PALUBA
January 31, 2023, 08:25:50 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Donirajte Palubu
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 [102] 103 104 105   Go Down
  Print  
Author Topic: Ministarstvo odbrane Republike Srbije - aktivnosti  (Read 282991 times)
 
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 20 879


« Reply #1515 on: March 08, 2022, 06:11:38 pm »

Мени то личи на опроштајни састанак министра... Wink
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1516 on: March 08, 2022, 10:36:39 pm »

Šuška se da je viđen za ambasadora.
Logged
vodnik policije
vodnik
*
Offline Offline

Posts: 496


« Reply #1517 on: March 08, 2022, 11:56:45 pm »

Šuška se da je viđen za ambasadora.
Jel u Kinšasi?
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1518 on: March 09, 2022, 10:45:48 pm »

Šuška se da je viđen za ambasadora.
Jel u Kinšasi?

Grin Možda...
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1519 on: March 10, 2022, 09:42:56 am »

09.03.2022.

Министар Стефановић посетио Пинков истраживачки развојни центар

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић посетио је Пинков истраживачки развојни центар ПРДЦ који се бави развојем беспилотних летелица – дронова и разговарао са руководством те компаније.

Сувласници компаније ПРДЦ Жељко Митровић и Милош Петрашиновић представили су министру Стефановићу погон за серијску производњу летелица са посебним акцентом на дрону ИКА-20 чији је прототип први пут представљен прошле године на сајму наоружања и војне опреме „Партнер“.

Током обиласка приказани су и други развојни пројекти на којима раде стручњаци Пинковог истраживачког развојног центра – серија ИКА беспилотних летелица вертикалног узгона на електрични погон ИКА - 01, ИКА-МИНИ, испитна скела за електро-елисни  пропулзор, турбомлазно одело и симулатор летења у комплету са беспилотном летелицом са фиксним крилом и хоризонталним узгоном.

Министар Стефановић присуствовао je и демонстрацији рада дрона ИКА-20 и могућности његове практичне употребе.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1520 on: March 10, 2022, 09:43:39 am »

09.03.2022.

Састанак министра Стефановића са шефом Делегације ЕУ Жиофреом

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији амбасадором Емануелом Жиофреом.

Министар Стефановић и амбасадор Жиофре разговарали су о питањима из области регионалне безбедности, међународних односа и сарадње у области Заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ.

Стефановић је том приликом рекао да је регионална сарадња, као предуслов европских интеграција, један од спољнополитичких приоритета Републике Србије. Он је истакао да је Србија одговоран и кредибилан партнер, који ће у складу са својим јасним политичким опредељењем остати војно неутрална држава, уједно отворена за сарадњу и спремна да изграђује партнерске односе са свим државама и међународним организацијама.

Министарство одбране, рекао је Стефановић, непрестано ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју међународних односа у области одбране, у складу са националним интересима и спољнополитичким приоритетима.

Министар је, такође, казао да се допринос Министарства одбране и Војске Србије Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ огледа у учешћу Војске Србије у војним мисијама и операцијама ЕУ за управљање кризама, Концепту борбених група ЕУ, сарадњи са Европском одбрамбеном агенцијом и учешћу у њеним пројектима.

Амбасадор Жиофре истакао је значај стабилности у региону и подршку европским интеграцијама Србије и свих држава Западног Балкана. Он се захвалио Србији на доприносу у мултинационалним операцијама ЕУ, подсећајући да је недавно имао прилику да присуствује испраћају тима Министарства одбране и Војске Србије у мисију EUTM Somalia.

Амбасадор Жиофре је истакао да има простора за даље унапређење сарадње и снажнији развој односа између ЕУ и њених чланица са Србијом. Такође, је нагласио да је ЕУ вољна да ојача сарадњу са Србијом на пољу безбедности и сигурности. Амбасадор Жиофре рекао је да неоправдана и ничим изазвана агресија Русије на Украјину подрива европску и глобалну безбедност и сигурност. Европска унија је дорасла том изазову и рачуна на Србију у одбрани мира и међународног поретка заснованог на правилима.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1521 on: March 10, 2022, 09:45:08 am »

09.03.2022.

Билатералне консултације и штабни разговори између Републике Србије и Републике Аустрије

Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Предраг Бандић састао се у Бечу са директором за безбедносну политику Савезног министарства одбране Републике Аустрије Арнолдом Камелом, у оквиру билатералних консултација и штабних разговора између Републике Србије и Републике Аустрије.

Током разговора потврђено је да је сарадња у области одбране са Републиком Аустријом развијена, уз обострани интерес за њено даље квалитативно унапређење. Исказана је спремност две стране за даљи наставак сарадње кроз развој и интензивирање војно-војне, војнообразовне, војно-медицинске сарадње, као и сарадње под окриљем „Грац“ формата.

Као потврда добре међусобне сарадње у области одбране, на нивоу управа за међународну војну сарадњу, потписан је План билатералне војне сарадње између Републике Србије и Републике Аустрије за 2022. годину.

Izvor. www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1522 on: March 12, 2022, 07:02:19 am »

11.03.2022.

Министар Стефановић обишао Центар за обуку везе и информатике у Горњем Милановцу

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Центра за обуку везе и информатике у касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу. Он је том приликом изразио уверење да ће, уз велики рад и труд и набавке којима желимо да опремимо нашу војску најсавременијим средствима, „везисти“ Војске Србије наставити да буду елита наше армије.

Министар Стефановић је изразио задовољство јер је данас у Команди за обуку, у јединицама које се баве обучавањем војника који долазе на добровољно служење војног рока, али и оних који су већ подофицири, официри и војници у професионалном саставу, имао прилику да види са коликом посвећеношћу се ради.
 
- Ово је једна од најсложенијих грана данас у савременом ратовању, па тако и у савременој обуци  – рекао је министар Стефановић.
 
Он је казао да је имао прилику да се увери и у обученост људи који изводе различите активности у успостављању веза, комутационих чворова и могућности комбиновања телефоније, радио веза, интернета и свега онога што је данас на располагању.

- Драго ми је да видим да се опрема коју набављамо од француских и израелских произвођача, са којима имамо одлично искуство, добро користи, да је могућност интероперабилне употребе велика и да су ови млади људи који се овде обучавају изузетно мотивисани и добро знају шта раде – рекао је министар Стефановић.
 
Министар одбране се захвалио припадницима Команде за обуку, јер то што раде није лако.
 
- Уз њихов велики рад, уз њихов велики труд и набавке којима желимо да опремимо нашу војску најсавременијим средствима, уверен сам да ће телекомуникације или да тако кажем жаргонски „везисти“ Војске Србије и даље наставити да буду елита наше армије – рекао је министар Стефановић.

Министра одбране дочекао је начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Мухарем Фазлић, а о задацима Центра за обуку везе и информатике министра је информисао командант Центра потпуковник Ненад Дражинац.
 
Током обиласка касарне у Горњем Милановцу приказано је постављање станица РТпС-400 и РРВЦ-ГРЦ-408Е и рад послуга на постављању антена, рад Покретног батаљонског комутационог чвора, а министар Стефановић је присуствовао и обуци полазника курса „Покретни комутациони чворови“ и курса за оспособљавање администратора корисника РАМКО.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1523 on: March 12, 2022, 07:03:39 am »

11.03.2022.

Министар Стефановић обишао Технички ремонтни завод "Чачак"

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Технички ремонтни завод „Чачак“, где је након представљања капацитета новоизграђеног објекта, изразио задовољство што је ТРЗ "Чачак" данас модернији и напреднији у односу на нека претходна времена. Он је поручио да ће се наставити улагања у ову војну установу, како би наша војска и даље ишла у корак са савременим светом и била водећа у региону.

Након реферисања директора Техничког ремонтног завода „Чачак“ пуковника др Војкана Радоњића о организацији рада, капацитетима за ремонт и одржавање наоружања и војне опреме, као и достигнутом степену инвестиционих радова на проширењу капацитета ове војне установе у саставу Копнене војске, министар Стефановић обишао је погон за ремонт возила гусеничара, као и новоизграђени објекат за ремонт средстава електронике и електромеханике.
 
- Технички ремонтни завод у Чачку једна је од најзначајнијих институција у нашој војсци, који се налази у Копненој војсци, али ради на развоју великог броја средстава заједно и са другим организационим целинама, попут Војнотехничког института – рекао је министар Стефановић.
 
Он је, након обиласка, рекао да је данас ТРЗ "Чачак" модернији и напреднији у односу на нека претходна времена.

- Данас овде можемо да видимо и најсавременију зграду у којој се раде испитивања оптоелектронских уређаја, која се уграђују у наша средства, модернизацију нашег тенка М-84 у М-84 АС1 и АС2, али и модернизацију наших тенкова Т-55, за који су неки, у прошлости, сматрали да више неће имати било какву употребу, а војска и те како може да искористи сваки комад наоружања који се налази на располагању – казао је министар Стефановић.
 
Министар одбране је изразио задовољство јер се уверио да су људи из Техничког ремонтног завода наставили са појачањем кадра и да се труде да привуку младе инжењере и друге стручњаке.

- Расписаћемо и нове конкурсе, тако да су млади људи и те како добродошли да дођу овде. Трудићемо се да кроз повећање плата стимулишемо њихов рад, не само у ТРЗ "Чачак", већ и у другим ремонтним заводима у саставу нашег министарства и војске и да пратимо трендове који постоје у свету. Србија ће се трудити да буде у корак са савременим светом и да покаже да њена војска и њена војна индустрија не само да не заостају, већ да су и водеће у неким областима – казао је министар Стефановић.

Он се захвалио припадницима Копнене војске и Техничког ремонтног завода на преданом и одговорном раду.

- Ми ћемо као Министарство инвестирати у нова средства, јер хоћемо да Србија технолошки и иновационо настави да буде лидер, не само овде, већ у читавом свету – рекао је министар Стефановић.
 
Обиласку су присуствовали помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и начелник Управе за инфраструктуру пуковник др Слободан Старчевић.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1524 on: March 15, 2022, 06:56:44 am »

13.03.2022.

Министар Стефановић: Чиста лаж да се из Србије регрутују борци за допуну руских војних снага

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас да су тврдње да се из Србије регрутују борци за допуну руских војних снага у Украјини чиста лаж.

„Ово је опасна дезинформација коју је лансирао Генералштаб Украјине и захтевамо да је одмах повуку. Учешће српских држављана у оружаним сукобима у иностранству је тешко кривично дело за које су прописане вишегодишње казне затвора. Председник Србије Александар Вучић је пре неколико дана још једном потврдио да ће бити најстроже кажњавани сви који из Србије евентуално оду да се боре у Украјини, без обзира на чијој страни. Србија је привржена мирном решењу овог конфликта и неће дозволити да се на било који начин доведе у питање њено мировно опредељење“, рекао је министар Стефановић.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1525 on: March 16, 2022, 07:12:27 am »

15.03.2022.

Министар Стефановић разговарао са министарком Војске Француске Парли

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас путем видео-конференцијске везе са министарком Војске Републике Француске Флоранс Парли.

Теме разговора биле су политичко-безбедносна ситуација у свету и региону, као и сарадња у области одбране двеју земаља.
 
Стефановић и Парли разговарали су и о актуелној ситуацији на Истоку Европе, као и о стабилности Западног Балкана.

Министри су се сагласили да је билатерална сарадња између Србије и Француске на високом нивоу, али да постоји простор и за њено унапређење, пре свега у војнообразовној, војно-економској и војно-војној сарадњи.

Министарка Парли упутила је позив министру Стефановићу за посету Сајму наоружања „Eurosatory“ који се одржава у јуну у Француској, а како је истакнуто континуитет посета на високом нивоу представљала би и посета начелника Генералштаба Војске Србије Републици Француској.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1526 on: March 16, 2022, 07:13:40 am »

15.03.2022.

Министар Стефановић обишао јединице Војске Србије у гарнизону Краљево

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић данас је у Краљеву посетио припаднике  98. ваздухопловне бригаде на војном аеродрому „Морава“ и Друге бригаде копнене војске у касарни „Рибница“.

Након обиласка радова на изградњи нових хангара за смештај ваздухоплова и летачке обуке на војном аеродрому „Морава“, министар Стефановић је изразио задовољство јер 98. ваздухопловна бригада испуњава све постављене задатке.

- Имамо прилику да видимо наставак обуке наших пилота, а они који буду данас на „орловима“, „гамама“ и на хеликоптерима „ми-35“, показаће шта знају и како се припремају да увек буду ту да заштите своју земљу. Драго ми је да ови озбиљни и одважни људи свакога дана размишљају подједнако и о одржавању технике. Имао сам прилике да видим колико се енергије и напора улаже у то да сви наши авиони и хеликоптери у сваком тренутку буду спремни за употребу. Све оно што смо набављали у претходном периоду, уз занављање наше технике, очигледно је дало резултат и иде у праве руке - рекао је министар Стефановић.

Говорећи о новим хангарима, министар је подсетио да је реч о првим објектима који се граде на аеродрому у Лађевцима од 1987. године.
 
- Крећемо снажно са изградњом инфраструктуре и имамо у плану изградњу два нова хангара који ће бити искоришћени за смештај наших најсавременијих хеликоптера, опреме и наравно, за капацитете ремонта. Хоћу да се захвалим овим људима зато што заиста не брину само о себи, већ, сваки пут када смо разговарали, сва њихова питања  су како да унапредимо стање у војсци, како да унапредимо стање наше технике и како да будемо што способнији да заштитимо нашу Србију - рекао је министар одбране.

Он им се захвалио јер су инвестирали своје животе и каријере у нашу земљу и у нашу војску.
 
- Надам се да ћемо и у будућности имати прилике да им захвалимо и бољим платама, и наравно, становима које настављамо да градимо и овде у Kраљеву, али и инвестицијама у нову технику, опрему и ваздухоплове - рекао је министар.

Министра одбране на војном аеродрому „Морава“ дочекао је заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Жељко Билић, а о степену реализације радова на изградњи новог хангара информисао га је командант 98. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Зоран Продановић.
 
Након обиласка радова на изградњи новог хангара, приказан је и део летачке обуке припадника 98. ваздухопловне бригаде, која обухвата борбено оспособљавање посада на авионима "Орао" и хеликоптерима " Ми-35М", „гама“ и Х-145М за извршење бојевих гађања на полигону " Пасуљанске ливаде", као и  извршавање редовних задатака са даљински пилотираним ваздухопловима ЦХ-92 А.

У наставку посете јединицама Војске Србије у гарнизону Краљево, министар Стефановић обишао је и припаднике Друге бригаде копнене војске у касарни „Рибница“.
 
Он је истакао да се у краљевачкој касарни јасно може видети како на делу изгледа успешно и одговорно улагање и у реновирање објеката и у нова средства, које ће бити настављено.

- Део нових средстава добили смо из донације, а део је плод домаће памети, Војнотехничког института и наших фабрика. Драго ми је да видим да Друга бригада успешно реализује обуку и употребљава нова средства, јер је веома важно да оно што наша домаћа памет осмисли војници ефикасно користе - рекао је министар Стефановић.
 
Министар је истакао да ће задатак и убудуће бити да развијамо и користимо што више домаће опреме и технике.
 
- Да кроз развој беспосадних возила, беспилотних летелица и друге опреме, покажемо да наша одбрамбена индустрија и те како има перспективу, а да наша војска то може на најбољи начин да искористи. И овде, у касарни у Рибници, имао сам прилике да видим колико је озбиљно подигнут ниво рада, као и капацитети, и желим им да тако наставе и убудуће - рекао је министар Стефановић захваливши се Другој бригади и целокупној Копненој војсци на преданом раду.

Министар одбране обишао је у касарни у Рибници приказ наоружања и војне опреме по пројекту "1500", савремена инжињеријска средства, као и реновиране објекте за живот и рад припадника  јединице.
 
Током обиласка, министра Стефановића о стању у јединици упознао је командант Друге бригаде пуковник Синиша Сташевић, док је у обиласку са министром био и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика.

Обиласцима јединица у Краљеву присуствовали су и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и начелник Управе за инфраструктуру пуковник Слободан Старчевић.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
pvanja
kapetan korvete
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 6 239« Reply #1527 on: March 17, 2022, 02:43:31 pm »

Oprostajna turneja ministra ?
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1528 on: March 18, 2022, 08:14:37 am »

17.03.2022.

Министар Стефановић: Војска један од кључних гаранта мира и стабилности

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Четврте бригаде Копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању. Министар Стефановић рекао је да се види колико су људи у Четвртој бригади Копнене војске спремни да у сваком тренутку одговоре на позив отаџбине да је бране.

– Ова бригада настављач је традиције моторизованих бригада које су пре ње бранили нашу земљу. Ови људи раде даноноћно, да ми не би морали да бринемо о својој сигурности и безбедности. Трудимо се, наравно, да кроз повећање плата и унапређење опреме, у складу са могућностима земље, покажемо колико ценимо овај тежак, војнички посао, јер свако ко је макар један дан провео у војсци и био са војницима, зна колико је овај посао тежак – рекао је министар Стефановић.

Он је истакао да је задатак улагање у нова средства и модернизацију.

– Наши ремонтни заводи радиће заједно са нашим Војнотехничким институтом на унапређењу тенкова, оклопних возила, артиљерије и противваздухопловних система, које имамо, на онај ниво да људи из војске кажу да су њима задовољни и да могу да изврше задатке који се стављају пред њих. Оно што је за нас такође важно је наставак набавке нове опреме за нашу војску. Хоћемо да том новом опремом појачамо наше јединице и да у овој бригади, која је једна од најпопуњенијих и најснажнијих наших бригада, наставимо новом обуком и новом опремом њено јачање и да покажемо колико је за нас важно да свака од бригада наше војске буде способна да одговори на сваки изазов и настави да чува и брани нашу земљу – рекао је Стефановић.

Министар Стефановић је казао да је ситуација у Србији добра и мирна.

– За нас су мир и стабилност веома важни и Војска, као фактор одвраћања, је један од кључних гаранта тог мира и стабилности и наставићемо, наравно, да јачамо нашу Војску и да инвестирамо у наше људе, баш зато да се више никада не би десило да неко помисли да Србија може да му буде плен или да уради нешто што ће угрозити безбедност нашег народа – рекао је министар одбране.

Током обиласка командант Четврте бригаде бригадни генерал Новица Петровић упознао је министра одбране о стању и задацима јединице након чега је министар Стефановић присуствовао приказу обуке припадника оклопних јединица. 

У оквиру данашње посете, којој су присуствовали и заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић, министар Стефановић обишао је Спомен-собу Четврте бригаде копнене војске у којој су од заборава сачуване успомене на војнике, полицајце и грађане Врања и Пчињског округа погинуле у свим ратовима од 1878. године.

После обиласка Спомен-собе, министар Стефановић је у Књигу утисака уписао:

„Величанствена поставка у овој Спомен-соби говори о традицији, храбрости и пожртвованости српских војника и нарочито о њиховој љубави према Србији. Чувајте заувек сећања на ове хероје наше земље!“.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #1529 on: March 19, 2022, 06:41:57 am »

18.03.2022.

Позив основцима да се пријаве на конкурс „Наш војник, наш херој“

Министарство одбране и Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписали су наградни конкурс за ученике основних школа под називом „Наш војник, наш херој”. Основци ће имати прилику да припреме креативни рад на тему „Наши пилоти – чувари плавог неба“, која је одабрана поводом прославе јубилеја – 110 година Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, а најуспешније очекују вредне награде.

Ученици ће своје стваралаштво моћи да покажу у једној од три категорије. Из српског језика конкурисаће литерарним радом – песмом или прозним текстом, док ће надарени за сликарство моћи да приложе ликовни рад у техници по избору. Основци који су надарени за технику и технологију биће у прилици да се изразе кратким видео клипом или макетом која ће на најбољи начин представити њихово виђење теме о пилотима и Ратном ваздухопловству.
 
За најкреативније ауторе по старосним категоријама, али и њихове наставнике Министарство одбране припремило је вредне награде – првопласирани ће добити наградни боравак у војном хотелу на Тари, друго место доноси наградни боравак у војном објекту за одмор и рекреацију у Моровићу док ће трећепласирани бити награђени књигама.

Пропозиције конкурса налажу да рад треба да буде оригинална, аутентична креација и да не сме нарушавати ауторска права нити интелектуалну својину других лица.
 
Основци који желе да учествују на конкурсу треба да предају радове наставницима разредне или предметне наставе до 8. априла, док ће школе, након селекције, најуспешније проследити надлежној школској управи најкасније до 13. априла 2022. године. Проглашење победника и уручење награда биће организовано 5. маја ове године.
 
Министарство одбране позива све заинтересоване ученике основних школа да покажу креативност на тему „Наши пилоти – чувари плавог неба“ и заслуже вредне награде.
 
Детаљне информације о конкурсу могу се пронаћи на следећем линку:
https://www.mod.gov.rs/cir/18536/konkurs-za-ucenike-osnovnih-skola-nas-vojnik-nas-heroj-18536

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
Pages:  1 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 [102] 103 104 105   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.033 seconds with 23 queries.