Par "replika" (reč koju vole slovenski političari

) u vezi TČ.
1. Kako vidim, niko od vas na forumu nije plovio na torpednim čamcima, tako, da sve što pišete je ili "stručno" ili "baba rekla, baba spekla".
2. definitivno su torpednjaci bili brzi, ne samo brzi, nego najbrži..........i sigurno brži od RTOP-a.
3. "Barba" kaže, da na TČ nije bilo komoditeta i neznam čega. Pa ljudi, to su bila "bojna vozila" isto kao tenkovi, podmornice i slično. Da ne govorimo o podmornicama. Ja sam imao jednom priliku biti na podmornici i upored , TČ su bili hotel. Što se tiče vručine u ljeto............ko je imao klimu 80.godina. Znalo se, da ne možeš zaspat pre 24.00. i gotovo. Evo, imali smo plus, da se nam produžilo povečerje....
4. Uslovi za bivanje strvarno nisu bili neznam šta, ali je bilo razlike između 211 (ruski) i 224 (domači). Ali ipak, meni su ostale u sječanju večeri, koje smo proveli u kupatilu na pramcu, gde je bilo priča, z**** i drugoga, još da je neko uspeo prešvercovati koju litru konjaka...........
5. Što se tiče BG. U ljeto svi su jedva čekali BG.(i oficiri..... samo da su pobegli od žena

) To su bili najleši dani ne samo vojske nego i života. Bilo je kupanja, bočanja, veslanja, jedrenja, vadenja parangala, vrši, igranja karata, pečenja ribe, piva,viške Vugave.....
Ja sam recimo prvi pur jeo prstace na buzaru i hobotnicu u salati u BG na Lastovu. Na Visu imali smo hranu u Češkoj vili a na Lastovu kuvalo se na brodu. Nikad neču zaboravit ručka na Lastovu (posle 3 meseca kupusa u Rojcu), supa, dve kremenadle, krumpir, salata te Viško bjelo vino (po tradiciji platila turu starija klasa)
6.U vezi torpednog gađanja,znam recimo, da smo prilikom torpedne vežbe (meta nam je bila PO-91) prvim torpedom bukvalno pogodili PO............ (greška postavljanju vodene linije....

)