PALUBA
July 13, 2024, 01:04:58 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25   Go Down
  Print  
Author Topic: Vežbe komandi i združenih sastava - vesti  (Read 102855 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #330 on: December 15, 2021, 06:25:41 am »

14.12.2021.

Вежба подржана рачунарским симулацијама "Тител 2021"

У Центру за обуку путем симулација Војске Србије у току је вежба јединица Прве бригаде копнене војске „Тител 2021“, подржана рачунарским симулацијама.

На вежби се, у условима симулираног окружења, проверава оспособљеност команде ове јединице за планирање, организовање и извођење дејстава у нападној операцији, увежбавају се тактичке радње и процедуре и свакодневно анализира квалитет донетих одлука на свим нивоима командовања.

У току реализације вежбовних активности проверава се и познавање начела употребе јединица и средстава, садејство са јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО и Речне флотиле, као и сарадња са Црвеним крстом и осталим структурама система одбране и чиниоцима цивилног окружења.

Вежбе подржане рачунарским симулацијама представљају важан облик практичне обуке команди у Војсци Србије. Овакве вежбе пружају прилику штабним официрима и командама јединица да, уз минималан утрошак материјалних ресурса, унапреде оспособљеност за планирање и извођење борбених операција.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #331 on: March 31, 2022, 06:36:09 am »

30.03.2022.

Показна вежба јединица Копнене војске

Јединице Копнене војске реализовале су у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ показну вежбу извођења борбених операција у дневним и ноћним условима уз употребу оптоелектронских средстава.

У првом делу вежбе представљена су искуства из савремених оружаних сукоба, а потом је уследила вежба на терену током које су приказане борбене радње и поступци јединица на бојишту у условима осматрања и дејства са земље и из ваздуха.

Јединице Копнене војске су на терену практично решавале тактичке задатке и приказале поступке на маршу, кретање на бојишту, маскирање елемената борбеног распореда, као и осматрање и откривање циљева ноћу и у условима смањене видљивости.

На вежби су коришћена савремена оптоелектронска средства за осматрање којима су опремљене јединице Војске Србије и специјални материјали за маскирање које је развио Војнотехнички институт.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #332 on: April 05, 2022, 06:18:45 am »

04.04.2022.

Здружена тактичка вежба "Ватрени штит 2022"

На полигону „Пасуљанске ливаде“ je отпочела активна фаза здружене тактичке вежбе с бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“, коју у садејству изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Вежба се изводи ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије за извођење одбрамбене операције у различитим земљишним и временским условима, дању и ноћу. Учествује више од хиљаду припадника Војске Србије са око стотину борбених средстава и система.
 
Вежбајуће јединице ће ове недеље реализовати више тактичких вежби с бојевим гађањем, а интензивне активности на полигону завршавају се у суботу 9. априла, вежбом ојачане тактичке групе у извођењу одбрамбене операције у ноћним условима.

Снаге Војске Србије ће овом приликом показати одлучност, увежбаност, ватрене могућности и висок ниво садејства и сарадње у одговору на изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије, а биће представљена и средства из развоја домаће одбрамбене индустрије.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #333 on: April 10, 2022, 05:35:16 pm »

Завршена вежба "Ватрени штит 22", Србија набавља "барјактаре" и "рафале"

На полигону Пасуљанске ливаде одржана је здружена тактичка вежба Војске Србије са бојевим гађањем "Ватрени штит 2022" у ноћним условима. За Србију је веома важно да снажи себе економски, чува стабилност и мир, нагласио је председник Србије Александар Вучић.

Вежба је започела испаљивањем сигналног метка црвене боје, након чега је уследило извођење одбрамбене операције у различитим абијентима и временским условима.

На вежби је учествовало више од 1.000 припадника Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Током вежбе дејствовао је и новоуведени противоклопни ракетни систем "корнет ем", који поседује способности за уништење композитног челика до 1,3 метра на даљинама до 8.000 метара.

Вучић: Важно снажити себе, чувати мир и стабилност
За Србију је веома важно да снажи себе економски, чува стабилност и мир, нагласио је председник Србије Александар Вучић.

Након војне вежбе на Пасуљанским ливадама, председник Србије је рекао да се могло видети да би мало ко волео да се нађе на страни непријатеља.

"Та врста ватрене моћи коју смо вечерас приказали је само део, није ни близу свега што имамо. Просто никоме не би било једноставно да се таквој ватреној моћи супростави. Наставићемо са нашим опремањем", нагласио је Вучић.

Мораћемо да наставимо да снажимо хеликоптерске јединице као и управљање беспилотним летелицама, рекао је председник Србије.

Он је рекао да ће Србија набавити и "француске наочаре" и тиме бити потпуно оспособљени за ноћну борбу.

"У уторак или среду представићемо  најмоћније оружје које Србија има, преговарамо са Француском о куповини 12 нових 'Рафала', о томе причам већ годину дана, а разговарамо и за још 12 половних. Разговарамо и са трећим земљама, појављују су и друге, конкуренција је велика. Радимо на томе, али нас уби овај економски рат, а све смо били испланирали", рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао и да је тражио пре два дана "барјактаре" и добио обећање од турског председника Ердогана да ћемо преко реда добити могућност да купимо те беспилотне летелице.

"Наредних дана приказаћемо нови понос Војске Србије, нешто што појачава наше борбене способности која је данас многоструко снажнија него што је била и значајан је одвраћајући фактор за оне који би покушали да угрозе стабилност Србије", нагласио је Вучић.

Вежби су поред председника Србије присуствовали министар одбране Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4772057/vojna-vezba-nocni-uslova.html

Fotografije sa sajta Ministarstva odbrane Srbije:  https://www.mod.gov.rs/lat/18623/zdruzena-takticka-vezba-vatreni-stit-2022-18623

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* VŠtit 1.jpg (629.03 KB, 1920x1079 - viewed 3 times.)

* VŠtit 2.jpg (752.44 KB, 1920x1080 - viewed 4 times.)

* VŠtit 3.jpg (619.05 KB, 1920x1081 - viewed 3 times.)

* VŠtit 4.jpg (605.72 KB, 1920x1080 - viewed 3 times.)

* VŠtit 5.jpg (598.67 KB, 1920x1080 - viewed 3 times.)

* VŠtit 7.jpg (574.45 KB, 1920x1080 - viewed 3 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #334 on: August 25, 2022, 05:40:52 pm »

Zajednička uvežbavanja snaga Vojske Srbije i MUP-a

Na poligonu „Pasuljanske livade“ ove nedelje realizuju se vežbovne aktivnosti koje u sadejstvu izvode snage Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, specijalnih jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije i MUP-a za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacija i za organizovanje sadejstva i saradnje.
 
Vežbajuće sastave na poligonu danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa delom svog proširenog kolegijuma. On je prisustvovao realizaciji vežbe sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju operacije i tom prilikom se uverio u odličnu osposobljenost i visok nivo ostvarenog sadejstva vežbajućih jedinica iz različitih sastava.

U skladu sa scenariom, vežbajuće jedinice tokom ove nedelje realizuju  više taktičkih uvežbavanja i vežbi, uz upotrebu tenkova, oklopnih borbenih vozila, PVO i artiljerijskih sistema, helikoptera i bespilotnih letelica. Intenzivne aktivnosti na poligonu završavaju se ovog vikenda, združenim taktičkim vežbama snaga Vojske Srbije i MUP-a u izvođenju borbenih operacija.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor

Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 571


« Reply #335 on: August 26, 2022, 01:38:00 pm »

Одвано је требало организовати овакву вежбу а ту праксу треба наставити. Наравно, ову вежбу треба тумачити и у свтелу актуелних дешавања на КиМ.
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #336 on: August 28, 2022, 02:33:40 pm »

Združena taktička vežba Vojske Srbije i MUP-a s bojevim gađanjem

Jedinice Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova koje ove nedelje realizuju zajednička uvežbavanja na poligonu „Pasuljanske livade“ izvele su danas združenu taktičku vežbu s bojevim gađanjem.

Na vežbi je prikazano dejstvo ojačane taktičke grupe u izvođenju operacija, kao i sadejstvo i saradnja različitih sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i specijalnih snaga Vojske Srbije i policije angažovanih na istom zadatku.

Izvođenju vežbe prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, i on se tom prilikom uverio u visoku osposobljenost komandi i jedinica Vojske Srbije i MUP-a za rešavanje složenih taktičkih i vatrenih zadataka u sadejstvu. Vežbi su prisustvovali su i komandanti Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, Komande za obuku general-major Željko Petrović, 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i 63. padobranske brigade brigadni general Nenad Zonić.

Na „Pasuljanskim livadama“ je ove nedelje realizovano više taktičkih uvežbavanja i vežbi, uz upotrebu tenkova, oklopnih borbenih vozila, PVO i artiljerijskih sistema, helikoptera i bespilotnih letelica, a intenzivne vežbovne aktivnosti završavaju se sutra realizacijom združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor


* BAN_7290.jpg (837.23 KB, 2500x1667 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #337 on: August 28, 2022, 02:36:17 pm »

Председник Вучић стигао на Пасуљанске ливаде

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић стигао је на полигон “Пасуљанске ливаде” где, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем, министром унутрашњих послова Александром Вулином и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствује здруженој тактичкој вежба са бојевим гађањем „Северац 2022“ снага Војске Србије и МУП-а.

Здружена тактичка вежба снага Војске Србије и МУП-а представља завршни део интензивних вежбовних активности које су изведене током ове недеље на Пасуљанским ливадама. Реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије и МУП-а за решавање тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења операција и за организовање садејства и сарадње.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor


* 06_image_2022_08_28_12_26_09_622_1661683019.jpg (229.95 KB, 1600x1066 - viewed 4 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #338 on: October 21, 2022, 04:55:46 pm »

Združena vežba snaga Vojske Srbije Manevri 2022

Vojska Srbije izvodi združenu vežbu pod nazivom „Manevri 2022“, na kojoj će tokom tri nedelje pripadnici aktivnog i rezervnog sastava zajedno realizovati različite oblike obučavanja.

Provera snaga će se realizovati do 6. novembra na teritoriji Republike Srbije, u vazdušnom prostoru i na unutrašnjim plovnim putevima, uz angažovanje operativnih kapaciteta kopnene i vazduhoplovne komponente.

Cilj izvođenja vežbovnih aktivnosti je dalje unapređenje sposobnosti komandi i jedinica za planiranje i izvođenje operacija, preventivni razmeštaj snaga, organizovanje sadejstva i saradnje, te života i rada u terenskim uslovima.

U pripremnoj fazi vežbe, komande i jedinice realizuju zadatke na matičnim lokacijama, vrši se provera standardnih operativnih procedura i prijem lica iz rezervnog sastava, koja će po dolasku u jedinice proći obuku radi obnavljanja znanja stečenih tokom služenja vojnog roka. Jedinice koje pređu u aktivnu fazu izvršiće preventivni razmeštaj snaga u zonama svoje odgovornosti, da bi potom, u završnoj fazi, realizovale taktička uvežbavanja, taktičke vežbe i gađanja iz različitih tipova naoružanja.

Združene vežbe, u kojima učestvuju jedinice različitih vidova, a po potrebi i ostale snage sistema odbrane, predstavljaju nezamenjiv oblik obuke u Vojsci Srbije. Njihovom realizacijom postiže se visoka osposobljenost komandi i jedinica za izvršavanje zadataka u sadejstvu, što je od ključnog značaja za ukupnu borbenu gotovost Vojske Srbije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* manevr 2022.jpg (1140.82 KB, 2500x1406 - viewed 8 times.)
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 571


« Reply #339 on: October 22, 2022, 05:05:58 pm »

Одавно је требало да се сваке године изведе једна оваква вежба. Има цену, трошкови нису мали, али је резултат сигурно бољи него оне "парадне" вежбе на Пасуљанама. Осим увежбавања вежба вероватно има и ону политичко - војну димензију у контексту актуелне ситуације...  Cool
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #340 on: October 25, 2022, 02:06:24 pm »

Intenzivne aktivnosti na združenoj vežbi "Manevri 2022"

U okviru združene vežbe „Manevri 2022“, nakon realizovanih aktivnosti na matičnim lokacijama, deo jedinica Vojske Srbije koji je prešao u aktivnu fazu vežbe nastavio je sa uvežbavanjima na stalnim i privremenim poligonima.

Tokom ovog dela aktivne faze vežbe, angažovane snage Vojske Srbije su izvršile marševanje do vežbovnih prostorija, uz premeštanje komandnih mesta i vatrenih položaja, realizujući pritom raznovrsne taktičke zadatke u pokretu. U nastavku će se realizovati združena taktička uvežbavanja jedinica različitih vidova, rodova i službi, kao i taktičke vežbe sa bojevim gađanjima.

Na vežbi učestvuje i deo rezervnog sastava Vojske Srbije koji se u jedinice javio krajem prošle sedmice, a podršku pružaju pripadnici opštih i logističkih službi koje obezbeđuju neprekidnost veze, vazdušno osmatranje i javljanje, atomsko-biološko-hemijsko obezbeđenje, transport, ishranu, popunu ubojnim sredstvima, zdravstvenu zaštitu i ispravnost sredstava ratne tehnike.

Vežbovne aktivnosti snaga Vojske Srbije će se realizovati do 6. novembra, a cilj je dalje unapređenje sposobnosti komandi i jedinica za planiranje i izvođenje operacija, preventivni razmeštaj snaga, organizovanje sadejstva i saradnje, kao i provera borbene gotovosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* zdruzena-vezba-snaga-vojske-srbije-manevri2022-25oktobar-4.jpg (1516.03 KB, 2500x1666 - viewed 1 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #341 on: October 28, 2022, 03:28:44 pm »

Odlična osposobljenost za izvođenje protivoklopnih dejstava

U okviru aktivne faze združene vežbe „Manevri 2022“, jedinice Vojske Srbije opremljene protivoklopnim raketnim sistemima „kornet“ realizuju intenzivnu obuku za borbenu upotrebu ovog sredstva.

Tokom višednevne obuke, borbene posluge „korneta“ uvežbavaju taktičke radnje i realizuju bojeva gađanja, kako bi dodatno unapredili osposobljenost za izvođenje protivoklopnih dejstava i stekli poverenje u pouzdanost i vatrenu moć ovog savremenog sistema.

Postignuti rezultati bojevih gađanja govore da su borbene posluge odlično osposobljene da ostvare preciznu i efikasnu vatru po dodeljenim ciljevima i pripremljene za uspešno vođenje protivoklopne borbe u odbrambenim i napadnim operacijama Vojske Srbije.

Protivoklopni raketni komplet „kornet“ se ubraja u najbolje i najsavremenije sisteme namenjene za borbu protiv tenkova i drugih oklopljenih vozila, a može se koristiti i za uništavanje helikoptera i utvrđenih objekata. Poseduje optički i termovizijski nišan koji omogućavaju otkrivanje i praćenje ciljeva u noćnim i uslovima slabe vidljivosti, a po ciljevima dejstvuje protivoklopnim i termobaričnim vođenim raketama.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* PO d.jpg (1149.28 KB, 2500x1406 - viewed 4 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #342 on: October 30, 2022, 07:30:11 am »

Visoka obučenost specijalnih snaga za izvođenje dejstava iz vazduha

Na poligonu „Pasuljanske livade“ specijalne snage Vojske Srbije, u sadejstvu sa helikopterskim jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju izvođenje dejstava iz vazduha po ciljevima na zemlji.

Aktivnosti se realizuju u okviru združene vežbe „Manevri 2022“ sa ciljem održavanja i nadgradnje sposobnosti 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade za izvršavanje određenih zadataka koji se mogu postaviti pred ove jedinice.

Borbeni timovi specijalnih jedinica na vežbi rešavaju taktičke zadatke i supozicije u pokretu, uvežbavaju izvođenje helikopterskog desanta i borbenih dejstava nakon izvršenog desanta u dnevnim i noćnim uslovima, i realizuju bojeva gađanja iz ličnog i kolektivnog naoružanja.

Istovremeno, na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije snage koje su prešle u aktivnu fazu združene vežbe „Manevri 2022“ nastavljaju realizaciju taktičkih uvežbavanja i bojevih gađanja. Pripadnike Prve brigade kopnene vojske koji realizuju sadržaje protivoklopne borbe na poligonu „Orešac“ kod Vršca danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Načelnik Generalštaba je tom prilikom izrazio zadovoljstvo odnosom prema zadacima i visokom motivisanošću kako profesionalnog tako i rezervnog sastava, ističući da samo maksimalno posvećeni, vrhunski obučeni i pripremljeni vojnici i starešine mogu izvršiti svaki zadatak koji pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo, i na taj način osigurati mir i bezbednost građana Republike Srbije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* AND_6652.jpg (571.06 KB, 2500x1668 - viewed 3 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #343 on: November 02, 2022, 04:25:41 pm »

Neprekidnost logističke podrške na vežbi "Manevri 2022"

U okviru združene vežbe „Manevri 2022“, posebna pažnja se poklanja uvežbavanju i proveri sposobnosti logističkih jedinica, pre svega Centralne logističke baze, za pružanje podrške vežbajućim sastavima.

U skladu sa zadatim supozicijama, ove jedinice su u terenskim uslovima angažovane na izdavanju i doturu sredstava i opreme snagama Vojske Srbije koje realizuju taktička uvežbavanja i bojeva gađanja na stalnim i privremenim poligonima u Republici Srbiji.

U prvoj fazi vežbe komanda i jedinice Centralne logističke baze sprovele su operativno planiranje, da bi potom do udaljenih lokacija realizovale dotur širokog spektra ubojnih sredstava neophodnih za izvođenje obuke i planiranih gađanja na vežbi.

Ostvarena je neprekidnost snabdevanja vežbajućih sastava kritičnim ubojnim sredstvima, što predstavlja važan preduslov za uspešno izvođenje kako složenih vežbovnih aktivnosti tako i operacija Vojske Srbije, ali i potvrdu visoke osposobljenosti profesionalnog sastava za pružanje logističke podrške jedinicama Vojske Srbije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor

Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 247« Reply #344 on: November 02, 2022, 04:27:30 pm »

Vežbovne aktivnost jedinica Vojske Srbije na reci

Na delu Dunava kod Begeča jedinice Rečne flotile realizuju vežbovne aktivnosti i taktičko-tehnička uvežbavanja za izvođenje borbenih dejstava na rekama i u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Tokom višednevnih aktivnosti, koje se realizuju u okviru združene vežbe  „Manevri 2022“, plovne i ronilačke jedinice rešavaju raznovrsne taktičke zadatke u plovidbi, koje u skladu sa namenom Rečna flotila izvršava u odbrambenim i napadnim operacijama Vojske Srbije.

Akcenat je na uvežbavanju rada brodskih posada u različitim stepenima pripravnosti, te taktičkih radnji prilikom izviđanja i kontrole plovnih puteva, izvođenja protivbrodskih i protivminskih dejstava, protivdiverzantske odbrane brodova i spasavanja i evakuacije povređenih.

Uspešna realizacija složenih taktičkih zadataka koji su na vežbi postavljeni pred jedinice Rečne flotile potvrđuje visok nivo osposobljenosti za pružanje podrške snagama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva i efikasnu upotrebu snaga i plovnih sredstava u naoružanju ove jedinice.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor

Logged
Pages:  1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.029 seconds with 23 queries.