PALUBA
March 21, 2023, 12:10:25 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Čitajte na Palubi roman "Centar" u nastavcima, autora srpskog podoficira i našeg administratora Kuzme
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105   Go Down
  Print  
Author Topic: Ministarstvo odbrane Republike Srbije - aktivnosti  (Read 287971 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1500 on: March 01, 2022, 06:30:21 am »

28.02.2022.

Министри Стефановић и Вулин потписали Споразум о школовању пилота

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и министар унутрашњих послова Александар Вулин потписали су данас Споразум о школовању лица из грађанства за потребе Министарства унутрашњих послова на Војној академији, на студијском програму Војно ваздухопловство.

Након потписивања Споразума министар Стефановић истакао је да је реч о још једној потврди блиске и добре сарадње два министарства.
 
- Важно је да систем одбране земље увек посматрамо као целину и да наше ресурсе користимо тако да грађани Србије имају највише користи. Све оно што смо заједнички радили, и у овом и у претходним мандатима, и у вези са набавком хеликоптера и авиона, модернизацијом наших флота, даје резултате и ти капацитети које имају и наша војска и наша полиција свакако су од изузетног значаја, поготово имајући у виду у каквим временима живимо, и за одбрану наше земље и за обуку наших људи и за пружање помоћи становништву у различитим ситуацијама - рекао је министар Стефановић.
 
Он је додао да у Министарству одбране и Министарству унутрашњих послова раде врхунски пилоти и да су то људи који заслужују и подршку и додатне обуке и усавршавања и набавке опреме, али да држава данас има новца и да то спроведе.
 
- Као што је рекао министар Вулин, поред набавке савремених ваздухоплова, ми данас имамо потребу и да школујемо велики број младих људи да буду пилоти хеликоптера и пилоти авиона. Они данас имају прилику да лете на хеликоптерима попут Х-145, али ту су и "супер пума" које ће добити МУП. И зато морамо да размишљамо и о новим обукама и усавршавањима - рекао је Стефановић.

Он се захвалио Министарству унутрашњих послова што се одлучило да школује своје будуће пилоте кроз војни систем.
 
- То показује да смо јединствени у одлуци да ово буде центар знања за наш целокупни систем одбране, али је и значајно јер у пракси имамо заједничко деловање наша два министарства кроз различите активности и пројекте. На такав начин показујемо и колико смо сложни и јединствени када је безбедност земље у питању – рекао је Стефановић, који је додао да ће се Министарство одбране потрудити да буде најбољи могући домаћин и пружи будућим пилотима МУП-а најбоље могуће школовање.
 
Министар Вулин рекао је да је систем војног школства, без сваке сумње, најпрестижнији систем школства у нашој земљи.
 
- Прошло је пуно времена од како смо изједначили и приватно и државно школство, али оно што војно образовање нуди и што даје својим полазницима и што даје својој држави нисмо успели да нађемо ни у једном другом образовном систему. Зато сам веома поносан што Министарство унутрашњих послова на овај начин остварује потребну, неопходну и нужну сарадњу са Министарством одбране, са војнообразовним системом, јер је ово најсигурнији начин да ће Министарство унутрашњих послова добити квалитетне пилоте и најбоље одшколоване пилоте у овој земљи, и не само у овој земљи - казао је министар Вулин.
 
Он је казао да је поносан на ту могућност и на то што се тако показује да се размишља дугорочно.
 
- У тренутку невоље, сви ми постајемо оружане снаге и не постоје разлике између војног и полицијског пилота, као што не постоји разлика између војног и полицијског хеликоптера. У тренутку када је нашој земљи тешко, а живимо у свету у коме никада не можемо да искључимо да ће бити тешких времена, сви морамо да постанемо једно. Зато школовање полицијских пилота на војним институцијама гарантује да ће, ако то икада буде затребало, бити једна снага, под једном командом, носити исте ознаке и поштовати исте процедуре - рекао је министар Вулин.

Он је изразио захвалност Министарству одбране и министру одбране на могућности и прилици да се на овај начин задовоље све потребе МУП-а за пилотима, јер је и овде и у свету суштинска борба - борба за кадрове.
 
- Лакше ћемо купити хеликоптере и набавити било коју опрему, него што ћемо одшколовати или пронаћи људе. Ово је начин да одшколујемо и пронађемо људе и да будемо сигурни да ће наше потребе као МУП-а бити плански и сигурно задовољене - рекао је министар Вулин.
 
Потписивању Споразума у амфитеатру Школе националне одбране "Војвода Радомир Путник" присуствовали су државни секретар Бранко Живановић, помоћник министра одбране за људске ресурсе Катарина Томашевић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац, начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић, а делегацију Министарства унутрашњих послова чинили су секретар министарства Зоран Лазић, помоћник министра - начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић, помоћник директора полиције Драган Васиљевић и командант хеликоптерске јединице Ненад Недић.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1501 on: March 01, 2022, 06:31:22 am »

28.02.2022.

Министар Стефановић на промоцији резервних официра генерације „Септембар 2021”

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас свечаности на Војној академији на којој је указом председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића у чин резервног потпоручника промовисано 77 слушалаца Курса за резервне официре генерације „Септембар 2021”. Обраћајући се најмлађим резервним официрима, министар Стефановић је истакао да га изузетно радује када млади и остварени људи одлуче да постану део наше Војске и најчасније професије у Србији.

- Искрено вам честитам ове чинове потпоручника, ваша љубав према отаџбини одјекује овим простором Универзитета одбране и Војне академије, где су многе генерације до сада имале ту прилику и част да постану део строја наше Војске и да чују све оно што су радили наши преци да би Србија данас била слободна, подигнутог чела – рекао је министар Стефановић.

Он је рекао да посећује сваку класу младића и девојака који су у Војној академији и оних који уписују курсеве за подофицире и оних који су резервни официри.

- Не стигнем да разговарам са сваким човеком, али се трудим да чујем шта су мотиви ових људи да постану део Војске и шта је то што ми можемо да урадимо да унапредимо њихов статус и шта је оно што заједнички можемо да урадимо за нашу земљу, а што је најважније. И драго ми је да чујем од ваших старешина да су задовољни вашим залагањем и трудом и да је ваша класа показала изузетне резултате, јер тих шест месеци које сте провели на овом курсу нису били лаки. То су били месеци искушења и изазова, али и добре школе посебно за вас који ћете наставити своје каријере у Војсци Србије  и као старешине предводити војнике. Од вас ће се тражити да будете вође, да будете први међу једнакима и да покажете, и сву срчаност и памет и храброст, јер то је оно што треба да одликује једног старешину Војске Србије. Ја вас молим и тражим од вас да такви будете – рекао је Стефановић.

Министар је рекао и да зна да су родитељи, породице и пријатељи новопромовисаних резервних потпоручника на данашњој свечаности пуног срца и да су изузетно поносни.

- Тражим од вас да никад не заборавите речи које сте изговорили, речи којима гарантујете да ћете бити увек подршка својој Србији, да ћете бити подршка њеном народу и да ћете у сваком тренутку бити уз своју отаџбину. Још једном вам честитам овај изузетан успех, поносни смо сви на вас зато што сте део строја најславнијих ове земље и желим вам пуно среће у вашем наставку и професионалног и личног живота. Живела Србија! – рекао је министар.

Најуспешнији резервни потпоручници у овом циклусу усавршавања су Урош Беговић из 114. класе службе ВОЈ са средњом оценом, 9,73, Душан Марковић из 110. класе Интендантске службе са просечном оценом 9,73 и Лазар Лазаревић који је стручно оспособљавање за резервног официра Техничке службе завршио са просеком 9,62.
 
Потпредседник Владе и министар одбране најбољим резервним официрима класе „Септембар 2021“ уручио је сатове са посветом и честитао на изванредном успеху.
 
Први у рангу, резервни потпоручник Урош Беговић захвалио је министру Стефановићу, високим војним старешинама, родбини и пријатељима који су присуством увеличали овај важан дан.
 
- Премда је војно-стручно оспособљавање за резервне официре намењено одвећ зрелим академским грађанима, морам признати да данас крунишемо 6 месеци најинтензивнијег васпитно-образовног искуства наших живота. Дојучерашњих 77 странаца, а данас искрених пријатеља, вођених љубављу према отаџбини, одважило се да крене путем славних предака и усаврши најсветлије људске вредности – часност и човечност – рекао је Беговић.
 
Он је изразио захвалност претпостављенима на чврстом вођству и несебичном залагању током изазова са којима су се он и његове колеге и колегинице суочавали.
 
- Не постоји бољи оријентир током физички тешких и психички заморних подухвата који војни рок пред појединца ставља од старешина које отелотворују вредности којима се сви дивимо – рекао је најбољи у класи.
 
Војно стручно оспособљавање у генерацији ,,Септембар 2021” са успехом је завршило 77 слушалаца са укупном просечном оценом 8,43. Војска Србије од данас на располагању има 21 резервног потпоручника рода Пешадије, 37 потпоручника Интендантске и девет Техничке службе, троје официра Службе ваздушног осматрања и јављања те седморо потпоручника Санитетске службе.

Данашњој свечаности у касарни „Генерал Јован Мишковић“ на Бањици присуствовали су помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Саво Иришкић, начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба бригадни генерал Петар Латковић, начелник Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба пуковник Миле Витезовић и начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1502 on: March 01, 2022, 06:32:28 am »

28.02.2022.

Информисање страних војних представника о буџету

У организацији Сектора за буџет и финансије и Управе за међународну војну сарадњу Сектора за политику одбране Министарства одбране, данас је, путем видео линка, одржано информисање страних војних представника акредитованих у Републици Србији о буџету одбране Републике Србије за 2022. годину.

Након обраћања помоћника министра за политику одбране Предрага Бандића, који је поздравио стране војне представнике у име министра одбране, начелник Управе за буџет пуковник Лука Злопорубовић презентовао је структуру буџета одбране за 2022. годину, са посебним освртом на полазне основе и смернице за припрему и израду буџета, као и програмску структуру и карактеристике буџета одбране.

Том приликом наглашено је да је буџет одбране заснован на реалним осовама, социјални и развојни.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1503 on: March 02, 2022, 06:25:11 am »

01.03.2022.

Министар Стефановић позвао младе да упишу војне школе

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је данас младе да се пријаве на конкурс за упис у војне школе, који је отворен до 31. марта, и постану део велике породице у којој је ми увек изнад ја.

На сајту Министарства одбране данас су објављени видео-спотови у којима се заинтересовани младићи и девојке могу ближе упознати са свим предностима које нуде војне школе.   

„У оквиру посебног одељка “Војска Србије за децу”, у ком се трудимо да деци и младима приближимо нашу војску, војнике, шта они раде, како изгледа њихов позив и како функционише Војска Србије, сада представљамо и наше војне школе. Конкурс за упис у војне школе траје до 31. марта. Пријавите се, будите део једне велике породице у којој је ми увек изнад ја, ступите у редове најбољих, будите понос и дика своје земље!“, написао је министар Стефановић на свом Фејсбук налогу.

Детаљне информације о конкурсима за упис у војне школе могу се пронаћи на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/konkursi-za-upis-u-vojne-skole

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1504 on: March 03, 2022, 06:44:49 am »

Среда, 02.03.2022.
М. Г.

Војнообавештајнa агенцијa прати кризу у Украјини

Министар одбране Небојша Стефановић обишао је Центар за усавршавање кадрова обавештајне службе у склопу обележавања 5. марта – Дана Војнообавештајне агенције (ВОА), саопштило је Министарство одбране.
Он је овом приликом упознат и са актуелним регионалним и глобалним политичко-безбедносно стање са тежиштем на Украјини и Косову и Метохији.

Стефановић је у разговору са директором ВОА генерал-мајором Зораном Стојковићем и припадницима Војнообавештајне агенције истакао да очекује од њих да у овом сложеном времену наставе да улажу огромну енергију и да се боре за интересе Србије. Такође, он је изразио задовољство радом Центра за усавршавање кадрова, истичући да је важно да Агенција настави да улаже у образовање и константне тренинге и обуке својих припадника.   

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1505 on: March 04, 2022, 07:24:04 am »

03.03.2022.

Састанак министара Стефановића и Ружића поводом израде новог закона о војном образовању

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са првим потпредседником Владе и министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем поводом израде новог закона о војном образовању.

Министар Стефановић навео је да је данашњи састанак сазван како би упознали Министарство просвете са наведеним нацртом и истакао значај сарадње два министарства када је реч о његовом усклађивању са прописима који уређују ову област у нашој земљи. Он је истакао да је изради нацрта новог закона о војном образовању претходила интерна процедура током које су усаглашена решења међу представницима организацијских јединица Министарства одбране и Војске Србије, при чему су посебно били важни ставови представника војношколских установа.
 
Министар одбране предложио је да се у наредном периоду организује стручни скуп на коме ће представници два министарства имати могућности да размене мишљења и усагласе ставове о новом закону о војном образовању.

Министар Ружић захвалио се министру Стефановићу на позиву за данашњи састанак и указао на важност нормативног регулисања војног образовања. Он је навео да ће његови сарадници пажљиво размотрити текст нацрта и прихватио позив за учешће тима Министарства просвете, науке и технолошког развоја на скупу чија ће тема бити нови закон о војном образовању.
 
Састанку су уз министра Стефановића присуствовали помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, секретар Министарства одбране Милица Ћатић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић и начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић, док су са министром Ружићем на састанку били државни секретар проф. др Ивица Радовић, помоћник министра за високо образовање Бојан Тубић и помоћник министра за средње образовање и васпитање Милош Благојевић.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1506 on: March 04, 2022, 07:26:10 am »

03.03.2022.

Осмо заседање српско-алжирске комисије за сарадњу у области одбране

Осмо заседање Мешовите комисије задужене за надзор српско-алжирске сарадње у области одбране одржано је у Београду током претходна два дана.

Копредседник српског дела мешовите комисије, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић истакао је да сарадња у области одбране између наше две земље има узлазни тренд и исказао уверење да ће ово заседање иницирати конструктивне дискусије и квалитетне предлоге који ће послужити за даље унапређење и конкретизацију сарадње у областима од заједничког интереса.
 
Копредседник алжирског дела мешовите комисије, генерал-мајор Смаил Седики нагласио је да ово заседање, којем је претходила посета начелника Генералштаба Оружаних снага ДНР Алжир, заправо одражава опредељеност високог војног руководства за унапређење сарадње две земаље, посебно у области војне индустрије, у којој на Србију гледа као на значајног партнера.

Другог дана заседања генерала Седикија примио је државни секретар Бранко Живановић. Током разговора саговорници су се сагласили да је сарадња у области одбране у успону, али да има још простора за њено унапређење, као и за успостављање и развој сарадње у другим областима од заједничког значаја.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1507 on: March 05, 2022, 07:01:32 am »

04.03.2022.

Министар Стефановић уручио награде првим победницима квиза из војне историје

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас победницима првог циклуса квиза из војне историје Радомиру Ђокићу и Марку Обрадовићу наградне ваучере за седмодневни боравак у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију.

Победник првог циклуса Радомир Ђокић из Београда, иначе студент Пољопривредног факултета, тачно је одговорио на свих десет питања за минут и осам секунди, а другопласирани Марко Обрадовић из Чачка, припадник 2. бригаде Копнене војске, за минут и двадесет секунди. У такмичарском делу првог циклуса "СВИ КВИЗ" одржаног 5. фебруара учествовало је укупно 232 такмичара.

Министар Стефановић честитао је Ђокићу и Обрадовићу на оствареним резултатима и пожелео им леп боравак на Тари и у Моровићу. Он је овом приликом позвао све да и ове суботе 5. марта у 12 часова учествују у другом циклусу наградног квиза, провере своје знање из српске војне историје и освоје награде.

Подсећамо, сви који желе да учествују у квизу могу то учинити на званичном интернет сајту www.mod.gov.rs и Фејсбук страници Министарства одбране и Војске Србије. Такмичарски циклуси реализоваће се сваке прве суботе у месецу до краја 2022. године.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1508 on: March 06, 2022, 10:53:17 am »

05.03.2022.

РЕАГОВАЊЕ

Поводом навода појединих медија у региону, Министарство одбране  саопштава да наши центри за локалну самоуправу не позивају војне обвезнике ни на какве војне вежбе и понајмање у сврху демонстрације силе, већ се ради о потпуно болесним и злонамерним конструкцијама.

Зарад истинитог информисања јавности, саопштавамо да се ради о обукама из цивилне заштите, за које Одељење за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упућује позив преко наших општинских центара. Позивање обвезника на тренинге цивилне заштите одвија се сваке године и ради се о редовној и планираној обуци за потребе МУП-а.

Очигледно је међутим, да поједине групе прижељкују дестабилизацију нашег региона, те се у ту сврху користе потпуним неистинама и манипулацијама. Овим путем их позивамо да престану са пласирањем лажи, којима доприносе разноразним покушајима угрожавања мира и стабилности у нашем региону. 

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
PakleniVuk
vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 599


Ko laje zlo ne misli


« Reply #1509 on: March 06, 2022, 11:19:27 am »

05.03.2022.

РЕАГОВАЊЕ

Поводом навода појединих медија у региону, Министарство одбране  саопштава да наши центри за локалну самоуправу не позивају војне обвезнике ни на какве војне вежбе и понајмање у сврху демонстрације силе, већ се ради о потпуно болесним и злонамерним конструкцијама.

Зарад истинитог информисања јавности, саопштавамо да се ради о обукама из цивилне заштите, за које Одељење за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упућује позив преко наших општинских центара. Позивање обвезника на тренинге цивилне заштите одвија се сваке године и ради се о редовној и планираној обуци за потребе МУП-а.o

Очигледно је међутим, да поједине групе прижељкују дестабилизацију нашег региона, те се у ту сврху користе потпуним неистинама и манипулацијама. Овим путем их позивамо да престану са пласирањем лажи, којима доприносе разноразним покушајима угрожавања мира и стабилности у нашем региону. 

Izvor: www.mod.gov.rs
Kad koristiš sajt (i celo ministarstvo ) da pokažeš svima da si buzdovan.  Čemu ove bezprizorne uvrede? Kad isto to može ovako da se saopšti

Quote
Поводом навода појединих медија у региону, Министарство одбране  саопштава да наши центри за локалну самоуправу не позивају војне обвезнике ни на какве војне вежбе и понајмање у сврху демонстрације силе.

Зарад истинитог информисања јавности, саопштавамо да се ради о обукама из цивилне заштите, за које Одељење за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упућује позив преко наших општинских центара. Позивање обвезника на тренинге цивилне заштите одвија се сваке године и ради се о редовној и планираној обуци за потребе МУП-а.o
Logged
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 530« Reply #1510 on: March 06, 2022, 05:36:00 pm »

@PakleniVuk

Prije što komentiraš, podseti se na Pravilnik za postovanje vesti, posebno na taj deo:

Quote
Vijesti koje se postavljaju na Palubu moraju biti kopirane u potpunosti sa izvora uz ostavljanje linka početne stranice portala odakle je vest preuzeta.

To smo sada razčistili.

Bozo13
Global ModeratorLogged
PakleniVuk
vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 599


Ko laje zlo ne misli


« Reply #1511 on: March 06, 2022, 05:43:20 pm »

Znam Bozo, hvala na podsećanju nije loše ni podsetiti se.  Ovo je više društveno-kulturološka kritika . Nije upućena nikome na forumu.  Više je upućena Ministarstvu  (kao razgovor sam sa sobom  Smiley ) .
Logged
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 530« Reply #1512 on: March 06, 2022, 07:18:40 pm »

Dogovoreno.
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1513 on: March 07, 2022, 09:43:30 am »

07.03.2022.

Министар Стефановић: Србија памти хероје!

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић подсетио је да је на данашњи дан, 7. марта 1913. године, на борбеном задатку страдао Михајло Петровић, први српски пилот, прва жртва у српском ваздухопловству и један од првих пилота у свету који је погинуо у борбеним дејствима.

„Михајло Петровић припадао је првој групи, од шест српских пилота, школованих у Француској 1912. године. После завршетка обуке у јуну те године, успешно је положио завршне испите, чак месец дана пре осталих из групе, и први полетео. Тај догађај је изазвао изузетну пажњу, па је дописник листа "Фигаро" из Париза, који је и сам присуствовао том лету, написао велику репортажу о "неустрашивом и дивљења достојном лету српског сержанта"  – написао је министар Стефановић на свом Фејсбук налогу.
 
Стекао је међународну пилотску лиценцу ФАИ број 979, а поносно и часно служио српској отаџбини носећи пилотску дозволу број 1. О неустрашивом српском хероју и данас најбоље сведоче речи славног француског пилота Бродена, који је своје дивљење изразио речима:

„Петровић ће бити ас, јер је миран и презире смрт.“
 
"Слава и хвала првом српском пилоту! Србија памти хероје!“ – написао је министар Стефановић.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1514 on: March 08, 2022, 07:46:03 am »

07.03.2022.

Одржана седница Колегијума министра одбране

Седница Колегијума министра одбране, којом је руководио потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, одржана је данас у Малој ратној сали старог Генералштаба у Београду.

Чланови Колегијума реферисали су министру о реализацији задатака из надлежности Војске Србије и организацијских целина Министарства одбране, а на седници су и разматрани тежишни задаци у наредном периоду.

Министар Стефановић се захвалио свима на великом раду  и истакао да настављамо са процесом опремања Војске Србије савременим системима наоружања и војне опреме, даљим кадровским јачањем и унапређењем животног стандарда припадника МО и ВС, као и инфраструктурним пројектима у циљу побољшања услова рада.

„Настављамо предано да извршавамо све задатке и градимо снажан систем одбране како би очували сигурност наше Србије“ поручио је министар Стефановић.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
Pages:  1 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.123 seconds with 23 queries.