Isprike što upadam u temu , ali da ne otvaram novu a i ovdje je veliki dio vas koji ovo i u mraku prepoznaju, treba mi vaše mišljenje:
Uzimajući u obzir da se radi o jako malom mjerilu (1:350) zanima me da li ovo podsjeća na ono što bi trebalo biti tj kupole za ak-230 (pramčana i krmena) i torpedna cijev (ova bi bila sa lijevog boka)
Kad sam već tu, par pitanja:
Krmena kula , na nacrtima ima dvije platformice, da li su postavljene tako ako na modelima? naime na nekim fotografijama izgleda kao da nema tih platformica.
Usta torpedne cijevi mi nisu dobra, čini mi se da je to zapravo elipsasta ploča zakrivljena po vertikali i horizontali? Ovako kako sam je nacrtao djeluje mi glomazna.
E da , nogari torpedne cijevi su debeli, ali jednostavno ne mogu biti tanji jer već i ovo je u mjerilu jedva 0,4 mm debljine. a i neće se vidjeti previše
Zahvaljujem unaprijed a ako sam OT recite i mičem post.
"platformice" kako ih zoveš je u stvari nogostup, koji se je mogao skidati, a služio je za radove na topu. Vrata na barbetu (druga slika) nisu bila tako velika, mislim da se može viditi na fotografijama u ovoj temi.
Na torpednoj cijevi fale "gasovodi" koji su razvodili barutne "gasove" za podizanje osiguranja i pribora 10. Fali i ručica za otvaranje vrata TC. Onaj prsten , na koji se je montirala "dijafragma je malo prevelik (možda je bio nekoliko cm (max 5) oko usta cijevi. Ima dosta slika TA u ovoj temo gdje se dobro vidi.