motorista 57 klasa
Prijatelj foruma
poručnik korvete
Да ли ћемо још коме сметати зато што смо своји?
|
 |
« Reply #430 on: November 05, 2009, 06:16:40 am » |
|
Janez je možda u pravu. Ali Mi smo ovde na Seršenima zar nije logično da se ovde i raspitujemo jedni o drugima i da evociramo doživljeno na brodovima koje je trebalo izmisliti da ih nije bilo , jer gde bi se upoznali ili ponovo sreli takvi kao Duje, Jantar, Mornar, Boro, Genta,.................. i svi ostali koje nisam nabrojio, svi oni koji su deo svog života proveli na ovim brodovima. Možda ja ovo lično shvatam ali na svakim vratima postoje dve kvake tako i ovde ulaz i izlaz su slobodni. Milanče
|
|
|
|
« Last Edit: November 05, 2009, 06:25:31 am by motorista 57 klasa »
|
|
|
|
|
FF
zastavnik I klase
Last Login:May 02, 2024, 04:47:16 pm
|
 |
« Reply #431 on: November 05, 2009, 05:00:44 pm » |
|
Postove ne treba premeštati. Evociranja uspomena na život i rad na torpednim čamcima JRM je sastavni deo ove teme. Nigde u naslovu teme ne piše da je ona ograničena samo na taktičke i tehničke odlike tih brodova. Štaviše, ne verujem da bi se mnogi bivši pripadnici brigade TČ uopšte javili i napisali mnogo zanimljivih i korisnih postova i prikazali gomilu fotografija sada već izvanredne arhivske građe, na ovoj temi, da nije bilo i tekstova koji se odnose na njihove kolege, uslove rada i boravka na ovim jedinicama i sve one male stvari koje čine mornarski život tako specifičnim. Go on! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jantar
In memoriam
stariji vodnik
Last Login:December 31, 2019, 08:50:59 am
|
 |
« Reply #432 on: November 05, 2009, 11:52:43 pm » |
|
Ja sam uveren da postove ne treba premestati a ocigledno je da je ovaj topic medju najzastupljenijim na Palubi brojem stranica i interesovanjem, sto govori u prilog njegovoj aktuelnosti, kakva je do sada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #433 on: November 06, 2009, 08:24:17 am » |
|
Ni ja ne bih premeštao postove. Čitaocima je interesantno i to, ti naši razni doživljaji i anegdote!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #434 on: November 08, 2009, 05:24:31 pm » |
|
Konačno objavljujem slike klipa, jer sam obečao. Moram napomenuti, da je na slici več obrađen klip (služio mi je kao pepeljara dok sam još pušio). Na trečoj slici je slikan donji dio klipa. Onaj koji ga je ikad vidio, znati če kako je izgledao cijeli. [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Duje
|
|
|
« Last Edit: November 08, 2009, 05:34:29 pm by Broker, Reason: ubačene slike u atačment »
|
|
|
|
|
genticd
mladji vodnik
Last Login:May 16, 2022, 09:10:28 pm
|
 |
« Reply #435 on: November 08, 2009, 06:10:02 pm » |
|
Ma,i za pepeljaru je dobar bio.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #436 on: November 08, 2009, 06:14:52 pm » |
|
U MTRZ Velimir Škorpik i ja sam nabavio jednu ovakvu pepeljaru, dugo je čuvao ali je danas na žalost nemam. Bila je lepa i uvek izazivala pitanja od čega je napravljena.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gazda
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
Last Login:November 13, 2025, 10:22:07 pm
|
 |
« Reply #437 on: November 08, 2009, 06:25:27 pm » |
|
interesantno...može li se di nać slika kompletnog klipa?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #438 on: November 08, 2009, 08:03:31 pm » |
|
interesantno...može li se di nać slika kompletnog klipa?
Ubjeđen sam, da bi se mogao naći klip u nekadašnjem MTRZ Velimir Škorpik. Vjerujem da ima u nekadašnjoj motornoj radionici kakav "otpad". Možda netko od starijih radnika još čuva takvu "tofeju". Duje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
genticd
mladji vodnik
Last Login:May 16, 2022, 09:10:28 pm
|
 |
« Reply #439 on: November 08, 2009, 08:42:07 pm » |
|
E, a tek kakvu su buku ovi klipovi pravili.Pitanje je da li je ikada izmeren nivo buke na punoj snazi/2200okr/min/.Ja koliko se secam bilo je jedno mernje,na tc i izmerena je buka 128 db na oko dve trecine snage ,ali povratne informacije o tom ispitivanju nisu nikad dosle do nas.Inace po iso standardima na 115 db je zabranjen ulazak u radni prostor. Svake godine smo kao motoristi snimali audiograme i svake godine bili sve gluvlji.Inace ta buka je i veoma lose delovala na nervni sistem motorista.Ovo merenje buke sto ja znam se odigravalo u Lori i bilo je veoma interesantno.Bila je to neka ekipa iz Beograda.Usli su na brod i upaljeni su motori,a posto je bila bonaca normalno motori su povukli ispusne plinove nazad u masinu sto se uvek dogadjalo u takvim uslovima.Mi u masinskom prostoru bi se tada gusili i plakali, dok se ne isplovi i i sve to razidje.Kako ovi iz Beograda nisu za to znali/a inace su bili zaduzeni da brinu o nasem zdravlju/,oni su poceli da beze sa broda jer su mislili da se zapalio.Govorili su da je to neka namestaljka i da tako ne moze biti.Jedan pukovnik je maltene hteo da se bije sa nama na obali,govoreci jebes ovaj brod ako je ovo ovako i ovo je gore od Ausvica.Neko je rekao da su im instrumenti kasnije pocrkali od buke.Onda su lepo kasnije otisli a rezultate ispitivanja ne znam da li je iko ikad video.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|