Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
Gde je sloga tu je i pobeda!
|
|
« Reply #10 on: April 08, 2009, 07:39:52 pm » |
|
Ne nisu specialne jedinice, oni imaju engleske uniforme (radne). Barem su jih imali. No, kada idu sa ostalim jedinicama na zadatak (misiju), mjenjaju uniforme.
Kako li tek onda izgledaju specijalne jedinice slovenačkih oružanih snaga kada je obična vojska ovako obučena i opremljena. Zbog ovog obeležja na rukavu ispod slovenačke zastave sam pomislio da su pripadnici neke spec. jedinice. [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
« Last Edit: January 20, 2010, 12:27:44 pm by trpe grozni »
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #11 on: April 09, 2009, 05:59:47 pm » |
|
Ne nisu specialne jedinice, oni imaju engleske uniforme (radne). Barem su jih imali. No, kada idu sa ostalim jedinicama na zadatak (misiju), mjenjaju uniforme.
Kako li tek onda izgledaju specijalne jedinice slovenačkih oružanih snaga kada je obična vojska ovako obučena i opremljena. Zbog ovog obeležja na rukavu ispod slovenačke zastave sam pomislio da su pripadnici neke spec. jedinice. Na lijevom rukavu se nosi (gore) državna zastava, ispod grb slovenske vojske. Na desnom rukavu se nosi oznaka jedinice kojoj pojedinac pripada. Uniforma se stalno prilagođava i poboljšava. Pozdrav Duje
|
|
« Last Edit: June 02, 2011, 09:41:14 am by Bozo13 »
|
|
|
|
|
Rocker
stariji vodnik I klase
Palubin savetnik za hardver
|
|
« Reply #12 on: April 09, 2009, 10:34:15 pm » |
|
^Hm, zastava je prilično upadljiva i remeti im masku. Sećam se da sam gledao neki dokumentarac gde su bolničari u Vijetnamu skidali crveni krst sa ruke jer su zbog njih bili lakše uočljivi. Ali dobro, to nije tema.
|
|
|
|
|
|
|
dexy
kapetan korvete
Last Login:February 03, 2021, 02:19:26 pm
|
|
« Reply #13 on: April 10, 2009, 01:55:23 am » |
|
Zastava je na cicak koliko mogu da vidim, pa se lako skida, siguran sam da je ne bi nosili u slucaju da idu na realan zadatak, ovo je samo za slikanje.
|
|
|
|
|
|
|
Nenad
Prijatelj foruma
potporučnik
Last Login:November 25, 2024, 12:26:08 am
|
|
« Reply #14 on: April 10, 2009, 03:09:03 am » |
|
Da da...i znak "kobri" je veoma neupadljiv! Nego vratimo se na temu...
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #15 on: April 10, 2009, 06:32:16 am » |
|
Da da...i znak "kobri" je veoma neupadljiv! Nego vratimo se na temu... Po međunarodnom pravilima (osobni primjer EUFOR) morali smo nositi oznake pripadnosti (državna zastava i grb slovenske vojske, na desnom rukavu oznaka EUFOR i na kojem području baziraš (primjer SE- jugoistok u BIH) Kada se vratim sa godišnjeg ču poslati primjer. Pozdrav Duje
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #16 on: April 15, 2009, 04:05:22 pm » |
|
Zastava je na cicak koliko mogu da vidim, pa se lako skida, siguran sam da je ne bi nosili u slucaju da idu na realan zadatak, ovo je samo za slikanje.
To su starije verzije oznaka, koje se nose svaki dan. Sve oznake su va čičku (mogučnost brzog skidanje, zamjene sa drugim na misijama u inostranstvu, a i mogučnost pranja elemenata uniforme bez oznaka). Sada su oznake puno tamnije. Nijanse crne, sive i zelene boje. Na zastavi su složene tako, da se vidi, da je to slovenska zastava i grb. Pozdrav Duje
|
|
|
|
|
|
|
Pasha
razvodnik
Last Login:February 16, 2011, 04:25:14 pm
|
|
« Reply #17 on: June 06, 2009, 05:45:13 pm » |
|
ma ja slovenija je morala da smanji plate svojim drzavljanima na radnim mjestima...jedina zemlja...i tako dalje.... ovo ispade reklama slovenije nemam nista protiv Boze sacuvaj al kako ste krenuli... dje nestade onaj FN2000? fina pucaljka samo iskreno vise mi izgleda na vodenu pusku ne vjerujem da moze to puno blata i ne odrzavanja da trpi... zna li ko ista o tome?
|
|
|
|
|
|
|
Rocker
stariji vodnik I klase
Palubin savetnik za hardver
|
|
« Reply #18 on: June 07, 2009, 01:29:36 am » |
|
Ja sam se malo "igrao" sa ovo puškom sad na sajmu naoružanja. Ono što sam odmah primetio, nosači na koje se kači remen za nošenje su izrađeni od plastike koja deluje tako jadno, da ne verujem da bi izdržala da se puška okači o čiviluk, a ne da se tako nosi. Kao najgori kineski tranzistor, toliko loše deluje. Puška je naravno bila full nabudžena za izložbu, sa internom optikom i bacačem granata. Zaista deluje kao igračka, sva je od plastike. Okvir se odvaja pritiskom na plastično dugme i čitav sistem mi deluje prilično nesigurno.
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #19 on: June 07, 2009, 10:01:32 am » |
|
Ja sam se malo "igrao" sa ovo puškom sad na sajmu naoružanja. Ono što sam odmah primetio, nosači na koje se kači remen za nošenje su izrađeni od plastike koja deluje tako jadno, da ne verujem da bi izdržala da se puška okači o čiviluk, a ne da se tako nosi. Kao najgori kineski tranzistor, toliko loše deluje. Puška je naravno bila full nabudžena za izložbu, sa internom optikom i bacačem granata. Zaista deluje kao igračka, sva je od plastike. Okvir se odvaja pritiskom na plastično dugme i čitav sistem mi deluje prilično nesigurno.
Kao što sam več napisao, i meni se na sviđa. Vidjet čemo kako če se pokazat (sada je u upotrebi u Avganistanu BiH, Kosovu, Libanonu i još ponegdje). U svakom slučaju uvedena je u naoružanje. Ni nož nije najbolji puca između drške i sječiva. Poznajem dosta ljudi, koji su se zalagali za HK. Ali nije prošlo. Treba se nadat, da bude što manje u upotrebi! Pozdrav Duje
|
|
|
|
|
|
|
|