Већ сам питао, па да поновим: ко је Оскар?
Србија је наручила 9 једноседа и 3 двоседа. Препостављам да су двоседи за тренинг, а 9 једноседа би требало да обезбеди да постоји 6 авиона спремних за полетање.
Ovo me podsetilo na jedan vic koji sam izmislio pre par dana ali sam zaboravio da ga zapišem,sada ću namerno da izmenim imena lica u vicu jer se tako nametnula situacija :
- Pita novinarka "Oskara" (u prvobitnoj verziji nije bilo ovako) : Koliko aviona Rafal smo kupili? A on joj odgovori: - Devet jednoseda ,tri dvoseda ,stočić,tepih i fotelju. A ona uzvrati pod pitanjem: Komplet ugaona garnitura,na šta on odgovori sa "Da".
Што се тиче пораста GDP, па то види цео свет, јер се ради о Јасним показатељима. Ако је GDP државе скочио за 89%, а број становника није порастао - онда је и GDP по глави становника порастао за 89%. Право питање је где је Србија била пре 12 година, а где је данас. Мислим да економски напредак Србије не види само онај ко не жели да га види.
Obojica imate argument,ali i postoji i prostor za kritiku Видим да сви избегавате одговор на питање ко оспорава наш територијални интегритет ?Ово што је урађено(желим из свег срца да ствар пропадне) је као да смо за време колубарске битке чекали да стигне арт.муниција из Шкодиних завода.Француска не оспорава суверенитет Египту и Индији,нису напали Егићане и Индусе.
Niko ne izbegava (barem ne ja) ,od prve strane ove teme pišemo o tome ,a i na početku rasprave koji se nalazi
ovde je istican taj argument da "aeroplani" stižu od Francuske kojoj mi ne verujemo jer je učestvovala u raspadu Jugoslavije,a ni oni nama ne veruju jer nismo u NATO. Ali postoji tu ceo niz "kvaka". Makronče je već sada jednom nogom odlazeći predsednik Francuske. On je već izgubio na izborima,pa je ujedno i odbio da da vlast stranci koja je pobedila na izborima... Ako gledamo sa te strane,može da se desi da posle Makrona u Francuskoj dođe na vlast neko (ili nešto) još gore od njega (Socijalisti koji su pobedili nisu komunisti,nego sledbenici Hilari Klinton i Kamale Haris) . Ovako postoji neka obaveza od ranije koju ,ako uopšte i dođu na vlast ,moraju da poštuju i da je ispune . Odatle dolazi rečenica "plaćamo keš u dve rate 2025.i 2026. jednu trećinu letilica" (parafrazao sam). Da bi "obavezali " Francuze da nam avione i isporuče.
Imamo i rezervnu polugu. Emiraćane (pa i ostale van-Nato zemlje BRICS). Ako budu "vrdali" sa isporukom nama,potražićemo pomoć od Emirata,a i oni će sami vršiti pritisak,a i već sada to i rade (slučaj Pavela Durova vlasnika Telegrama).
I treći nivo je Kina. Da bi Francuska proizvela avione moraće da traži od Kine da ukine zabranu izvoza GaN (galijum nitrata) . Da bi Kina to uradila , Francuzi moraju da "ateriraju" (da se spuste na zemlju) . Pretpostavljam da je to i bila tema prilikom posete Si Đi Pinga ,Parizu ranije ove godine ,kada je Makron pozvao Ursulu fon der Lajen
nenajavljeno . Jer i Nemačka i Francuska planiraju proizvodnju čipova(u Nemačkoj gde su uložili i tek misle da ulažu
novac ) i elektronike (u Francuskoj, već sam ranije postavio link ovde na temi gde su "upucali" 100 million do sada) ali ni jedna ni druga fabrika neće imati sirovine ako ovako nastave sa agresivnom politikom prema Rusiji i Kini.
Tako da ima argumenta i za i protiv. Skupi avioni jesu,ali je sve deo neke šire zavrzlame..klikćite na žuta slova i čitajte
.