PALUBA
November 11, 2024, 12:52:45 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Dobrodošli na balkanski vojni forum Paluba.Info!

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Hrvatski kapetan Marko Bekavac u Turskoj osuđen na 30 godina zatvora  (Read 335 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 12:46:07 pm

Gde je sloga tu je i pobeda!

« on: October 18, 2024, 08:49:01 pm »

Bilo je to prije točno mjesec dana kada je hrvatski kapetan Marko Bekavac u Turskoj osuđen na 30 godina zatvora. Na brodu kojim je zapovijedao pronađeno je pola tone kokaina. Ali, upravo je kapetan od kompanije tražio da se na brod postave kamere, da ukrcaj nadgledaju zaštitari, da se ulazi samo na jedan ulaz, koji treba dodatno osvijetliti. Bio mu je to prvi put da zapovijeda brodom te kompanije, i prvi put u Kolumbiji, i bio je svjestan opasnosti. Kokain je pronađen prvo u Kolumbiji, onda i u Turskoj, a Marko Bekavac je kriv po zapovjednoj odgovornosti. Gošća RTL Direkta bila je njegova supruga Katja Bekavac.
Više pogledajte u videu:

Čovek očigledno nije kriv, ali po komandnom lancu ispada da jeste. Trebala bi država Hrvatska odmah da reaguje, i bar za početak da zatraži od Turske da kapetan Marko Bekavac bude prebačen da služi kaznu u Hrvatskoj, a kada se prebaci, treba ovog jadnog čoveka odmah osloboditi. Em je sam prijavio turskim vlastima, ispada da je bolje da je ćutao ili još bolje kako je i savetovan da se povukao (sklonio se).
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 12:51:24 pm

« Reply #1 on: October 18, 2024, 08:53:43 pm »

Nepravda prema nevinom čoveku.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #2 on: October 18, 2024, 08:58:51 pm »

To je slično kao sa putničkim transportom, kada ti se u tovarni deo kamiona ukrca nekoliko migratana. Vrata tovarnog dela kamiona je naravno plombiran, ali šta rade, idu njih petorica, u tovarni deo uđu njih četvorica a ovaj peti opet plombira vrata tovarnog dela kamiona.
I kada na graničnom prelazu budu otkriveni, vozač kamiona je dužan da plati iznos od 5.000 €.
fazan
Moderator
poručnik korvete
*

Last Login:Today at 09:16:53 am

« Reply #3 on: October 18, 2024, 09:09:23 pm »

Потресла ме је ова вест. Пуна подршка капетану Бекавцу и његовој породици, осудише човека на правди Бога!

Кенгурса пресуда, кенгурски суд и кенгурска држава! Том логиком би капетан авиона одговарао зато што је у пртљагу пронађена дрога, то нема везе са здравим разумом. Хрватска мора енергично да реагује и постави ово као питање ЕУ. Ово што се догодило капетану Бекавцу може да се догоди било коме, из било које државе и на броду под било којом заставом.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #4 on: October 18, 2024, 09:14:00 pm »

Ako neko zna na koji račun treba uplatiti da bi se kapetan Marko Bekavac oslobodio, postavite u ovoj temi, da bar damo simboličan prilog kao borbu protiv nepravde.
Duki
Počasni član foruma
potporučnik
*

Last Login:Today at 09:57:40 am

« Reply #5 on: October 18, 2024, 10:56:51 pm »

Tražio je dodatni nadzor, kompanija je to odbila, on je svejedno prihvatio da zapoveda.
Izvinite ali meni ovo budi sumnju.

Njegova supruga je ispričala lepu priču u ovom intervjuu ali meni ne pije vodu da neko ko nema fleke na karijeri od 30 godina i može da  bira gde će da radi prihvata nešto ovoliko sumnjivo.

Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #6 on: October 18, 2024, 11:28:56 pm »

Stavi se na njegovo mesto, da li bi ti isplovio (ne znam ni ja sve okolnosti)... da li bi turskim vlastima najavio...

Ovde bi i Nemačka trebala da se umeša, obzirom da je preko nemačke agencije dobio posao.
Duki
Počasni član foruma
potporučnik
*

Last Login:Today at 09:57:40 am

« Reply #7 on: October 19, 2024, 11:42:21 am »

Stavi se na njegovo mesto, da li bi ti isplovio (ne znam ni ja sve okolnosti)... da li bi turskim vlastima najavio...

Ovde bi i Nemačka trebala da se umeša, obzirom da je preko nemačke agencije dobio posao.
Ne bih isplovio a javio bi svim organizacijama kojima treba da javim. A slažem se da je trebalo da se umeša i nemačka firma preko koje je našao posao. Druga stvar koja mi pada na pamet da je namerno postavljen tu da bude pušten niz vodu ako stvari pođu naopako.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #8 on: October 19, 2024, 12:06:09 pm »

Ne bih ni ja isplovio da znam da je kokain ukrcan na brod, zato sam i napisao zavisi od okolnosti. Ne verujem ni kapetan da je znao, i nije brod obezbeđen tokom utovara kako je to on tražio, zapravo kapetan je tražio od nemačkog poslodavca koji nisu to nisu ispunili.
Gazda
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
*

Last Login:Today at 11:14:58 am

« Reply #9 on: October 19, 2024, 08:19:40 pm »

Nemam vreena ovih dana ali planiram nešto napisati o ovome čim stignem.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: