PALUBA
September 23, 2023, 06:08:13 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Ovde možete pogledati te poručiti knjigu "Ešalon" jedan od autora je srpski podoficir i naš administrator Kubovac
"Istorija razvoja sovjetskih i ruskih radara, komandno-informacionih sistema i sistema automatizacije"
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 25   Go Down
  Print  
Author Topic: Tenk T-80(U)  (Read 161958 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vathra
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 369« Reply #45 on: July 24, 2009, 12:45:48 pm »

Nego, videste li na 3:30 kako engleski Warrior iz Unprofor-a naleće na minu na putu?
Iako mu je pokidala gusenicu, čini mi se da nije bila neka jača mina?
Logged
tpku_2b
vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 429


ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!


WWW
« Reply #46 on: July 25, 2009, 12:46:22 am »

... hvala Vathra, hvala Brok ... za T80UM2 sam pretpostavio, a za L-2 nisam bio siguran ... ali ako covek kaze... samo, jeste li primetili extremno veliki broj dimnih kutija na L-2, na zadnjem delu? ... jel' to fabricki, ili ? moram da nadjem klip sa njim , sve vise i vise pocinje da me interesuje , stvarno ne znam zasto ...
Logged
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik OMJ
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 896


Da sam nomalan, poludio bih.


« Reply #47 on: July 25, 2009, 10:32:21 am »

Gledam ove snimke. I nikako da vidim ono što je bitno.

Prvo je zvuk tenka prikriven, pokriven, sa muzikom. Buka koju pravi T80 je neuporedivo manja od T72 ili Abrams. Bukvalno se prišunja. Mislim da Fićo pravi veću buku od T80. T80 nema ventilator za hlađenje motora koji pravi ogromnu buku, ima motor sa dvije radilice, na svakoj je po šest klipova u ukupno šest stublina gdje su u istoj stublini dva klipa koji udaraju jedan prema drugom. I stoji vodoravno, tj , klipovi idu vodoravno. Abramsova gasna turbina se čuje kao aviomotor. A T72 mislim da ste svi čuli.

Ta buka je ovde pokrivena muzikom. To mi u firmi (RTRS) zovemo pokrivalica kad hoćemo da sakrijemo neke zvukove i da ubacimo neke svoje zvukove pozadine.

Kod gađanja uvijek se gađa sa mjesta nepokretni cilj ili se gađa iz pokreta u cilj koji se ne vidi. Dakle, puca se. Jedno je gađati, a drugo je pucati. Nisam vidio gađane iz pokreta u pokretni cilj. To malo koji tenk može da radi uspješno.

Na jednom dijelu snimka, ista je okrenuta tako da ispada da je na ruskim tenkovima nišandžija na desnoj strani.

Prelazak preko uzvišenja je uglavnom sa topom okrenutim bočno.  Samo se dva puta vidi prelazak preko uzvišenja sa topom naprijed.  To je ogromno opterećenje za sistem stabilizacije. Na svim tenkovima ima poseban dio elektronike koji ovo reguliše. U prelasku tenka preko uzvišenja može se desiti da top udari od zemlju. Takvu mogućnost udarca izmjeri žiroskop i blokira top. Tj, blokira ga ako je brzina topa po elevaciji veća ili jednaka 12 hiljaditih u sekundi. Na našem tenku je to riješeno. Negdje sam već o tome pisao. Jedna od onih modifikacija na sajmu naoružanja. Top se ne blokira nego se u tom trenutku maksimalnom brzinom pomijera prema gore. Snimak vrijeme 2,42 i 3,05

Ako nije uključena stabilizacija nego se top pomijera ručno, preko mehanizma elevacije topa, takav udarac topa u zemlju bi slomio ručni pogon topa ili nešto oštetio u tom mehanizmu. Zato je u tom mehanizmu dodan dio koji nakon pužnog prenosa vrši amortizaciju udarca topa u zemlju. Komplet tanjirastih opruga. Nekoliko opruga oblika tanjira, okrenutih jedna prema drugoj, (zamislite tu tanjire) koji se sabiju kad top udari u zemlju i tad prokliže mehanizam topa i ne dođe do oštećenja topa.

Ako se top sudari sa zemljom ili sa zidom u uskim gradskim ulicama u gradskoj borbi, a što se meni desilo više puta u gradskoj borbi, top se povlači nazad za dužinu trzaja topa. To koči hidraulika trzaja topa, a kad popusti pritisak na top povratnik topa ga vrati nazad, tj u prednji položaj. Ali nakon toga je obavezno čišćenje topa, jer je dovoljna malo zemlje ili cigle u cijevi da se ista raspadne kod opaljenja.

Na početku snimka prelaska preko test staze, koju smo mi zvali staza za odbijanje bubrega i ostalih dijelova tijela. Znalo se desiti da pukne torziona opruga koja ima ulogu amortizera tenka. Nakon toga jedan od standardnih testova izlazak iz rova dubokog jedan metar. Tenk stane ispred zida visokog jedan metar i kreće se prema njemu i mora da se uspuže uz njega i izađe.

Sad pogledajte snimak, vrijeme 3,51,  stisnite nešto na tač skrin displeju unutra. Ako popustiš držanje za rukohvate odoše zubi na pod tenka.

Na 4,09 je oklopno vozilo Warrior, engleske proizvodnje, apc. Kad ga god vidim sjetim se kako su u Kuvajtu Kuvajćani u toku zajedničke vojne vježbe sa M84 uhvatili u maju 1996 godine dva radnika Famosa iz Sarajeva ( Pala) i premlatili ih, razbili im zube i držali svezane jedan dan u pustinji u Kuvajtu, dok su to gledali Britanci koji su održavali ova vozila. Kuvajćani su svo vrijem govorili Ubij Srbe, a Britanci se smijali svemu. Na to je SDPR povukao ozbiljne korake. Našao im je doktore Jugoviće da ih zakrpi. I ništa više. SDPR. Bolje da ne kažem šta mislim o njima.
Razbili su Danka, slika ispod, gleda prema meni. Na tenku stoji major Bekić Ljuban. Sagnut. Vršimo dekonzervaciju tenkova u luci u gradu Jedahh (Džeda) u Saudi Arabiji. Obadvojica su još uvijek u Kuvajtu. Danko  sada radi u američkoj vojsci, a Ljuban u kuvajtskoj.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Dok ovo pišem moja ćerka radi pametnije stvari. Napravila je sajt  o nekom pacovu dok je gledala film o njemu na HBO.

http://ratatoullie.webs.com


Pozdrav

Vlado


* 7.jpg (83.11 KB, 1024x692 - viewed 190 times.)
« Last Edit: July 25, 2010, 11:12:00 am by Broker » Logged
tpku_2b
vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 429


ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!


WWW
« Reply #48 on: July 27, 2009, 09:29:04 pm »

... au bre Vlado, pa ti ga nacrni nacisto ... jel' stvarno L-2 toliko los ili je samo snimak tako koncipiran?
Logged
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik OMJ
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 896


Da sam nomalan, poludio bih.


« Reply #49 on: July 27, 2009, 11:20:56 pm »

Nisam ja nikog ocrnio. Bitne stvari ili se ne prikazuju, ili su prikazane u daljini, pokrivene nekom muzikom ili je nešto tu smuljano. Nedostatci su sakriveni, a kvalitetna rješenja u prvom planu. A ima smuljanog na snimcima ruskih tenkova.

Tenk stoji, nakon pola sekunde pogođen, eksplodira. Ne vidi se ko ga je gađao, sa koje daljine. Ruski tenkovi koji imaju automat punjenja iz jednog poteza nakon opaljenja dance vraćaju na pod u obrtni transporter koje se kasnije izbacuje ručno. Dakle, mogu da gađaju u otežanim ABHO uslovima. Ne otvaraju kupolu. Tenkovi koji imaju automat punjenja iz dva poteza izbacuju dance u postupku punjenja idućeg zrna, u trenutku guranja novog zrna u top. I sad gledaš snimak unutra, punjenje iz jednog poteza, i nakon toga snimka tenka sa vana gdje izbacuje dance. Nešto se tu neslaže.

Pogledaj snimak<iframe width="640" height="367" src="//www.youtube.com/embed/EFoKuBWsqD0?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen="true"></iframe>

Kad prelazi preko nasipa top je bočno, a na jednom dijelu snimka kad prelazi preko pustio je komande i drži top na hidroblokadi, bez stabilizacije. U jednom trenutku prelazi preko nasipa sa uključenom stabilizacijom i topom naprijed i kad tenk počinje da se spušta kadar se prekida. 

Gledam prikaz tenka u Abu Dabiju. opet tenk sa bočno okrenutom kupolom prelazi nasip. Nigdje ne mogu da vidim kvalitet stabilizacije topa. I ovdje u jednom dijelu nišandžija pušta komande i drži tenk na hidroblokadi.

<iframe width="640" height="367" src="//www.youtube.com/embed/pQfhZql3FfI?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen="true"></iframe>

Hoću da vidim brzinu reagovanja dimnih kutija. I tu ima isječenih kadrova. Vidio sam uživo na T80 dimne kutije koje reaguju u sekundi, naprave veoma gust dim. Ali ovdje ima i sporijih dimnih kutija gdje je vrijeme od izbacivanja kutije do početka generisanja dima isječeno. I ispada da se dim počne generisati prije nego je kutija izbačena.

Kad bih ja ovih nekoliko snimaka odnio kod mene u firmu, u nelinearnu montažu, mogao bi da napravim da tenk leti ko avion.

Lako je voziti tenk po mekanoj pustinji. Nek se provoza koju stotinu kilometara po kamenoj podlozi, pa da vidiš na šta bi ličila posada i za šta bi bila upotrebljiva. Pet dana ne bi mogla sjesti na guzicu. Takve snimke niko ne pokazuje. Ima ovdje još stvari o kojima bih mogao da pišem. Prije neki dan sam napisao: Cura je dobra, ali se ipak šminka prije udaje.

Laku noć, ode spavati, a ajde i ti.

Pozdrav

Vlado
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 738


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #50 on: July 28, 2009, 12:04:34 am »

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Mene odavno živo zanima jedna stvar. Jel on na ovom prikazu pored, kada dejstvuje iz topa u letu, puca sa njegovim kalibrom iili sa umetnutom cevi manjeg kalibra. I ono najbitnije, jel ima neke šanse da iz te situacije nešto pogodi, ustvari pogodiće sigurno nešto a da bi to bila unapred odabrana meta.


I još nešto, to sam vala zaboravio kako ide. Ako bi naša četvorka dejstvovala po kontaminiranoj oblasti kako je regulisano automatsko izbacivanje danceta. Džaba mu onda i DRHT i sve ako ima lufta. Jedino ako se u tom slučaju ne prelazi na ručno punjenje topa.
Bio je slučaj mom kolegi da mu je otkazao automatski bacač danceta, te ga nije izbacivao, podigne on ram, otvor se otvori ali ga hvatač ne izbaci. Pričaju da je malo neprijatno kada lupi dance u hvatač sa dancetom koji se ne može izbaciti ali su išli tako do prvog zastoja i ispalili nekoliko granata.


* 8.jpg (16.69 KB, 419x352 - viewed 180 times.)
« Last Edit: July 25, 2010, 11:13:02 am by Broker » Logged
Trifko
Prijatelj foruma
poručnik korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3 814


Од свих ратника најјача су два: време и стрпљење.


« Reply #51 on: July 28, 2009, 04:16:20 pm »

Živo me zanima kako je posadi u tenku sa Vladinog prvog snimka, u onom momentu kada tenk skače pa kad udari od zemlju (mogu samo zamislit kakvi modri oni  izađu)...

P.S.
Još jedno pitanje možda će nekom djelovati glupo, ali šta se tu može Grin
Što je topovska cijev na tnku zadebljana oko sredine?
Toliko od mene
« Last Edit: July 28, 2009, 04:22:38 pm by trifko86 » Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 738


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #52 on: July 28, 2009, 04:58:03 pm »

Sam si i opisao, kako je otprilike, moraš se držati veoma čvrsto, a neretko bude modrica. Ja sam imao ne baš ovakve skokove, prilično manje od ovog prikaza na snimku.
Kada smo maršovali, pošto sam poznavao dobro ljude iz tehničkog začelja i rekao im da prećute i da nas ostave (naš vod, tri tenka) jedno kilometar iza njih. Marš je bio oko 70-80 kilometara dugačak po obroncima Golije. Tada smo se iza kolene malo trkali pa kada naletiš na neku prirodnu prepreku nalik ovoj skakaonici tada smo imali priliku da osetim približno kako to izgleda.
Da ne dužim puno, kada smo stigli začelje i priključili se normalno koloni imao sam utisak da su mi bubrezi negde u predelu pluća Smiley, i da mi je svaki unutrašnji organ dobro rastreseni. Pošto pri ovakvim trkama znatno skoči nivo adrenalina omah ne osećaš sve posledice, ali kada što bi se reklo ohladiš i adrenalin prestane da deluje, onda nema šta te ne boli.
Ne luči se tu samo adrenalin u izobilju već i druge žlezde rade ubrazano, i sve to doprinosi jednom posebnom stanju, ali to sada nije tema.

Ovo zadebljanje na sredini cevke topa je gasna komora za odvođenje barutnih gasova prilikom opaljenja iz topa.
Logged
tpku_2b
vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 429


ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!


WWW
« Reply #53 on: July 28, 2009, 07:05:24 pm »

... da li ja to cujem prizvuk avanturistickog duha ili mi se cini? ... he he , u svoje vreme i ja sam imao slicne izlive ... sto na poligonu u Nikincima, pred sam kraj poligona , sto na Pasuljanama, blizu "trece rampe" ... svaki rov preko pola metra koji se predje popreko je izvor adrenalina, a kamoli prepreka od dobrih  metar - metar i po ... u svakom slucaju, organi definitivno menjaju mesta, ali mislim da vredi svaki novi raspored ... a sto se zastoja sa dancetom tice, to je sasvim normalna stvar, tako da se to resava u hodu, "rucno" ...
Logged
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik OMJ
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 896


Da sam nomalan, poludio bih.


« Reply #54 on: July 28, 2009, 10:33:14 pm »

Postoje dva vozača tenka M84. Obadvojica su nekad radili u ĐĐ. Sad je jedan u Kruševcu, Steva, a drugi, Ivan, Z I kl. u Pančevu u penziji.  Oni nisu bili samo vozači. Oni su bili piloti. Letjeli su. Obišao sam svijet sa njima. Ako hoćeš da izvućeš 100 % snage iz tenka tu su njih dvojica. Kad sam gađao iz pokreta negdje u svijetu, pokretnu metu, obično je Steva vozio. Razumjeli smo se pogledom.

Nikad neću zaboraviti ispitivanje motora u Kini. Tenk bez kupole, samo šasija, ispituje se u pustinji. I nalete na rupu široku 6 metara i duboku oko 2 metra. I Stevo hoće da je preskoči iz zaleta. I zapne negdje kod doskoka. Prešao je on rupu, ali je tenk odskočio kod doskoka. I njih pet- šest koji su bili u rupi na koju se montira kupola ispadnu iz tenka kod doskoka. Samo jedna polomljena ruka. Modrice ne brojim. Flastere ne brojim. Pošto dio ekipe nije mogao raditi nekoliko dana išli smo na izlete tih dana.

Kod ispitivanja tenka T59, top 105 mm, L7A1, kojeg sam napravio u Taksili pored Ravalpindija u Pakistanu, prvi put sam vidio da je kod njih najnormalnije da svi koji mogu da se popnu na tenk budu na njemu u toku vožnje i gađanja. A ja do  najsitnijeg detalja radio po našoj knjizi Pravilo gađanja. Nisam smio da dopustim sebi da neko nastrada u nekoj nedođiji pa da se zaglavi eventualno u zatvoru ili ko zna gdje u zemlji u kojoj vrijede šerijatski zakoni. I treba ja da gađam, a njih desetak sjedi na kupoli i neće da mrdnu sa kupole. Molio, kumio. Niko ne mrda. Na engleskom, na urdu, na arapskom itd. Niko ne mrda. Vozač bio moj bivši komšija, sad je KIK, u penziji, sad radi kao noćni čuvar na stovarištu građe. Nosioc Ordena Obilića. Bio na prvoj prezentaciji M84 u Kuvajtu. Tad je bio stariji vodnik. I kažem ja njemu da napravi nekoliko krugova sa tenkom dok ovi ne pospadaju. I kružili mi dok nisu pospadali. To je bila vožnja. Na mlazni pogon. I meni je bubrege odbio, ali ispoštovao sam Pravilo gađanja. Poligon na Kašmiru. Da se smrzneš. Na vrhu neke planine.

Zastoj zbog danceta je normalna stvar. Ako neće da ga izbaci, kod dizanja zrna iz obrtnog transportera, kad se digna ram treba isključiti osigurač elektro okidanje na jednoj od dvije table sa osiguračima. I dance izvaditi ručno i izbaciti ga. Nakon toga uključiti osigurač. Često pukne žica koja daje kontakt za signal dance u hvataču. Treba je ponovo spojiti. Ali ako ja borbena situacija nema vremena za to. Neka dance udara u dance i kasnije to popravljaj. Neka komandir kupi dance sa poda i ručno izbacuje. Ako dance ode ispod topa često top ne može da ima maksimalnu elevaciju. Gadnije je kad se izližu ili puknu izbacivači danceta. Pa dance opali po ramenu, ne uhvati se u hvatač danceta. Gadno boli. Da se jauče. Meni je zgulilo kožu na desnom ramenu, plus opekotine od vrelog danceta. Ali opet ako je borbena situacija jauči i gađaj.

Šljemafon je zakon. Ja sam imao svoj koji sam svuda nosio. Čist i uredan. Nema vaški i ulja na njemu. I uvijek suv. Nije za pozajmljivanje. Spas kod ovakvih stvari.
Logged
Bandzi
zastavnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1 313


« Reply #55 on: July 28, 2009, 10:43:45 pm »

I vozač se oseća kao u fliperu pri ovakvoj vožnji. Na poligonu Međa smo dobili naređenje da pri povratku sa okretnice tenk što brže vraćamo, ne ispod šestog stepena prenosa. Staza je šamotna i prilično ravna, ali ima ulegnuća i izbočina. Ja u jednom povratku opletem tenk pun gas u sedmom stepenu prenosa, gde se pri brzini od oko 70 Km/h tenk jako teško kontroliše i svaki potez na komande mora biti odmeren. Ovi što su posmatrali sa strane kažu da je tenk u nekoliko navrata bukvalno leteo u vazduhu, a posada me je kolektivno poslala u mesto rođenja. I ja sam se ugruvao udarajući glavom o luk.
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 738


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #56 on: July 28, 2009, 10:57:19 pm »

Quote from: Trpku
... da li ja to cujem prizvuk avanturistickog duha ili mi se cini? ... he he , u svoje vreme i ja sam imao slicne izlive ... sto na poligonu u Nikincima, pred sam kraj poligona , sto na Pasuljanama, blizu "trece rampe" ...


Nisam ni sumnjao da tako nešto nisi probao Smiley

Znam da su problemi sa izbacivanjem danceta bili uvek prisutni, ovo sam opisao jel se dešavalo u mojoj neposrednoj blizini. Znami za slučajeve kada ram uopšte neće da se podigne a kamoli da izbaci dance. Jedini razlog zbog kojeg nisu izbacivali dance jel nisu imali barem jednu rukavicu pri ruci, a onako vrelog da ga hataju i izbaciju nisu radili.

Bandzi cenim ja tvoje iskustvo, ali Međa je mala da se izvode vratolomije o kojima sam pominjao gore. Znaš šta je Golija brate, pa kada ga ocepiš, zemljani put, livade, prirodne sakakonice, a ispred tebe nema niko...milina živa i neopisiva...
Logged
Bandzi
zastavnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1 313


« Reply #57 on: July 28, 2009, 11:11:22 pm »

Bandzi cenim ja tvoje iskustvo, ali Međa je mala da se izvode vratolomije o kojima sam pominjao gore. Znaš šta je Golija brate, pa kada ga ocepiš, zemljani put, livade, prirodne sakakonice, a ispred tebe nema niko...milina živa i neopisiva...

E u tome je caka, da ga na dužini staze od 500 metara voziš u sedmom stepenu a da ne izletiš sa staze ili se zakucaš u parkirana vozila na početku staze.
Jedini veći poligon gde sam imao priliku da vozim brzo je bio u Vršcu, ali su tenkovi bili sa polu izdahnulim motorima.
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 738


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #58 on: July 29, 2009, 01:24:42 am »

Nismo se razumeli baš najbolje. Nisam pisao o stručnosti vožnje i osećaju kako da održiš tenk na uskom putu pri velikoj brzini, već o osećaju slobode. Ja inače delim vozače tenka na vozače i šofere. Spoj te dve osobina je dobitna ali i retka kombinacija.

Imao sam šofera koji je imao takav istančan filing gde, kako i kada sme da protera tenk da je to za priču, ali kada ga u toku vožnje pitam za temperaturu ulja i rashladne tečnosti on me pita gde se to gleda. Ja mu kažem uradi obavezno otkačku, a on na to meni, ma ukočio sam tenk bez brige. Cheesy On je takve stvari radio na uskom asfaltnom putu nalik ovome što si ti radio na Međi da je to samo za priču. Prvom brzinom je jako retko i kretao, sve drugom, sa potpisivanjem. I to je urado jednom (potpisao ga) čak i pred k-dantom brigade kada smo preparkiravali tenkove, misleći da će ovaj da ga za to pohvali ili nagradi. Kasnije je zbog toga ušao u "Klub 10" na dva meseca. Cheesy
Druga, da kažem vrsta, su vozači koji znaju te stvari i relativno su dobro obučeni ali nemaju filing kao što imaju šoferi. Dobitna kobinacija je nešto između što je kao što rekoh jako retko naći. I samo jedna napomena, ovo govorim o profesionalcima a ne o aktivnim vojnicima.
Logged
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik OMJ
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 896


Da sam nomalan, poludio bih.


« Reply #59 on: July 29, 2009, 06:36:12 am »

Kad si rekao otkačka crkavaju li još prekidači otkačke. Nezgodno ih je zamijeniti. Mislim da sam u svim jedinicama bivše JNA podijelio pean, dugačke klješta štipaljke koje se koriste u ambulantama. Imam ih sad dvoje u alatu. Stara mi je bila glavna sestra u Domu zdravlja u Banja Luci. Rashodovanih peana koliko hoćeš. I kad krenem na teren svratim po malo peana.
Mislim da se kasnije rješio problem otkačke. Gustina ulja koje treba da ispumpa pumpa koja se uključuje prekidačem otkačke je prevelik otpor za pumpu koja tad povuče veliku struju i prekidač pumpe crkne. Jedan iz moje ekipe ih je zamijenio nekoliko stotina komada. U Kuvajtu smo, u toku Pustinjske oluje, skidali prekidače sa T55 i T59. Isti su.

Ne znam kako da dodam sliku sa Google eartha ( kmz), pa da vam malo dočaram kakva je staza u Kini i ostalim zemljama.

Pozdrav

Vlado
Logged
Pages:  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 25   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.055 seconds with 22 queries.