PALUBA
April 14, 2024, 06:46:32 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jednu cifru, u protivnom registracija neće biti uspešna
 
   Home   Help Login Register  
Paluba Forum Logo
Mesto za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info

Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 [5] 6 7 8   Go Down
  Print  
Author Topic: МУП Републике Србије - вести  (Read 68586 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #60 on: March 16, 2021, 11:39:09 am »

уторак, 16.03.2021.
М. Г.

Шта су специјалци и спасиоци приказали на вежби на Копаонику

Приппадници специјалних јединица МУП-а Србије (САЈ. Жандармерије), полиције, Сектора за ванредне ситуације и Горске службе спасавања извели су вежбу на Копанику.
Сценарио увежбавања и приказа способности односио се на решавање талачке ситуације и збрињавање угрожених грађана у зимским планинским условима.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #61 on: March 27, 2021, 03:13:06 pm »

субота, 27.03.2021.

Награђено 50 припадника МУП-а

Министар унутрашњих послова Александар Вулин уручио је данас признања за 50 припадника Министарства унутрашњих послова који су се, како је речено, у претходном периоду истакли храбрим и посвећеним радом остваривши изузетне резултате. Вулин је награђенима рекао да су они људи који су свој живот посветили грађанима Србије, чија је безбедност и сигурност највећи доказ њиховог успеха.

„Своје животе сте посветили другима, грађанима Србије и њихова безбедност и сигурност доказ су вашег успеха. Када на улицама наших градова можете да прођете крај сигурних и безбедних људи, када видите једну нову генерацију која полако и сигурно одраста у бољој, стабилнијој, сигурнијој Србији, онда знате да сте успели”, рекао је Вулин, а саопштио МУП.

У име награђених, припадник Службе за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције Владе Јовановић захвалио се државном руководству на, како је рекао, несебичној подршци и разумевању за посао који су обављали у претходних неколико месеци. Јовановић, који је укратко резимирао рад на разоткривању и хапшењу криминалне групе Вељка Беливука, истакао је да је читава акција била осетљива и да је рађена у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал и Безбедносно-информативном агенцијом.

Полицијски службеници Полицијске станице Нови Београд Данијел Павловић и Бојан Виријевић, који су брзим и правовременим реаговањем спасили бебу која је одмах након рођења остављена у нехигијенском насељу на Чукарици, рекли су да им је највећа награда то што су спасили један тек рођен људски живот. Они истичу да су поносни на добијено признање, али да свој посао не обављају да би били награђени, већ зато што им је на првом месту безбедност и сигурност грађана, њихових живота и имовине.

Припадник Полицијске управе у Врању, Дејан Маринковић, који је заједно са колегама био у потрази за осумњиченим који је починио кривично дело убиства и којег је полиција пронашла, истакао је да ће им додељено признање бити мотив више у раду, да буде још ефикаснији и бољи, преноси Бета.

Izvor: www.politika.rs
Logged
pvanja
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 277« Reply #62 on: March 27, 2021, 08:04:55 pm »

Vatrena moć Žandarmerije

Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #63 on: April 13, 2021, 05:42:49 am »

понедељак, 12.04.2021.
Милан Галовић

Полицијска ескадрила увек у приправности

Догодине ће добити три „суперпуме” Х-215 чиме ће бити ојачани капацитети за гашење пожара. – Обављају задатке медицинске евакуације, превоза важних личности, а ангажују их и приликом снимања филмова

Док су се над околином београдског Аеродрома „Никола Тесла” полако надвијали сиви облаци, све се јаче чуо препознатљиви звук хеликоптера. Убрзо је силуета летелице која прилази била све јаснија и пилот је већ могао да визуелно прати сигнале које му је ширењем руку давао члан земаљског особља. „Газела” је слетела тачно на показано место, а убрзо за њом појавио се „бел 206” чија посада је урадила исто. Био је то завршетак тренажних летова пилота Хеликоптерске јединице МУП-а Србије, својеврсне полицијске ескадриле у којој се лети интензивно као у мало којој ваздухопловној јединици у нашој земљи.

Летелице су склољене у хангар, а само неколико минута касније почело је невреме. Колико се води рачуна о интензивној обуци, исто толико се пажње посвећује безбедности летења, али и чувању летелица које би на отвореном простору могао да оштети град. Ова јединица данас је моћнија него икада до сада у својој вишедеценијској прошлости, у свом саставу има 17 хеликоптера, а следеће године стижу још три. О томе на каквим су задацима ангажовани, каквим су летелицама опремљени и како изгледа свакодневица ових јединствених ваздухопловаца, разговареамо са Ненадом Недићем, командантом Хеликоптерске јединице МУП-а Србије. Он је на челу ових ваздухопловаца од 2019. Године, а иза њега је искуство од 2.500 часова налета.

‒ Ми смо јединица МУП-а Србије али обављамо и много летова који заправо нису полицијски, а то су медицинске евакуације, гашење пожара, превоз важних личности, па и снимање филмова. Паралелно са свим тим непрекидно спроводимо обуку пилота и земљаског особља –
каже Недић, објашњавајући да јединицу чине пилоти, ваздухопловно техничко особље и логистика.

Хеликоптерска јединица МУП-а Србије у свом саставу има Центар за обуку летачког особља који води најискуснији пилот Горан Јошић, Центар за обуку ваздухопловног техничког особља и сервис, а овлашћена је и за издавање важне ваздухопловне документације као што је на пример цертификат о пловидбености ваздухоплова. Осим тога, као служба трагања и спасавања, стално су у приправности за реаговање у случају ваздухопловних несрећа, што је обавеза Србије у складу са међународним прописима.

Блиско сарађују са Специјалном антитерористичком јединицом (САЈ) и Жандармеријом, као и другим структурама МУП-а. Ангажовани су и на задацима екстрадиције осумњичених за тешка кривична дела, па су тако у Подгорицу превезли Јована, а у Сарајево Дарка Елеза. Били су то деликатни задаци који су захтевали тајност и посебно обезбеђење, али домаћи ваздухопловци, не само из Хеликоптерске јединице МУП-а, поврх свега тога били су поносни што је у тим приликама на поменуте аеродроме слетао „Ербасов” хеликиоптер Х-145М са ознакама Србије, један од најмодернијих у свету.

Можда ће некоме звучати парадоксално, имајући у виду да је домаће ваздухопловство, генерално гледано, годинама трпело недостатак нове технике, али сада када су нове летелице ту, мора се уложити напор да би се привукле и обучиле нове генерације пилота. Потребно је мотивисати младе за овај атрактиван и одговоран посао, а они данас имају и неке друге професионалне могућности које их привлаче. Истовремено, треба задржати постојеће прекаљене пилоте јер су тражени и боље плаћени у иностранству.

‒ Посвећени смо обучавању нових генерација пилота – истиче Недић.

Ова јединица у свом саставу има 17 хеликоптера, а следеће године стижу још три Осим у ваздуху, веома је важна обука у симулаторима летења и она се спроводи у иностранству. Неопходна је јер се на симулаторима увежбавају неке критичне ситуације као што су отказ мотора или појава пожара, а таква обука у ваздуху би могла да угрози безбедност посаде и хеликоптера или је једноставно није ни могуће извести током правог лета.

‒ Наша флота је модернизована „Ербасовим” хеликоптерима, а догодине ћемо добити још три летелице истог произвођача –"суперпуме Х 215". Оне ће моћи да се користе и за гашење пожара на отвореном простору јер као подвесни терет могу да носе ведро у које стаје до четири и по тоне воде. У октобру шаљемо у иностранство ваздухопловно особље на обуку за „суперпуме”, а догодине и пилоте ‒ објашњава Недић док већ планира наредни задатак Хеликоптерске јединице МУП-а.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #64 on: April 15, 2021, 05:32:20 pm »

Полицијска ескадрила
15.04.2021.

Хеликоптерска јединица МУП-а Србије намењена је за полицијске, спасилачке и низ других задатака као што су помоћ цивилним структурама и превоз важних личности. У свом саставу има 17 летелица а следеће године добиће још три хеликоптера.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[attachment=10]

Izvor: www.politika.rs* 001.jpg (165.99 KB, 1014x570 - viewed 3 times.)

* 002.jpg (74.33 KB, 1014x570 - viewed 1 times.)

* 003.jpg (141.15 KB, 1014x570 - viewed 3 times.)

* 004.jpg (120.14 KB, 1014x570 - viewed 2 times.)

* 005.jpg (128.51 KB, 1014x570 - viewed 1 times.)

* 006.jpg (217.38 KB, 1014x570 - viewed 1 times.)

* 007.jpg (193.38 KB, 1014x570 - viewed 1 times.)

* 008.jpg (200.98 KB, 1014x570 - viewed 2 times.)

* 009.jpg (146.65 KB, 1014x570 - viewed 3 times.)

* 010.jpg (163.87 KB, 1014x570 - viewed 2 times.)
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #65 on: May 03, 2021, 10:33:51 am »Quote
Žandarmerija Srbije - osnovna obuka

Pogledajte kako izgleda osnovna obuka u Žandarmeriji Srbije. Lokacije snimanja Aleksinac i Niš.Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #66 on: May 15, 2021, 08:48:19 am »

Putinova elitna služba bezbednosti stiže u Srbiju
IZVOR: B92 SUBOTA, 15.05.2021.

Aleksandar Vulin i komandant Ruske nacionalne garde - Rosgvardije Viktor Zolotov na sastanku u Moskvi dogovorili su održavanje zajedničke antiterorističke vežbe

Ministar Vulin je Zolotovu uručio pismo poziva za vežbu koja bi trebalo da bude realizovana na jesen. Ministar Vulin, koji je u okviru radne posete Ruskoj Federaciji, obišao bazu Rosgvardije, istakao je da Srbija ostvaruje dobru saradnju sa svim bezbednosnim službama Ruske Federacije. Posebno je naglasio značaj zajedničkih obuka Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije sa Rosgvardijom, imajući u vidu da su ove jedinice stubovi bezbednosti dve zemlje sa bogatim iskustvom i znanjem.Nacionalna garda Ruske Federacije - Rosgvardija je elitna služba bezbednosti, osnovana u cilju bobe protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala, a zadužena je i za održavanje javnog reda i zaštitu važnih državnih objekata.

Izvor: www.b92.net
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #67 on: May 15, 2021, 12:23:17 pm »

субота, 15.05.2021.
П. О.

Москва ће развијати Српско-руски хуманитарни центар у Нишу

Министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се у Москви са министром за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Јевгенијем Зиничевим, саопштено је из МУП-а Србије.

Зиничев је истакао да је Министарство за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода (МЧС) Русије увек спремно да подели искуства која представљају интерес за српску страну. Поручио је да ће МЧС и даље развијати Српско-руски хуманитарни центар у Нишу који је највећа и јединствена институција тог типа на Балкану.

„Министар Зиничев је био уз Србију у тешким тренуцима. Када год је било тешко, када год су нам претиле хуманитарне катастрофе Министарство за ванредне ситуације Руске Федерације било је ту за нас, баш као и особље Српско-руског хуманитарног центра у Нишу“, рекао је Вулин.

Договорили смо се и да у нашу земљу дођу стручњаци Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода и провере колико су наше зграде отпорне на земљотресе, изјавио је Вулин.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #68 on: May 23, 2021, 12:28:55 pm »

недеља, 23.05.2021.
М. Г.

Вежба ватрогасно-спасилачких јединица „Топлана 2021”

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је оперативно-тактичкој вежби Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова „Топлана 2021” која је одржана у Новом Београду код ЈКП „Београдске електране”, саопштено је из МУП-а Србије.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

„Када дође до елементарне непогоде, када дође до катастрофе, само ови људи стоје између нас, они су прва и последња линија наше одбране. Зато, морамо да их чувамо, морамо да их унапређујемо, морамо да их обучавамо, морамо да обезбеђујемо све бољу и савременију опрему и стално морамо да будемо свесни да су ови људи оно што је најбоље и најхрабрије”, изхацио је Вулин.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић истакао је да су припадници Сектора за ванредне ситуације показали висок ниво обучености и спремности да заштите своје грађане од свих видова елементарних непогода.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

„Данас смо имали прилику да видимо увежбаност и спремност припадника Сектора за ванредне ситуације на вежби која је окупила 120 учесника Сектора за ванредне ситуације, добровљних ватрогасних друштава и индустријске јединице топлане. Приказали смо одлучну спремност на реаговање на различите догађаје, од гашења пожара, спасавања са висине, спасавања на води, гашења шумских пожара уз помоћ хеликоптера и ватрогасног брода”, рекао је Чаушић.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor: www.politika.rs


* 001.jpg (81.71 KB, 677x381 - viewed 0 times.)

* 002.jpg (105.96 KB, 677x381 - viewed 0 times.)

* 003.jpg (129.51 KB, 677x381 - viewed 0 times.)

* 004.jpg (106.82 KB, 677x381 - viewed 0 times.)

* 005.jpg (82.45 KB, 677x381 - viewed 0 times.)
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #69 on: May 24, 2021, 04:00:38 pm »

понедељак, 24.05.2021.

МУП одлучио да се вакцинишу сви припадници полиције

Министарство унутрашњих послова одлучило је да се сви припадници полиције вакцинишу против ковида-19.

У саопштењу МУП-а наводи да је неопходно да се, због контакта с грађанима и специфичности полицијских послова, сви припадници полиције вакцинишу, осим оних код којих то није могуће из здравствених разлога, јавља Танјуг. Запослени су у обавези да у складу законом спроводе све превентивне мере безбедности и здравља на раду, како би сачували своје здравље и здравље других запослених.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #70 on: May 31, 2021, 05:03:32 pm »

понедељак, 31.05.2021.
П. О.

Обука полицијске Чете коњаника у новој балон хали

Министар унутрашњих послова Александар Вулин боравио је у посети Посебној јединици полиције Полицијске бригаде и том приликом отворио и обишао објекат за обуку припадника Чете коњаника и Kоњичког клуба „Полицајац”, саопштено је из МУП-а Србије. Новоизграђен простор за тренинг, балон хала, намењена је потребама Чете коњаника и Kоњичког клуба „Полицајац”.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

„Први пут у историји Полицијске бригаде, дуге 75 година, припадници Чете коњаника моћи ће да изводе обуку у свим временским условима. Оваква балон хала ће повећати ефикасност у извршењу задатака”, поручио је Радослав Репац, командант Посебне јединице полиције Полицијске бригаде ПУ за град Београд.

Izvor: www.politika.rs


* 002.jpg (70.69 KB, 677x381 - viewed 0 times.)

* 003.jpg (111.86 KB, 677x381 - viewed 1 times.)
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #71 on: June 07, 2021, 03:26:43 pm »

понедељак, 07.06.2021.
П. О.

Нишки жандарми приказали своје способности

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је базу Одреда Жандармерије у Нишу и истакао да је професионална и обучена полиција гарант сигурности, саопштено је из МУП-а Србије.

„Између опасности и грађана Србије стојите само ви и ако нема вас победа зла је сигурна. Зато ћемо учинити све да будете опремљени, обучени, а знам да сте мотивисани и да сте се за овај посао определили јер хоћете да свој живот посветите Србији и српском народу где год да му је тешко”, рекао је Вулин пред жандармима.

Припадници Одреда Жандармерије у Нишу кроз тактичко-показну вежбу приказали су способности и вештине у решавању кризних ситуација изазваних терористичким нападом, пружању помоћи таоцима, као и тактике употребе стрељачког наоружања.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #72 on: June 08, 2021, 08:35:15 pm »

Rusko ministarstvo odlikovalo Aleksandra Vulina
VESTI Autor: Beta 08. jun. 2021

Prvi zamenik ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, Aleksandar Čuprijan, odlikovao je ministra unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandra Vulina, medaljom povodom 30 godina od osnivanja tog ruskog ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je Vulin, koji je komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, odlikovan za „zasluge u razvoju i usavršavanju aktivnosti u oblasti civilne odbrane, zaštite stanovništva i teritorije od vanrednih situacija, pružanja protivpožarne bezbednosti i bezbednosti ljudi na vodi“. Vulin je zahvalio ruskom ministarstvu i istakao da je uveren da će se unaprediti već dobra saradnja dvaju ministarstava.

Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Rusije posthumno je istom medaljom odlikovalo načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra Predraga Marića, kao dugogodišnjeg člana Upravnog odbora Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Izvor: www.n1info.com
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #73 on: June 20, 2021, 11:35:08 am »

недеља, 20.06.2021.

Прослава Дана МУП-а и Дана полиције

Испред Палате „Србија” одржана је централна манифестација у оквиру обележавања Дана полиције и Дана Министарства унутрашњих послова.

На манифестацији ће 1.337 нових полицијских службеника положити заклетву, а више од 2.000 полицајаца ће бити у строју.

Председник Александар Вучић је током обраћања рекао да Србија мора да брине и о свом роду.

„Нема ништа природније и као што волите своју децу, ништа није нормалније него да волите свој народ не чинећи ништа лоше ником дугом”, истакао је председник. Поручио је да је важно да имамо снажну полицију, ватрогасце који спасавају животе људи, људе који помажу приликом природне непогоде.

„Људи кад не знају коме да се обрате, обрате се српској полицији. Ви сте ти који чувате и штитите државу, а не постоји ништа теже од тога, јер не постоји ништа популарније него за све кривити ту исту државу која све даје. Хвала вам што обављате најтежи посао, што се на дневном нивоу суочавате са убицама, али и онима који нашој деци дају дрогу. Ви сте ти који чувате и мир и ред и поредак. Ви сте ти од којих зависи борба против организованог криминала и корупције и тражим од вас да будете још жешћи и снажнији у томе. Ничији положај и партијска књижица не смеју да вас спрече у томе. За вас је закон једноставан - сви они који га крше и баве се криминалом морају да одговарају и тако ћемо имати пуно поверење грађана”, нагласио је Вучић, преноси РТС. Истакао је да припаднике полиције ове године чека повећање плата, следеће године такође.

„Српски полицајац мора да има живот достојан човека, мора да има добру плату да би могао да обавља своје обавезе. Држава ће се постарати да живите боље него старији припадници. Преданим радом одужите се својој држави јер имамо само једну државу, резервну отаџбину немамо”, навео је Вучић. Истакао је да није председник свих Срба, већ Србије и свих народа који у њој живе.

Заклетву је положило 1.337 нових полицијских службеника. Уручена су одликовања најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова, медаље за посвећеност служби и медаље за храброст.

Вулин новим припадницима: Чувајте част и образ сваког човека

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је, током обраћања окупљенима, да данас нису изведени техника и оружје, опрема и обука.

„Извели смо пред вас људе да Србија види ко јој чува сан, ко јој дане чини мирним, извели смо пред вас најмлађе а дочекаћемо да их зовемо и најбољим”, истакао је министар. Председнику Вучићу је поручио да се, „када у тешким временима и местима буде бранио истину о нашем народу”, сети овог строја и да зна каква сила стоји иза њега и нашег народа.

„А ви, који данас полажете заклетву, добро пазите на сваку реч коју изговарате хоћете ли је бити достојни. Нека вас не узнесе сила коју смо вам поверили. Ви можете човеку да узмете слободу, али још вредније је што ћете се за слободу борити. Чувајте част и образ сваког човека, па и оном ко је то изгубио, силу ћете користити када и како морате, али понижење нећете ником нанети. Поштујте радног човека, због њега постојите. Будите већи од највећих, мањи од најмањих”, нагласио је Вулин.

Уочи почетка манифестације, директор полиције Владимир Ребић рекао је за РТС да МУП има ту могућност и комфор сваке године у своје редове "убризга свежу крв" за полицијске послове.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Венци за полицајце који су дали живот на дужности

Александар Вулин данас је у Београду, поводом Дана полиције, положио венац на спомен-обележје у знак сећања на полицијске службенике који су жртвовали животе вршећи службену дужност, зарад мира и безбедности Србије, саопштио је МУП.„Србија памти своје хероје. Заслужили су наше захвално сећање, а њихове породице бригу и пажњу. Историја Србије је историја борбе за слободу”, нагласио је Вулин, преноси Танјуг. Како је истакао, због тога је „посебно поносан што ће у ешелонима на централној манифестацији прославе Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције по први пут присуствовати деца и сродници страдалих и рањених припадника, који су кренули стазама својих родитеља”.

У саопштењу се наводи да су у склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције државни секретар Бојан Јоцић и помоћник министра и начелник Сектора положили су венац на спомен - плочу првом министру полиције - војводи Јакову Ненадовићу, док су командант Жандармерије Дејан Луковић и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић положили венце на спомен-обележје на Чукур чесми. Како се наводи, начелник Полицијске управе у Ваљеву Влада Јеринић положио је венац на споменик Јакову Ненадовићу у Бранковини, док су на споменик жандарму са Чукур чесме Ивку Прокићу венце положили помоћник команданта Жандармерије Срђан Радисављевић и помоћник начелника Полицијске управе за град Београд Владимир Поповић.

У саопштењу се каже да је министар Александар Вулин раније данас присуствовао обележавању славе Министарства унутрашњих послова Свете Тројице и сечењу славског колача у цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #74 on: July 09, 2021, 10:49:29 am »

Budući policajci na vežbi gađanja od 12. do 16. jula na Fruškoj gori
VESTI Autor: Beta 09. jul. 2021

Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od 12. do 16. jula, u rejonu Nacionalnog parka Fruška gora - Brankovac i Crveni čot, izvodiće gađanje iz vatrenog oružja, prilikom kojeg će upotrebljavati manevarsku municiju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Gađanje se izvodi u okviru predstojeće terenske obuke i u skladu sa Programom stručnog osposobljavanja polaznika Centra za radna mesta policajac, saobraćajni policijac i granični policajac, radi njihovog osposobljavanja za obavljanje policijskih poslova i zadataka u ruralnom geoprostoru, navodi se u saopštenju.

Terenska obuka biće izvođena u četiri navrata, a o narednim terminima javnost će biti blagovremeno obaveštena, dodao je MUP.

Izvor: www.n1info.com
Logged
Pages:  1 2 3 4 [5] 6 7 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.039 seconds with 22 queries.