarisao je Peskov.

Kremlj žali što se istraga terorističkih napada na gasovode „Severnog toka“ sprovodi u zatvorenom režimu i bez saradnje s Rusijom, rekao je portparol Kremlja.

– Može se samo izraziti žaljenje što se ceo taj proces istrage odvija u veoma, veoma zatvorenom režimu, bez dozvole učešća, bez saradnje sa ruskom stranom, a ona je suvlasnik tog gasovoda. Naravno, mi faktički nemamo mogućnost da na licu mesta obavimo neke radove kako bismo sproveli sopstvenu istragu – rekao je Peskov.

Izvor: https://www.vesti-online.com/zele-da-okrive-rusiju-za-napade-na-severne-tokove/
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 07:35:28 am

« Reply #1421 on: October 19, 2022, 06:48:41 pm »

Бавити се истрагом јасно "експлозивних диверзија" на стратешком објекту инфраструктуре који су градили Руси и који је, по сваком праву њихова својина (сем по сулудим правилима тзв. Трећег енергетског пакета ЕУ) а не узимати у обзир мишљења самог ВЛАСНИКА, не само да је погрешно, него обесмишљава било какву истрагу, увићај извиђај, или како бисмо га звали. Дубоко верујем и надам се да ће ВЛАСНИЦИ гасовода ускоро дебело наплатити директну штету, изгубљену добит и нематеријалну штету од "субјеката" који су починили овај акт рата, јер диверзија на НС1 и 2 и покушаји таквог на ТС би се чак и недавно сматрали непосредним ратним, оружаним дејством - чином рата у најдиректнијем смислу те речи.
dark-bullet
zastavnik I klase
*

Last Login:July 05, 2024, 07:08:11 am

« Reply #1422 on: October 19, 2022, 07:49:40 pm »

Бавити се истрагом јасно "експлозивних диверзија" на стратешком објекту инфраструктуре који су градили Руси и који је, по сваком праву њихова својина (сем по сулудим правилима тзв. Трећег енергетског пакета ЕУ) а не узимати у обзир мишљења самог ВЛАСНИКА, не само да је погрешно, него обесмишљава било какву истрагу, увићај извиђај, или како бисмо га звали. Дубоко верујем и надам се да ће ВЛАСНИЦИ гасовода ускоро дебело наплатити директну штету, изгубљену добит и нематеријалну штету од "субјеката" који су починили овај акт рата, јер диверзија на НС1 и 2 и покушаји таквог на ТС би се чак и недавно сматрали непосредним ратним, оружаним дејством - чином рата у најдиректнијем смислу те речи.

Dakle tipična "false flag" operacija od strane same Rusije, da bi se u rat uvukle i druge države. Neće moći. Istraga je međunarodna, ne vodi je samo jedna država, ali Rusija očito nema nameru da prihvati rezultate istrage.

Po dostupnmim snimcima izgleda kao, da je cev pukla iznutra, mada to može biti varka. Cev je (na snimcima) doista vidjeti naprsla iznutra i raširila se, ali to može biti rezultat do kojega dolazi usljed popuštanja strukturnog integriteta cevi. Cijev drži pritisak jedino dok je cijela. Ali na jednom mjestu dođe do narušavanja integriteta cijevi, ona može naprsnuti prema vani radi visokog pritiska iznutra, bez obzira što bi inicialni udar došao izvana. Stoga treba pričekati na sve detalje istrage.
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
*

« Reply #1423 on: October 19, 2022, 08:08:45 pm »

Али се сви правимо да је ово "нешто - дакле није "ништа", већ "нешто", али да то, свакако, није рат, већ нешто као "играла се велика деца бомбицама некаквим, па некоме испала понека и направила срање".

У целом овом распаду највише ме нервира што нико ваљда нема храбрости да ствари назове правим именом. Кажу "СВО", ма каква СВО, плакала вам мајка. Па кажу да помажу "праву, праведну страну", а шаљу оружје, људе, да, тамо су стотине "њихових људи", материјал (у смислу materiel de combat). Па минирају њихову цевку... као немамо појма, земљотрес, шта ли.

А у чешким школама деца огрнута ћебадима седе (проверено, вест са Euronews је мош` мислити истинита), у Италији не греју канцеларије, а ујутро је свеже, док не угреје сунце, а у Француској штрајкују једни, па други, па пети, па сви, али то се не сме баш све показати, јер у таквим ситуацијама ипак постоји нека цензура. Па у Немачкој човек каже... "ја ово не могу да плаћам", али "демократски новинар" добацује да "то тако мора" јер "боримо се за своје вредности". Нећу цитирати шта о томе каже "човеколико биће Von der Leyen" јер је ван теме, али препоручујем да поново погледамо филм Dr. Strangelove и подсетимо се "угрожавања наших bodily fluids" од стране мрских непријатеља. Тако бих радо посадио "биће Von der Leyen" на неку такву бомбу, па нека вришће  колико је грло носи, и све њене европске вредности нека понесе са собом. Али нека прво плати струју, плин, комуналије и штатијазнам шта.
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
*

« Reply #1424 on: October 19, 2022, 08:22:32 pm »

Dakle tipična "false flag" operacija od strane same Rusije, da bi se u rat uvukle i druge države. Neće moći. Istraga je međunarodna, ne vodi je samo jedna država, ali Rusija očito nema nameru da prihvati rezultate istrage.

Po dostupnmim snimcima izgleda kao, da je cev pukla iznutra, mada to može biti varka. Cev je (na snimcima) doista vidjeti naprsla iznutra i raširila se, ali to može biti rezultat do kojega dolazi usljed popuštanja strukturnog integriteta cevi. Cijev drži pritisak jedino dok je cijela. Ali na jednom mjestu dođe do narušavanja integriteta cijevi, ona može naprsnuti prema vani radi visokog pritiska iznutra, bez obzira što bi inicialni udar došao izvana. Stoga treba pričekati na sve detalje istrage.

Poštovani...
pa sami Šveđani jasno tvrde da je pucanje gasovoda uzrokovano  "namernim podmetanjem veće količine eksploziva  NA cev". Cit. po: Euronews, Bloomberg, BBC, CBS, etc.) Ja ne znam kako se to radi, ja sam u vojsci "vozio graničarski brod", a inače sam pravnik i prevodilac. Gde je tu "false flag" ja stvarno ne vidim. Šveđani su ozbiljni ljudi i verni Evropljani. Razumem da u moru postoje prilepci, čak sam ih i jeo u obuci preživljavanja, ali da postoje "trotilski prilepci" kao prirodna morska bića, nisam do sad čuo. Ne brkati prilepke mekušce sa "limpet mines". Ali, sačekaćemo rezultate istrage, koja će, naravnoi pokazati istinu, samo istinu i ništa do istinu. So help me God! A ja ću kao svaki Evropljanin, biti veverica, mislim toliko okretan... i skoro isto toliko pametan, i poverovati da su to "zli Rusi" namerno uradili sami sebi!
« Last Edit: October 19, 2022, 08:43:42 pm by kumbor » Logged
fazan
Moderator
poručnik fregate
*

Last Login:April 21, 2025, 09:05:23 am

« Reply #1425 on: October 19, 2022, 08:30:02 pm »

Истрага уопште није међународна, води је свака држава за себе: https://www.euractiv.com/section/energy/news/danish-police-say-powerful-explosions-at-origin-of-nord-stream-disruption/ У Данској: The further investigation of the 26 September ruptures of the Nord Stream 1 and 2 pipelines in Denmark’s exclusive economic zone would be handled jointly by Copenhagen Police and Denmark’s Security and Intelligence Service. У Шведској: Sweden on Friday rejected plans to set up a formal joint investigation team with Denmark and Germany to look into the recent ruptures of the Nord Stream 1 and 2 pipelines.

Постојаће одређени вид сарадње између Шведске, Данске и Немачке - али то није заједничка истрага, а посебно не међународна.

A preliminary investigation of damages on the two Nord Stream gas pipelines in the Danish part of the Baltic Sea shows that the leaks were caused by “powerful explosions”, Copenhagen Police said in a statement on Tuesday (18 October).
srbin1
Prijatelj foruma
vodnik I klase
*

Last Login:May 16, 2025, 08:37:15 pm

« Reply #1426 on: October 19, 2022, 08:47:21 pm »

Kao sto su drugi vec naveli, istraga nije medjunarodna. Svedska cak i odbija da podeli informacije sa Nemackom i Danskom, navodeci "osetljivost" podataka kao razlog. Da su otkrili da Rusi stoje iza napada, verujem da bi to objavili istog trena. I onako krive Ruse za sve gore stanje u svedskom drustvu, slusam iste price mesecima. Sama cinjenica da nece da objave rezultat svoje istrage valjda govori dovoljno...

Drugo, i ranije sam te pitao, ali mi nisi odgovorio. 'Ajde da je samo jedan gasovog pogodjen (mada cak ni tada ne vidim poentu "false flag"), ali zasto bi Rusi digli u vazduh i NS1 i NS2? Sto ne samo jedan? I kako je to proslo nezapazeno kad je NATO imao vezbe u blizini? Znaci li to da im radari, odbrana, itd. ne vredi nista kad su im Rusi ispod nosa postavili eksplozive?
B051LjKo
vodnik
*

Last Login:January 30, 2025, 01:25:24 pm

« Reply #1427 on: October 19, 2022, 08:47:58 pm »

Poštovani...
pa sami Šveđani jasno tvrde da je pucanje gasovoda uzrokovano  "namernim podmetanjem veće količine eksploziva  NA cev". Cit. po: Euronews, Bloomberg, BBC, CBS, etc.) Ja ne znam kako se to radi, ja sam u vojsci "vozio graničarski brod", a inače sam pravnik i prevodilac. Gde je tu "false flag" ja stvarno ne vidim. Šveđani su ozbiljni ljudi i verni Evropljani.

Nemaju Svedjani pojma, ako dark bullet kaze da je rijec o ruskoj false flag operaciji, onda to mora biti to!

Duki
Počasni član foruma
potporučnik
*

Last Login:Yesterday at 08:01:10 am

« Reply #1428 on: October 19, 2022, 08:59:35 pm »

Poštovani...
pa sami Šveđani jasno tvrde da je pucanje gasovoda uzrokovano  "namernim podmetanjem veće količine eksploziva  NA cev". Cit. po: Euronews, Bloomberg, BBC, CBS, etc.) Ja ne znam kako se to radi, ja sam u vojsci "vozio graničarski brod", a inače sam pravnik i prevodilac. Gde je tu "false flag" ja stvarno ne vidim. Šveđani su ozbiljni ljudi i verni Evropljani.

Nemaju Svedjani pojma, ako dark bullet kaze da je rijec o ruskoj false flag operaciji, onda to mora biti to!

U potpunosti se slažem da je dark bullet najrelevantniji i nepristrasniji izvor! Smiley
fazan
Moderator
poručnik fregate
*

Last Login:April 21, 2025, 09:05:23 am

« Reply #1429 on: October 19, 2022, 09:35:07 pm »

Хајде да се потрудимо да избегавамо личне прозивке  Wink
Pages:  1 ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 [143] 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ... 208   Go Up
  Print  

Jump to: