Milan (longtrip)
kapetan fregate
Last Login:October 28, 2023, 12:43:28 pm
|
 |
« Reply #1230 on: August 24, 2018, 09:24:32 pm » |
|
Kredibilitet ostalih članova, pogotovu starijih po stažu na forumu, zasniva se na hiljadama njihovih napisanih redova kojih ti za ovo kratko vreme nisi ni svestan.
|
|
|
|
|
|
|
Director
stariji vodnik I klase
Last Login:October 28, 2018, 08:23:25 pm
|
 |
« Reply #1231 on: August 24, 2018, 09:52:29 pm » |
|
Ja bih te zamolio da svoju ličnu mržnju prema meni nekako izkontrolišeš. Radije ću biti banovan nego da trpim tvoja pravila koja se odnose samo na mene.
|
|
|
|
|
|
|
HrcAk47
stariji vodnik
Last Login:June 05, 2025, 02:45:32 pm
|
 |
« Reply #1232 on: August 24, 2018, 09:59:22 pm » |
|
Ja bih te zamolio da svoju ličnu mržnju prema meni nekako izkontrolišeš. Radije ću biti banovan nego da trpim tvoja pravila koja se odnose samo na mene.
Poštovani kolega, quod licet Iovi, non licet bovi.
|
|
|
|
|
|
|
Director
stariji vodnik I klase
|
 |
« Reply #1233 on: August 24, 2018, 10:07:34 pm » |
|
Poštovani kolega, quod licet Iovi, non licet bovi. Izvor ? Ti nemaš par hiljada postova i moraš sve da dokumentuješ što pišeš 
|
|
|
|
|
|
|
Рашо
Stručni saradnik - RV i PVO
kapetan korvete
|
 |
« Reply #1234 on: August 24, 2018, 10:22:01 pm » |
|
Ček jel tebi tema TAPI ili saradnja talibana i turkemenistana ? Ako je ovo drugo bojim se da si totlano neobavešten o temi. Talibani su to objavili javno i to nekoliko puta, to nije nikakva misterija, osim za tebe. Ili ti je cilj da štitiš IRan i širiš ovde laži?
Још чекам да поставиш нешто што ће да подкријепи твоје тврдње о сарадњи Туркмена и талибана... Što se tiče reka potražičeh ih sam, evo ti izjave afganistanskog ministra za vodu i energiju o tome :
According to the ministry, Iran has used four times more water than stipulated in the Helmand River Treaty over the past few years - under the pretext of being in the neighborhood of Afghanistan. And meanwhile, Iran has built over 30 water dams on rivers which flow to Afghanistan – stopping the flow of water to Afghanistan.
Ево шта каже Форбс о ситуацији са водом: https://www.forbes.com/sites/dominicdudley/2017/07/12/iran-afghan-water-dispute/#31035799203cАко се прочита чланак, јасно се види да нема невиних, ресурси се арче. Овај твој цитат је само истргнут из ширег контекста. Додуше, авганистански министар није објаснио како то да те ријеке из Ирана теку према горе, ка вишем терену. Ријека Хелманд тече према доље, ка Ирану.
|
|
|
|
|
|
|
Director
stariji vodnik I klase
|
 |
« Reply #1235 on: August 24, 2018, 10:57:36 pm » |
|
Tukmenistan i Talibani : https://thediplomat.com/2017/01/the-rise-of-taliban-diplomacy/According to multiple Taliban sources, the current head of Taliban’s political office, Sher Muhammad Abbas Stanikzai, was present in Turkmenistan when Turkmenistan, Afghanistan, Pakistan, and India signed TAPI in late 2015. The Taliban was taken into confidence by the Turkmen side because the Turkmens will fund the bulk of the pipeline and the Taliban’s agreement was very much needed to protect the multi-billion dollar project. In return, the Taliban later issued a statement pledging protection for large national and transnational projects. With Turkmenistan, both the Taliban and the Afghan government have reasons to be happy.pa onda : https://www.voanews.com/a/taliban-to-protect-tapi-gas-pipeline-project/4268767.htmlIn a statement emailed to media outlets, Qari Mohammad Yusuf Ahmadi, a purported Taliban spokesperson, claimed credit for the project, implying that it was initially planned during the Taliban regime, and said the group will ensure its security in areas under its control.
“The Islamic Emirate views this project as an important element of the country’s economic infrastructure and believes its proper implementation will benefit the Afghan people. We announce our cooperation in providing security for the project in areas under our control,” the Taliban statement said.samo ukucaj "taliban support TAPI" i ima toga koliko hoćeš. E sad ovde je interesantno da Talibani podržavaju sve što je dobro za "Afganistanski narod" kako svuda ističu. Zašto su onda napadali gradilišta brana ? Obzirom na sve veće suše prošle i ove godine Avganistanu je to najimperativniji zadatak jer će inače ostati bez vode više meseci tokom godine. Verovatno zato što neko tamo lokalnog komandanta navodi da to radi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Рашо
Stručni saradnik - RV i PVO
kapetan korvete
|
 |
« Reply #1237 on: August 24, 2018, 11:26:39 pm » |
|
Аха... дакле, тај Станикзаи је био присутан потписивању, али га изгледа нико жив није видио тамо. А све се заснива на "According to multiple Taliban sources", а на талибанске изворе се позива и ВОА када ови тврде да су они, у ствари, заслужни за гасовод? Значи, све што талибани изјаве, и то без икаквих доказа који би подкријепили то што тврде, треба узети здраво за готово?
Невјероватно...
|
|
|
|
|
|
|
|
Director
stariji vodnik I klase
|
 |
« Reply #1239 on: August 24, 2018, 11:55:26 pm » |
|
Аха... дакле, тај Станикзаи је био присутан потписивању, али га изгледа нико жив није видио тамо. А све се заснива на "According to multiple Taliban sources", а на талибанске изворе се позива и ВОА када ови тврде да су они, у ствари, заслужни за гасовод? Значи, све што талибани изјаве, и то без икаквих доказа који би подкријепили то што тврде, треба узети здраво за готово?
Невјероватно...
VOA je jedan od 1000 medija koji su preneli tu vest. Možeš je naći na manje više svim medijima. Da ti sad dajem druge linkove nemam nameru, jer da te interesuje napiso bi ono što sam ti rekao u google i sam bi dobio tu vest na kom god želiš mediju. To je javno saopštenje Talibana tako da si ti jedini koji sumnja u to. Jedino što nije dokazano a pretpostavlja se prisustvo vođe Talibana na potpisivanju tog ugovora. No, ok ja prihvatam da ti ne verejuš da su to talibani rekli. To je izbor svakog od nas da veruje ili ne u neku informaciju.
|
|
|
|
|
|
|
|