PALUBA
May 23, 2025, 02:04:49 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno - Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10   Go Down
  Print  
Author Topic: Masovni ubica iz Mladenovca: 9 mrtvih i 12 ranjenih  (Read 20362 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dark-bullet
zastavnik I klase
*

Last Login:July 05, 2024, 07:08:11 am

« Reply #40 on: May 08, 2023, 04:10:16 pm »

"Dežurni sudija ili tužilac" se zove zvanično "sudija/tužilac za prethodni postupak" . To je onaj koji se zatekne ili u trećoj smeni ili na neradni dan . On kasnije ne sprovodi glavni tok ,nego preuzima "nadležni javni tužilac" ....a razlog " zašto u subotu " sam se i sam "dosetio " kasnije ...48h od privođenja. Wink

P.s. jedva čekam da nam Milan "otvori dušu" i ispiše nešto iz "svojih dana u provedenih u tamnici " Grin (šalim se naravno ,ali ako hoće može slobodno i ako ima šta Grin ) .

Pored tužioca i sudije, postoje dežurstva i za advokate koje dodjeljuje država u slučajevima gdje branjenik nema vlastitog advokata, a želi ga (u određenim slučajevima, posebno pri krvnim deliktima, ga mora imati).
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 11:00:53 pm

Gde je sloga tu je i pobeda!

« Reply #41 on: May 08, 2023, 04:16:59 pm »

Je, tako je Dare i u Srbiji, mislim svako krivično delo za koje se po zakonu zaprećeno pet i više godina zatvora, mora imati advokata. Ako ga ne može priušti, zove se po spisku advokat po službenoj dužnosti.
Milan (longtrip)
kapetan fregate
*

Last Login:October 28, 2023, 12:43:28 pm

« Reply #42 on: May 08, 2023, 04:25:01 pm »

Je, tako je Dare i u Srbiji, mislim svako krivično delo za koje se po zakonu zaprećeno pet i više godina zatvora, mora imati advokata. Ako ga ne može priušti, zove se po spisku advokat po službenoj dužnosti.

Očigledno , i hvala Bogu , nikada nisi bio u prilici da saznaš kome se i zašto dodeljuje advokat po službenoj dužnosti...ne samo u Srbiji, već u "Evropi ( ubrajajući RF) i AmerikE" ili ...
PakleniVuk
zastavnik I klase
*

Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am

Ko laje zlo ne misli

« Reply #43 on: May 08, 2023, 04:27:05 pm »

Zamisli da su morali da ga puste zbog proceduralne greške i prekoračenja policijaskog pritvora.
Longtrip nije ni prošao pored zatvora, a kamoli da je bio u nekom. Grin

Ne bi ga pustili čak i da su napravili tu grešku. Inače ,prave i mnogo teže greške od takvih sitnih ,proceduralnih . A čak i da advokat ističe to u toku postupka,sudija namerno to ne uzima kao olakšavaju okolnost . Pravi se blesav (da tako kažem narodski). Ako advokat i pokrene neki postupak da na tome proba da gradi barem jedan deo odbrane desi se isto. Naiđe na zid  u vidu toga da mu drugi sudija svesno odbaci to kao neosnovano.   Mafija Wink U Srbiji to nije ni blizu onog što može da se vidi na primer na YT gde se uživo prenose suđenja u SAD . Pa čak i tamo ima takvog ponašanja (što od advokata,što od sudija).  

P.s. ne smem dalje da pišem...proglasiće me za "državnog neprijatelja broj 1".... Wink

P.s.p.s. sada se sa "digitalnog spiska" dodeljuju advokati jer su ranije delili samo "baćuškama" takve predmete ,pa je bilo situacija da jedan advokat kupi stan,auto i letuje 10puta na moru od novca dobijenog od države ,a drugi sa spiska nikada ne budu pozvani u svojstvu "advokata po službenoj dužnosti" (inače omiljene discipline svakog advokata jer novac potražuju kasnije iz buĐeta Wink ).
« Last Edit: May 08, 2023, 04:32:23 pm by PakleniVuk » Logged
Milan (longtrip)
kapetan fregate
*

Last Login:October 28, 2023, 12:43:28 pm

« Reply #44 on: May 08, 2023, 04:33:11 pm »

Konstatujem da vi crpite znanje iz novina i filmova ( htedoh reći nemate lična iskustva ). Dakle mediji ne utiču samo na mlađu populaciju...
victoria
stariji vodnik
*

Last Login:Yesterday at 06:08:10 pm

« Reply #45 on: May 08, 2023, 04:35:18 pm »

Doduše, kako sam napisao u uredništvu, ne bih ga ni hapsio. Doživotni zatvor je suviše dobar za ovog monstruma, i ako je ovo teroristički akt, a jeste pošto je došlo do zastrašivanja stanovništva, zna se šta se radi sa teroristima, radi se svašta, samo se ne pregovara i privodi.
To smo jedino mi radili u JNA, Jevđa zahtevao da se sve radi po PS-u.

Mrtva usta ne govore.Nije lud Jevđa što je tražio da se radi po PS-u.Mene zanima ko je ovog tipa čuvao do sada od robije kada je odavno ispunio sve uslove za istu ?Kako bi on mogao to da ispriča da je ucmekan ?!Nama se po svoj prilici događa teroristička agresija(što bi rekao Milan Mijalkovski).
dark-bullet
zastavnik I klase
*

Last Login:July 05, 2024, 07:08:11 am

« Reply #46 on: May 08, 2023, 04:41:06 pm »

Zadnji koga su tako "odradili" je bio Keljmendi. Tj, "ne zna se", ali ako jesi i neka su, takva su bila vremena...
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 11:00:53 pm

Gde je sloga tu je i pobeda!

« Reply #47 on: May 08, 2023, 06:33:31 pm »

Evo ga post iz uredništva gde malo slobodnije diskutujemo

Izneću ovde mišljenje zato što nije za napolje.
Što se tiče masakra koji je počinio ovaj ludak iz Mladenovca, obzirom da ima punih 20 godina, ne bih ga uopše hapsio. Metak u čelo, i to bi bila opomena drugima da se ne igraju. Posle se povede pitanje u medijima, naruči se nekoliko tekstova i analiza da li je moralo baš tako, da bi se tako stavili u dilemu potencijalni počinitelji ovakvih nesvakidašnjih zoločina.
Da nije bilo masakra na Vračaru, verujem da bi tako i bilo. Kako sam razumeo on je jedno vreme držao i taoce, što bi samo olakšalo stvar.

Ne znam da li se sećate masakra u negotinskom kraju u Jabukovacu (snimljena i serija po tom događaju Crna svadba) kada na snimku tadašnjeg ministra unutrašnjih polsova Jočića pita policajac, verovatno komandir jedinice policije koja je izvršila hapšenje, šta ćemo sa ovim (da ga overe ili privode).

Ne znam, možda i grešim, možda iz mene u ovom trenutku progovaraju tuga, bes i starh za svoje dete.
victoria
stariji vodnik
*

Last Login:Yesterday at 06:08:10 pm

« Reply #48 on: May 09, 2023, 05:27:59 pm »

U dosijeu Blažić posljednjih godina ima krivično djelo ometanje službenog lica u vršenju dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.https://srpskainfo.com/hapsen-je-i-ranije-uros-blazic-u-dosijeu-ima-2-ozbiljna-djela/  Elem,kako je ovaj tip uopšte bio na slobodi Huh? U pitanju su dva vrlo ozbiljna krivična dela.Da vidimo kakve su kazne zaprećene.Za početak ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.Član 23 Zakona o javnom redu i miru "Члан 23.
Ко увреди, злостави, прети да ће напасти, покуша да нападе или нападне или на други начин омета овлашћено службено лице у обављању послова безбедности или одржавања јавног реда и мира - казниће се затвором од шест месеци до три године.Ако приликом извршења дела из став 1. овог члана учинилац овлашћеном службеном лицу прети употребом оружја, или се маши за оружје, или му нанесе лаку телесну повреду - казниће се затвором од једне до пет година.Ако приликом извршења дела из става 1. овог члана учинилац на овлашћено службено лице потегне оружје или га употреби или му нанесе тешку телесну повреду - казниће се затвором најмање три године." A sada drugo krivično delo,nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.U pitanju je krivično delo iz člana 348 Krivičnog zakonika.Član 348 KZ "Član 348.(1) Ko neovlašćeno izrađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmenu, nosi ili drži vatreno oružje, municiju ili eksplozivne materije,kazniće se zatvorom do tri godine.(2) Ako je predmet dela iz stava 1. ovog člana vatreno oružje,municija, eksplozivne materije, ili sredstvo na bazi te materije, rasprskavajuće ili gasno oružje čija izrada, prodaja, nabavka, razmena, nošenje ili držanje nije dozvoljeno građanima,učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.(3) Ako je predmet dela iz st. 1. i 2. ovog člana veća količina oružja,municije ili sredstava ili je u pitanju oružje ili druga sredstva velike razorne moći,
učinilac e se kazniti zatvorom od jedne do osam godina."   Kao što vidimo obavezne kazne zatvora za oba krivična dela.Ovde nisam računao bezobzirnu vožnju po naseljenom mestu kao ni ubijanje kućnih ljubimaca iz vatrenog oružja.Ko je njega čuvao i sačuvao od zatvora sve dok ovo nije uradio ?Odakle mu automatska puška ?Je li mu oduzimano pa vraćano oružje ?Je li mu otac pukovnik u vojsci ?U kojoj službi ?
PakleniVuk
zastavnik I klase
*

Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am

Ko laje zlo ne misli

« Reply #49 on: May 09, 2023, 07:24:17 pm »

Na kraju će neko i uspeti da iščacka i da me navede da napišem na forumu da javni tužioci i sudije u Srbiji sebe smatraju za "elitu na koju se zakoni ne odnose" zakoni važe samo za "plebse"(seljake) .  Grin Angry

Nije mi poznato ko mu je ranije bio advokat tokom trajanja tih suđenja za napad na policajca ili posedovanje oružja...ali eto ko mu je omogućio da bude van zatvora.

Zatvor (tačnije pritvor) je "krajnja mera" (po pravilu) koja se izriče nekom licu . Pre zatvora/pritvora tu su i mere poput :
-zabrane prolaženja sastajanja i komuniciranja (to ovde nije baš odgovarajuća mera),
-zabrane napuštanja stana uz obavezno nošenje nanogice
-pa tek onda pritvor (možda sam i zaboravio neku ,pišem iz sećanja ) .

Da bi pritvor kao najteža mera bio izrečen nekom licu moraju biti ispunjeni neki od 4 uslova (što više njih ispuni brže dobije pritvor):
-da postoji opasnost od bekstva ,
-da postoji opasnost da će uticati na svedoka
- da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela ili činjenja nekog drugog krivičnog dela,
-da izbegava da primi poziv ili ako se ne nalazi na adresi koja je evidentirana u Policiji (gde je Brok da ovo vidi Grin )

Očigledno da je dobio blažu meru pa je tako i ostao na slobodi . Ne znam kakvu odgovornost treba da snosi onaj ko je tu meru izrekao ,to jest ostavio ga na slobodi ? Ali može i možda i treba da se "procacka" ,a ako je potrebno i kazni neko ko je odgovoran za propust (ako ga je i bilo)  ....

P.s. razlika između pritvora (gde se on sada nalazi) i zatvora je u tome što se pritvor izriče kao privremena mera obezbeđenja dok traje postupak,a zatvor je trajna mera koja se izriče nakon presude. 
Pages:  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10   Go Up
  Print  

Jump to: