genticd
mladji vodnik
Last Login:May 16, 2022, 09:10:28 pm
|
 |
« Reply #500 on: January 26, 2010, 09:41:24 pm » |
|
Da na tc-224 komandant je bio Rajcevic Slobodan,A kako se dobijao N ni dan danas ne bih znao.Nije se znalo ni mnogo sta drugo.Mislim da su to uglavnom bile komandne igre i sminkeraj.Bilo je tu par komandanata koji su glumili neku strogocu,i na tome kao gradili imidz.Prekontrolisu smenu ko je na brodu a onda odu preko kapije,pa se vrate posle nekoliko sati pa opet kontrola i posle ide N.Jedan od najboljih komandanata na tc bio je po mom skromnom misljenju Franjo Orehovac.Dok je on bio na brodu tc-217 je bio devojka za sve .Nikada nismo dobili ni novcanu nagradu jer se nismo ulizivali komandi,a o N da i ne pricamo.Evo kad pominjem komandante ko je sve bio redosledom kojeg se secam -Franjo Orehovac -Rodin Zvonimir -Djiuric Vinko -Anic Ivan .Mislim da se ne mozemo ni pohvaliti komandom brigade ni diviziona.Uglavnom su bili okupirani svojim problemima a ljudstvo na brodovima je bila zadnja rupa na svirali. Evo setih se jednog takmicenja u streljastvu,na koje sam ja isao.Ni puske nisam imao,vec su mi je neki na strelistu pozajmili,ali i podvalili tako da nisam uspeo ni metu da pogodim.Bruka /nisam bio tako los/.Pa na primer odem na zamenu u bg na Lastovo pa peske iz Ublija na brod.Kazu nema vozila.Za to vreme se obicni vojnici voze po Lastovu iz zabave.Mogao bih knjigu da napisem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gazda
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
|
 |
« Reply #501 on: January 26, 2010, 11:01:48 pm » |
|
možeš li reć koje je godište ivan anić ako se sjećaš,otac jednog mog prijatelja je bio u jrm,i imao je neki visoki čin,pa da se raspitam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
genticd
mladji vodnik
|
 |
« Reply #502 on: January 27, 2010, 03:37:34 pm » |
|
Anic je verovatno bio 57-58- god nisam bas siguran.To bi bolje Boro Prodanic mogao znati .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #503 on: January 27, 2010, 03:44:28 pm » |
|
Mlađi je od mene 2-3 godine, znači da je 58-59 godište.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gazda
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
|
 |
« Reply #504 on: January 27, 2010, 03:52:36 pm » |
|
vrlo vjerovatno je isti čovjek u pitanju,otac mog jako dobrog prijatelja.sad je na školovanju ja mislim u bruxellesu,kad se vrati popričat ću malo s njim,pa napišem koju ovdje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
genticd
mladji vodnik
|
 |
« Reply #505 on: January 27, 2010, 08:20:37 pm » |
|
Imas Anicevu sliku na 28 stani u prvom planu .Iznad je slika tc-217.Izgubio sam kontakt sa njim,a rado bih se cuo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #506 on: January 27, 2010, 08:41:20 pm » |
|
Da na tc-224 komandant je bio Rajcevic Slobodan,A kako se dobijao N ni dan danas ne bih znao.Nije se znalo ni mnogo sta drugo.Mislim da su to uglavnom bile komandne igre i sminkeraj.Bilo je tu par komandanata koji su glumili neku strogocu,i na tome kao gradili imidz.Prekontrolisu smenu ko je na brodu a onda odu preko kapije,pa se vrate posle nekoliko sati pa opet kontrola i posle ide N.Jedan od najboljih komandanata na tc bio je po mom skromnom misljenju Franjo Orehovac.Dok je on bio na brodu tc-217 je bio devojka za sve .Nikada nismo dobili ni novcanu nagradu jer se nismo ulizivali komandi,a o N da i ne pricamo.Evo kad pominjem komandante ko je sve bio redosledom kojeg se secam -Franjo Orehovac -Rodin Zvonimir -Djiuric Vinko -Anic Ivan .Mislim da se ne mozemo ni pohvaliti komandom brigade ni diviziona.Uglavnom su bili okupirani svojim problemima a ljudstvo na brodovima je bila zadnja rupa na svirali. Evo setih se jednog takmicenja u streljastvu,na koje sam ja isao.Ni puske nisam imao,vec su mi je neki na strelistu pozajmili,ali i podvalili tako da nisam uspeo ni metu da pogodim.Bruka /nisam bio tako los/.Pa na primer odem na zamenu u bg na Lastovo pa peske iz Ublija na brod.Kazu nema vozila.Za to vreme se obicni vojnici voze po Lastovu iz zabave.Mogao bih knjigu da napisem.
Franjo Orehovac je bio ljudina, on i Lazo Pešut bili su tandem, Pešuta ponekad sretnem u Slitu, valjda navigaje na strancu. Kasnije se skinuo iz vojske. Valjda je išao raditi u teritorjalnu odbranu negdje u Hr. Zagorje. Duje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #507 on: January 27, 2010, 08:45:00 pm » |
|
vrlo vjerovatno je isti čovjek u pitanju,otac mog jako dobrog prijatelja.sad je na školovanju ja mislim u bruxellesu,kad se vrati popričat ću malo s njim,pa napišem koju ovdje
Anića sam zadnji put sreo kod nas na Bledu. Bila je neka konferencija (Partnerstvo za mir). I ja i on smo bili iznenađeni. I koliko ja znam je u Bruxellesu. Duje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
genticd
mladji vodnik
|
 |
« Reply #508 on: January 27, 2010, 11:53:02 pm » |
|
Da Franjo se skinuo iz vojske,a sa Pesutom sam bio na tc -216 i odlicno smo se slagali,pa i kasnije kad sam presao na tc-217,ali posle 90-ih godina nisam imao kontakt sa njim.Bilo je interesantan covek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jantar
In memoriam
stariji vodnik
Last Login:December 31, 2019, 08:50:59 am
|
 |
« Reply #509 on: February 01, 2010, 04:38:39 pm » |
|
Evo jos nekoliko fotografija mojih omiljenih brodova iz onih vremena. [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
|
|