PakleniVuk
zastavnik
Last Login: Yesterday at 11:12:51 pm
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #68 on: August 23, 2024, 05:35:40 pm » |
|
"Tvojih 9 metaka sam progutao, sačekaću te" Muškarac kojeg je ranio Uroš Blažić svedočio o masakru, na suđenju bio i otac Angeline ubijene u "Ribnikaru": potresno! (FOTO) Suđenje Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši za masakr u Mladenovcu biće nastavljeno danas u zgradi Specijalnog suda u Beogradu. Na današnjem ročištu biće nastavljeno saslušanje svedoka, porodice ubijenih i ranjenih, kao i ranjeni u pucnjavi.
Dijana Bogosav
23. avgust 2024.09:54
11.38 Gotovo suđenje, sledeće krajem septembra
Sledeća suđenja zakazanu su za 26. i 27. septembar u 10 sati, kao i za 21. i 28. oktobar u 10 sati.
11.27 Majka ranjene devojke
Sudija: Imamo još jednu molbu. Da se ne ispituje oštećena Anđela Stevanović, ali njena majka tu, pa ćemo sad uzeti od nje izjavu.
Marija Stevanović: Izjavu sam dala iz bolnice vidno potresena kad su trajale konstatno operacije. Danima, mesecima sam bila u bolnici sa ćerkom. Svi smo pod sedativima. Slažem se sa svim oštećenima ovde. Mene zanima zašto majka, brat, snaja nisu dovedeni da slušaju ovo? Hoću da čujem kao majka koja je 3 meseca bila u bolnici!
Sudija: Jer ne bi mogli da budu ispitani u svojstvu svedoka. U tom slučaju, da su bili prisutni, ne bi mogli da budu saslušani. Kako je vaše dete?
Marija: Dobro je, imamo još snimanja. Imam još nešto. Volela bih da ga pustite da živi bez levog oka koje nema moje dete!
11.10 Ko će biti saslušan na sledećem suđenju
Na sledećem pretresu se saslušavaju svedoci.
Tužilaštvo traži da se saslušaju: Milenko Bjekić, Viktor Đorđević, Nenad Blažić, Biljana Blažić, Marko Blažić, Željana Blažić, Anastarija Đorđević, Anja Galić, Milan Vesić. Pored toga biće saslušan i svedok Stefan Marković na okolnost neposrednih saznanja o oružju.
Tužilac Konatar: Imamo još jedan predlog. Imajući u vidu odbranu prvooptuženog Radiše, gde je između ostalog se izjašnjavao o lovačkom karabinu, koji mu je stavljen na teret, kada se izjašnjavao na pitanja da je nudio lovački karabin, a da su mu policijski službenici odbili da ga uzmu. predlažem da se ispita policijski službenik koji je neposredno postupao prilikom oduzimanja, a koji će se izjasniti na te okolnosti, jer je očigledno da je odbrana u tom delu neistinita.
Advokat oštećenih Stefan: Tražimo da se sasluša lice koje je bilo sa Urošem u kritičnoj noći, kao i da se veštači telefon Radiše. Takođe, da nam se dostavi veštačenje, odnosno listing Uroša Blažića, mi imamo samo vocap prepisku. Treba da nam se doostavi sve, prepiske, pozivi...
Na suđenju će biti saslušan Viktor Đorđević, rijaliti zvezda, kojem je Uroš Blažić poslao poruku neposredno pred masakr i najavio šta će učiniti.
11.00 Majka ranjene devojke
Dragana Vujić, majka Nevene Vujić ranjene u masakru je rekla da ostaje pri iskazu.
Konatar: Da li je Vama poznato da li je bila u sukobu vaša ćerka
Vujić: Nije
Konatar: Da li imate saznanja da li je Radiša imao oružje
Vujić: Ne znam, čula sam. Sve ovo što je već rečeno. Ja lično ne znam.
10.39 Porodica Petra Mitrovića
Vladan Mitrović, otac od Petra Mitrovića koji je preminuo posle borbe lekara za njegov život izašao je pred sudsku govornicu.
- Želim da dodam da smo mi roditelji ostali uskraćeni da su kamioni iz Donje Dubone, 5. maja, prošli su kroz Malo Orašje, a niko nam nije objasnio gde su bili i šta su odneli. I drugo, da je 9. maja, tek vršen pretres domaćinstva Blažića u skladu dešavanja 4. i 5. maja, a trebalo je odmah iste večeri to da se uradi.
Za sudsku govornicu izašla je Biljana Mitrović, majka ubijenog Petra.
Biljana: 4.maja sam radila prvu smenu i više ne. Nisam zaposlena.
- To veče sam bila u kupatilu, nisam čula pucnje od vode. Izašla sam iz kupatila, čekam dete da dođe kući. Ja sam ga čekala u dnevnom boravku, muž je legao da spava. On je izleteo iz spavaće sobe, galamio je. Kaže zvao je Peca i rekao: "Pobi nas čovek na Ravnom Gaju, tata, brže".
Ovo nam nije bilo na kraj pameti. Kad smo stigli, deca su kukala, molila za pomoć. Ja nisam stigla odmah da uđem kod spomenika, moja deca su iznosila Petra. Nisam videla da je krvav. Videla sam da nije dobro. Samo su ponavljali: "Bole je mrtav (Marko Mitrović)". Ja nisam mogla da stojim, deca su kukala, oni su zvali hitnu. Hitne nije bilo.
Petra je porodica vozila privatnim kolima ka bolnici u Beogradu. Biljana priča da su vozili 180 na sat.
- Petar ih je molio da stanu da ga izbace jer više ne može, oni su govorili: "Petre tu smo, stižemo". Mogu da se zahvalim med. sestri koja je grejala krv da bi mu dala, mi smo mislili da je spasen. On je trebalo da ide u UC u Beograd, ali nije bilo mesta. Odvezli su ga Dragišu Milošvić. Izvršili su operacije. Spasili su ga. Onda su ga prebacili u UC. Tamo je bio u komi. Kad se probudio, nije mogao da priča. Ja sam pričala sa njim, ja sa mojom decom pričam i očima. Znam šta misle, šta osećaju. On je mene pitao kad sam prvi put ušao, mama ko je pucao. Ja sam rekla da ne znam dečka, koji je ludo vozio žuti motor kroz Malo Orašje. Onda me je pitao zašto?! I ja zato želim da pitam, zašto?! Zašto je pucao u mog sina (gleda ka Urošu).
Pridružujem se krivičnom gonjenju ističem imovinsko-pravni zahtev. 100.000 evra po članu porodice. Nama to ništa ne znači, nama su oduzeli svo bogatstvo. Ja sam njega 9 meseci nosila u stomaku. Da bi na kraju došao jedan skot da uništi sve za šta smo živeli. Više ne verujemo ništa. A ovom Urošu želim da živi 50 dana u mukama pre nego što umre.
10.27 Svedoče roditelji ubijenog Marka Mitrovića (18)
Dragan Mitrović, otac ubijenog Marka Mitrovića izašao je pred sudsku govornicu. Odmah se obratio Urošu i Radiši.
Dragan je Uroša Blažića pitao zašto je ubio njegovog sina, a celo njegovo svedočenje pročitajte u odvojenoj vesti.
Olivera Mitrović, iz Malog Orašja, majka od ubijenog Marka, nije ranije saslušavana. Ona je nakon supruga izašla pred govornicu.
Ona je opisala šta je njen pokojni sin radio kobnog dana, a onda se osvrnula na strašnu noć i saznanje da je ostala bez sina.
Olivera: To je taj 4.maj koji mi nikad nećemo da zaboravimo. On je bio tako veseo. Radovao se bebi, sestrinom detetu, samo je o njoj pričao. Nažalost, upoznao je i bio je ujak samo 4 dana.
10.18 Saslušanje muškarca kojeg je ranio Uroš Blažić
Milomir Mijailović, oštećeni u postupku sad je izašao pred govornicu.
- Ostajem i imam da dodam u vezi Uroša Blažića, pošto je prozvao da je imao incident sa mnom. Pre toga, ja sam išao autom pre škole, on mi je presekao put motorom, ja sam stisnuo sirenu. On je stigao motorom do mene. Kaže on meni raspravićemo to, kažem ja pomeri se sa puta, i on se pomeri, ja stanem ispred prodavnice. On je sišao sa motora, kaže on šta ti imaš protiv mene, kažem ja šta imam, ti si mi presekao put. To je bilo pre pucnjave 3,4 meseca. Nije se setio ranije, kad ga je baba dovodila kod mene kući. To je zaboravio. Koliko znam, kad te neko prijavi za pretnju, odmah dođu i vrše pretres, a kod njih je vršen posle 5,6 dana. - rekao je.
Tužilac Konatar: Koliko je projektila ispalio u vas?
Milomir: On je stao sa kolima, izašao je. Ja sam bio malo dalje. Opalio je metak u njega, ja sam krenuo ka kapiji, ja tad nisam znao koliko, posle sam shvatio da je 8 metaka. Na mene i na Milana Pešića. Pošto mi je prošao metak kroz stomak, ja sam legao. U grudima se zaustavio metak. Menjao je šaržer i ispalio je u Jovicu 2 metka. Nakon toga je seo u kola i otišao. Čuo sam pucnje i gore, znao sam da je on. Poznajem njegovog oca i majku. Njega je baba dovodila da se igra sa mojom decom. Kad god dođe kaže deda Mile spremi mi nešto da jedem. Nismo bili u sukobu.
Advokat Mašović: Kad je menjao okvir da li je taj koji je bio ispražnjen da li je ostao na licu mesta?
Milomir: Ne znam
Advokat. : Kad su bili pucnji kod škole jel bio rafal ili ne?
Milomir: Ne znam.
Sudija: Da li ste se oporavili?
Milomir: Ne još. Pridružujem se krivičnom gonjenju i ističem imovinsko-pravni zahtev.
Potom se okrenuo ka Urošu Blažiću. "Tvojih 9 metaka sam progutao. Preživeo sam, ali ću da te sačekati. sačekaću te. To je to", rekao je ranjeni.
10.00 Počelo suđenje Urošu Blažiću
Sudija je izašla pred sudsku govornicu i izjavila da bi danas trebalo da se saslušala Nemanja Ilić, mladić koji je ranjen u pucnjavi, međutim, u jutarnjim satima od službe Hitne pomoći sud je obavešten da njemu nije dobro, otac je otkazao njegovo davanje iskaza.
9.40 Tata Angeline Aćimović ubijene u "Ribnikaru" došao na suđenje
Anđelko Aćimović, otac male Angeline koja je ubijena u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" dan pre pucnjave u Mladenovcu došao je na suđenje Urošu Blažiću.
9.30 Porodice ubijenih u masakru došle u sud
Roditelji, braće, sestre ubijenih i ranjenih u masakru u Mladenovcu došli su u sud. Obučeni kao i prethodnih dana u crne majice sa porukom "Živite" ćutke su ušli u zgradu suda.
Podsetimo, jučerašnje suđenje obeležile su potresne scene u sudnici.
Na jučerašenjem suđenju suđenju svedočili su roditelji ubijenih i ranjenih u Malom Orašju i Duboni.
Roditeljima i članovima porodice teško je palo da se ponovo prisećaju svega što su proživeli. Uroš Blažić je sve vreme držao spuštenu glavu i podizao ju je samo kada bi neko ušao u sudnicu da vidi ko je.
Radiša je takođe držao spustenu glavu i podizao bi je kad bi mu se neko obratio.
Ubica imao blagi osmeh na licu
Kada je Zorica Panić majka koja je ostala bez sina i ćerke u masakru, Urošu Blažiću poručila da se danas ne smeje, on je klimnuo glavom i imao blagi osmeh na licu.
Kada mu je majka Ivana Ivkovića rekla da je u njenog sina poslednjeg pucao, on je odmahnuo prstom poručujući "ne" , a kada ga je pitala je l ti je žao? On je klimnuo glavom.
Očevi ubijene dece nisu mogli da se obuzdaju i u očaju su uputili pretnje Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši.
Majke ubijenih u suzama
Majke su tokom svedočenja bile u suzama, jedva su stajale na nogama od bola i tuge sa kojima žive poslednjih godinu dana.
Mirjana Stevanović majka ubijenog Nemanje Stevanovića danas je prvi put govorila o ubistvu sina.
Ona je otkrila zadnje reči svog ubijenog sina Nemanje Stevanovića od kojih suze same idu, a celo njeno svedočenje pročitajte u odvojenoj vesti.
izvor
|