Na kraju će neko i uspeti da iščacka i da me navede da napišem na forumu da javni tužioci i sudije u Srbiji sebe smatraju za "elitu na koju se zakoni ne odnose" zakoni važe samo za "plebse"(seljake) .

Nije mi poznato ko mu je ranije bio advokat tokom trajanja tih suđenja za napad na policajca ili posedovanje oružja...ali eto ko mu je omogućio da bude van zatvora.
Zatvor (tačnije pritvor) je "krajnja mera" (po pravilu) koja se izriče nekom licu . Pre zatvora/pritvora tu su i mere poput :
-zabrane prolaženja sastajanja i komuniciranja (to ovde nije baš odgovarajuća mera),
-zabrane napuštanja stana uz obavezno nošenje nanogice
-pa tek onda pritvor (možda sam i zaboravio neku ,pišem iz sećanja ) .
Da bi pritvor kao najteža mera bio izrečen nekom licu moraju biti ispunjeni neki od 4 uslova (što više njih ispuni brže dobije pritvor):
-da postoji opasnost od bekstva ,
-da postoji opasnost da će uticati na svedoka
- da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela ili činjenja nekog drugog krivičnog dela,
-da izbegava da primi poziv ili ako se ne nalazi na adresi koja je evidentirana u Policiji (gde je Brok da ovo vidi

)
Očigledno da je dobio blažu meru pa je tako i ostao na slobodi . Ne znam kakvu odgovornost treba da snosi onaj ko je tu meru izrekao ,to jest ostavio ga na slobodi ? Ali može i možda i treba da se "procacka" ,a ako je potrebno i kazni neko ko je odgovoran za propust (ako ga je i bilo) ....
P.s. razlika između pritvora (gde se on sada nalazi) i zatvora je u tome što se pritvor izriče kao privremena mera obezbeđenja dok traje postupak,a zatvor je trajna mera koja se izriče nakon presude.