PALUBA
March 04, 2024, 01:22:21 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno, dopuna Pravilnika foruma PALUBAinfo, tačka 22
 
   Home   Help Login Register  

Prijatelji

▼▼▼▼

Mesto za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info

Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 501   Go Down
  Print  
Author Topic: Odnosi na relaciji Rusija - NATO  (Read 808982 times)
 
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #120 on: November 11, 2010, 11:53:38 am »

NATO pokušava „da prisustvuje svuda i na svakom mestu“


10.11.2010.
            
Rusija još nije imala mogućnost da se upozna s novom Strateškom koncepcijom NATO, koja će biti prihvaćena na samitu u Lisabonu.

Ujedno, ruski stalni predstavnik pri alijansi Dmitrij Rogozin, je uveren da će NATO pokušati „da prisustvuje svudai na svakom mestu“, i da preuzme na sebe ulogu „globalnog policajca“. Alijansa ima nameru da garantuje bezbednost Pribaltici i Istočnoj Evropi u slučaju spoljašnje agresije. Pritom se Rusija najverovatnije neće pominjati u svojstvu vojne pretnje, smatra Rogozin.

Izvor: Glas Rusije
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #121 on: November 16, 2010, 01:45:29 pm »

NATO i Rusija treba da prevladaju zabrinutost


15.11.2010.
            
Prva u istoriji zajednička ocena pretnji po bezbednost Rusije i NATO-a biće završena na samitu u Lisabonu 20. novembra i postaće osnova za kvalitetno produbljivanje odnosa, izjavio je generalni sekretar NATO-a Andres Fog Rasmusen na konferenciji za štampu u Briselu.

Po njegovim rečima, NATO i Rusija treba da prevladaju zabrinutost jedne strane povodom druge. On je izrazio nadu da će učesnici samita prihvatiti odluku o saradnji u oblasti PRO i da će ona izvršiti isključivo pozitivni uticaj na bezbednost u Evropi.


Proširenje NATO-a i blokovski prilaz su anahronizmi

Proširenje NATO-a uprkos svemu ne odgovara savremenim realijama, smatra ministar inostranih poslova Rusije. U članku u listu Itogi, Lavrov je nazvao anahronizmom blokovski prilaz u savremenom svetu. Danas su jednake garancije bezbednosti potrebne svim državama nezavisno od vojno-političkog statusa, izjavio je on. Ministar je podvukao da je Moskva spremna ozbiljno da prouči ideju NATO-a o formiranju zajedničkog protivraketnog štita za Evropu. Ipak Rusija mora da ima garancije da sistem PRO neće narušiti statešku stabilnost, izjavio je Lavrov.

Izvor: Glas Rusije
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #122 on: November 18, 2010, 03:28:00 pm »

Strаteško pаrtnerstvo između Rusije i NATO je od posebne koristi zа istočnoevropske držаve


17.11.2010.
            
Glаvni cilj NATO u odnosimа s Rusijom je prаktičаn rаzvoj strаteškog pаrtnerstvа.

To je izjаvio generаlni sekretаr NATO Anders Fog Rаsmusen nа sаstаnku s predstаvnicimа vodećih svetskih sredstаvа zа mаsovno informisаnje uoči sаmitа NATO i Sаvetа Rusijа-NATOu Lisаbonu 19-20. novembrа. Rаsmusen je istаkаo dа su dаnаs „svi člаnovi аlijаnse svesni potrebe zа jаčаnjem pаrtnerstvа s Rusijom“. Po njegovim rečimа „to je korisno zа sve zemlje NATO, uključujući i istočnoevropske, а moždа pre svegа zа njih.“

Izvor: Glas Rusije
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #123 on: November 19, 2010, 03:17:23 pm »

Nаjvаžniji susret u istoriji NATO


19.11.2010.
            
Rukovodioci NATO zemаljа okupljаju se nа dvodnevni susret u Lisаbonu, koji već nаzivаju nаjvаžnijim u istoriji аlijаnse.

Glаvne teme su izrаdа nove strаteške koncepcije orgаnizаcije i Avgаnistаn, а nаime, plаnovi NATO zа okončаnje rаtnih dejstаvа do 2014 godine. U subotu učesnicimа sаmitа će se pridružiti i predsednik Rusije Dmitrij Medvedev. On će govoriti o predlozimа Moskve zа zаjednički sа NATO sistem PRO, sаopštio je pomoćnik šefа držаve Sergej Prihodko. Moskvа tаkođe nаmerаvа dа pomogne аlijаnsi u nаoružаnju аvgаnistаnske аrmije i dа dozvoli veće mogućnosti zа trаnzit nevojnog teretа preko svoje teritorije.

Izvor:Glas Rusije
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #124 on: November 19, 2010, 03:21:53 pm »

Rusijа i NATO: vreme je zа zаjednički rаd?


19.11.2010.
         
Učiniti Severnoаtlаntsku аlijаnsu efikаsnijom. To je cilj reformi NATO-а, koje nаmerаvаju dа odobre člаnovi аlijаnse nа sаmitu u Lisаbonu. Među inovаcijаmа je strаteškа koncepcijа NATO-а. U njenom projektu, koji je blаgovremeno rаzаslаt po NATO presonicаmа, određuju se nove pretnje, između ostаlog rаketnа i kiberterorističkа. U novoj koncepciji je odrаžen i stаv o težnji аlijаnse dа grаdi strаteške odnose sа Rusijom. Mаpа putа tаkve izgrаdnje biće određenа 20. novembrа nа sаmitu Rusijа-NATO.

Severnoаtlаntskа аlijаnsа ne krije dа očekuje od sаstаnkа u Lisаbonu obnovu odnosа sа Moskvom, istаkаo je stаlni predstаvnik Rusije u NATO-u Dmitrij Rogozin.

NATO želi, po mom mišljenju, istorijsko pomirenje sа Rusijom. Rusijа im je potrebnа, i oni su konаčno to počeli sа dhvаtаju. Zаto je u dokumentimа reč čаk o strаteškom pаrtnerstvu, o rešаvаnju globаlnih problemа zаjedno sа Rusijom. Govori se o tome dа tаkаv forum kаo Sаvet Rusijа-NATO trebа dа rаdi u bilo koje vreme, dа može dа bude otvoren zа svа pitаnjа. Jа ne pаmtim tаkvu fleksibilnost NATO-а, koji je usvojio između ostаlog i nаjozbiljnije ruske poprаvke.

Tokom poslednje godine Rusijа i NATO zаjedno su rаdili nа oceni zаjedničkih pretnji. Ponekаdа su se vodile ozbiljne diskusije. Nа primer, ocenu rаketne opаsnosti strаne vide nа sаsvim rаzličite nаčine. Konаčno su rešile ne dа trаže kompromisne formulаcije, već dа fiksirаju u dokumentu svа neslаgаnjа i dа ih predstаve predsedniku Rusije Dmitriju Medvedevu i NATO rukovodstvu. Nekа oni rešаvаju štа sа tim dа se rаdi, jer od uzаjаmne pomoći u dаtom pitаnju zаvisi hoće li biti ili neće zаjedničkog sistemа PRO.

U principu, neprevlаdivih preprekа zа stvаrаnje zаjedničke PRO eksperti ne vide. Nаjvаžnije je što se Rusijа kаtegorički protivi dа se ovаj sistem PRO nаlаzi u blizini ruskih grаnicа i protiv je demonizаcije neke zemlje, između ostаlog Irаnа. Kаko je izjаvio pomoćnik predsednikа RF Sergej Prihodko, Rusijа je spremnа zа sаrаdnju, i idejа zаjedničke PRO u potpunosti može dа bude reаliovаnа čаk neu dugoročnoj, već u srednjoročnoj persepektivi. Predsednik Institutа zа strаteške ocene i аnаlize Aleksаndаr Konovаlom slаže se sа tаkvim viđenjem situаcije.

Nаjvаžnije je što preprekа zаistа nemа. Dаnаs postoji jedаn problem – shvаtiiti štа nаm nude. Fаktički, postoje tri mogućnosti. To je stvаrаnje PRO teаtrа vojnih dejstаvа – u tom prаvcu smo već nekаdа kontаktirаli sа evropljаnimа. Može se govoriti o proširenju sаmog sistemа PRO zа teritoriju Evrope. I konаčno, može se govoriti o globаlnoj PRO, u koju bi se uključile i sve zemlje u pojаsu od Atlаntikа do Urаlа. U jednom slučаju može se govoriti o tome dа svаkа držаvа kojа bi ušlа u ovаj sistem rаzrаđivаlа bi svoje elemente PRO. Zаtim bi oni bili spojeni i koordinisаni. U drugom slučаju trebаlo bi rаzrаditi zаjedničke elemente ovog sistemа. To su sve rаzličite stvаri, i trebа se dogovoriti o tome štа imаmo u vidu, kаdа govorimo o zаjedničkom sistemu PRO.

Dmitrij Medvedev u Lisаbonu nаmerаvа ne prosto dа ponovi poznаti stаv Rusije, već i dа izrekne niz konkretnih idejа o srаdnji u oblаsti PRO. I tаdа će NATO imаti reč, imаće reč njegovа sposobnost nа rаvnoprаvno pаrtnerstvo prilikom ocene opаsnosti i izgrаdnje sistemа bezbednosti.

Izvor: Glas Rusije
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #125 on: November 20, 2010, 06:59:38 pm »

"Bezbednost NATO i Rusije neodvojiva"


20.11.2010.

Rasmusen je izjavio i da su bezbednost NATO-a i njenog bivšeg protivnika Rusije od sada "neodvojivi".

"Naša bezbednost je neodvojiva", rekao je Rasmusen na samitu na kojem su predsednici Rusije i SAD, Dmitrij Medvedev i Barak Obama.

Rasmusen je najavio sporazum s Rusijom o pobobljašavanju železničkog tranzita oprema za vojnike NATO-a u Avganistana preko ruske teritorije i zemalja centralne Azije.

"Došlo je vreme da produbimo naše odnose preko partnertstva", ocenio je Rasmusen i dodao da savet NATO-Rusija može mnogo da učini za međunarodnu bezbednost.

Izvor: www.beta-press.com
« Last Edit: December 09, 2011, 07:53:24 am by dreadnought » Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #126 on: November 20, 2010, 07:12:04 pm »

Rusija i NATO i zajednički ciljevi


20.11.2010.

Ruski predsednik koji je danas (20.11.) stigao na skupu u Lisabonu rekao je da će Rusija razmotriti učešće u postavljanju sistema protivraketne zaštite.

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže: “Činjenicu da će se sa Rusijom razgovarati o procenama opasnosti, o zajedničkom radu oko postavljanja sistema protivraketne zaštite, smatram suštinski Angela Merkel u Lisabonu važnim korakom. Tako bi se moglo reći da je Hladni rat zaista okončan.”Angela Merkel u Lisabonu

Generalni sekretar NATO-a Rasmusen smatra da Rusija i NATO, kada je reč o izgradnji protivraketnog štita imaju zajedničke interese. Jer, "kada se pogleda preko" preti im ista opasnost.

Rasmusen je ponovio je da je ovo jedan od najvažnijih samita u 61-godišnjoj istoriji NATO-a, napomenuvši da će usvojeni dokument "osigurati produktivnost NATO-a u zaštiti bezbednosti, mira i napretka stanovništva i teritorija svojih zemalja članica". NATO će se, potvrdio je Rasmusen, i dalje temeljiti na konceptu kolektivne odbrane, u kojoj sve zemlje solidarno brane svaku državu u slučaju napada na nju, i tako će "ostati zauvek". Ipak, svet se mijenja, menjaju se i opasnosti sa kojima smo suočeni, pa se tome mora prilagoditi i NATO, dodaje generalni sekretar Severnoatlantske alijanse.

Izvor: www.dw-world.de
« Last Edit: December 09, 2011, 07:53:54 am by dreadnought » Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #127 on: November 20, 2010, 07:28:28 pm »

Samit Saveta Rusija-NATO u kojem učestvuje predsednik RF odvija se u Lisabonu


20.11.2010

Samit Saveta Rusija-NATO u kojem učestvuje predsednik RF Dmitrij Medvedev, odvija se u Lisabonu. Ruski lider će na samitu govoriti o poziciji Rusije u vezi sa saradnjom s NATO u oblasti PRO u toku sledećih godina.

Dan ranije generalni sekretar alijanse Anders Fog Rasmusen izjavio je da NATO želi da izgradi s Rusijom odnose strateškog partnerstva, i on se zbog toga nada da će susret na vrhu predstavljati „svež početak“ u odnosima s Moskvom. Očekuje se da će na sastanku zemlje NATO ponuditi Rusiji saradnju u okviru sistema protivraketne odbrane alijanse za severnoatlantski region, o čijem osnivanju su doneli odluku lideri 28 zemalja NATO.


Rogozin: Nova strateška koncepcija alijanse stvara „dobru osnovu za širi dijalog s Rusijom u vezi sa strateškim pitanjima bezbednosti“

Nova strateška koncepcija alijanse stvara „dobru osnovu za širi dijalog s Rusijom u vezi sa strateškim pitanjima bezbednosti“.

Ovo je u intervjuu za ITAR-TAS izjavio stalni predstavnik RF pri Severnoatlantskoj alijansi Dmitrij Rogozin. Po njegovom mišljenju, alijansa je izvukla određene zaključke iz nedavnih konflikata, pre svega nesuglasica u vezi s Gruzijom i priznala je da zapadna civilizacija danas ne može da reši probleme bezbednosti bez uzimanja u obzir interesa Rusije i njenog angažovanja u zajedničkim stvarima. „Zahvaljujući tome, tamo gde se naši interesi budu podudarali neće biti moguć samo dijalog, već i praktična saradnja,“ istakao je Rogozin.


NATO: „dug i sveobuhvatan“ mir s Rusijom

Zemlje NATO imaju čvrstu nameru da grade „dug i sveobuhvatan“ mir zajedno s Rusijom u Evroatlantskom regionu. O tome se govori u zaključnoj deklaraciji samita Severnoatlantske alijanse, koji je završen u Lisabonu. Ovaj dokument je objavljen istovremeno s početkom samita Rusija-NATO. To je prvi susret na najvišem nivou od konflikta u Južnoj Osetiji 2008. godine, nakon kojeg je usledilo privremeno zahlađenje u odnosima između Rusije i NATO.

„Želimo da vidimo pravo strateško partnerstvo između Rusije i NATO i imamo nameru da delujemo u skladu s tim očekujući uzajamni pristup i od Rusije. Ponovo potvrđujemo svoju privrženost ciljevima, principima i obavezama Saveta Rusija-NATO,“ izjavili su lideri 28 zemalja alijanse.


Medvedev i Berluskoni: zona komplikacija između Rusije i NATO prevladana

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev i premijer-ministar Italije Silvio Berluskoni su na bilateralnom susretu potvrdili da je zona komplikacija između Rusije i NATO prevladana. Oni su obavili pregovore odmah nakon završetka samita Rusija-NATO u Lisabonu. „Imamo velike planove, razmislićemo kako da radimo i na evropskom PRO,“ rekao je predsednik RF. On se zahvalio italijanskom premijeru na prijateljskim odnosima s Rusijom i na njegovoj konstruktivnoj ulozi, dodavši da su odnosi između Rusije i Italije uzorni. Sa svoje strane, Berluskoni je istakao da je „avet hladnog rata ostala u prošlosti“, i strane imaju nameru da idu dalje putem razvoja odnose. On se zahvalio Medvedevu za dolazak na samit Rusija-NATO.

Izvor: Glas Rusije
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #128 on: December 06, 2010, 02:58:35 pm »

RF ne vidi NATO kako pretnju


06.12.2010.
            
Rusija ne vidi NATO kao pretnju, već naprotiv, gradi sa ovom organizacijom partnerske odnose, izjavio je predsednik Rusije Dmitrij Medvedev.

„U našoj odbrambenoj doktrini nije rečeno da je NATO pretnja, - naglasio je Medvedev. – Rečeno je drugo: da nekontrolisano širenje NATO može da stvori uslove za destabilizaciju međunarodne situacije“. Ruski predsednik je rekao da u odobrenoj u Lisabonu strateškoj koncepciji NATO takođe nije rečeno da alijasa predstavlja pretnju za Rusiju.

Izvor: Glas Rusije
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #129 on: December 10, 2010, 08:14:20 am »

Rogozin: NATO da komentariše podatke koje je obelodanio Vikiliks


09.12.2010
         
Dmitrij Rogozin je na sednici Saveta Rusija-NATO tražio da alijansa da politički komentar na podatke „Vikiliksa“ o postojanju plana odbrane Poljske, Letonije, Litvanije i Estonije od Ruske Federacije.

„Podaci koje je objavio „Vikiliks“ i preneo ih britanski list „Gardijan“ kao i druga izdanja, baca senku na lisabonske sporazume“ – izjavio je Rogozin. On je rekao da NATO ne može da prođe samo sa lakonskim komentarima na to pitanje i insistira na političku reakciju. Kako je rekao Rogozin, podaci koji su procureli posle Lisabonskog samita o tome da alijansa nastavlja da tretira Rusiju kao potencijalnog agresora „protivreči duhu i slovu odluke Lisabonskog samita, na kojem su strane nazvale jedna drugu strateškim partnerima i izjavile da odustaju od pretnje primene sile“.


Lavrov: Kada je NATO iskreniji?

Moskva očekuje od NATO odgovor povodom otkrivanja planova za odbranu Poljske i baltičkih zemalja od moguće pretnje od strane Rusije. Povodom toga imamo ozbiljna pitanja, i postavljamo ih, imamo na to pravo, izjavio je na konferenciji za novinare šef MIP-a Rusije Sergej Lavrov. On je obratio pažnju na to da su ti planovi razrađivani u decembru 2009 godine. Tada je na prvoj posle dugog vremena sednici Saveta Rusija-NATO odlučeno da se aktivira saradnja. Kada je NATO iskreniji? – pita Lavrov.


Rasmusen: Rusija i NATO nisu u konfrontaciji
      
NATO i Rusija ne predstavljaju uzajamnu pretnju, potvrdio je generalni sekretar alijanse Anders fog Rasmusen u Briselu posle susreta ministara odbrane zemalja EU. On je ponovo naglasio spremnost NATO da radi na strateškom partnerstvu sa Moskvom. To je zapisano i u našoj novoj političkoj koncepciji, i u zajedničkoj izjavio nedavnog samita Rusija-NATO u Lisabonu, rekao je Rasmusen. Pri tome on je odbio da komentariše curenje NATO planova za odbranu baltičkih zemalja i Poljske od Rusije

Izvor: Glas Rusije
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 272


« Reply #130 on: January 29, 2011, 11:51:10 am »

Један, по мени интересантан чланак Слободана Самарџије из јучерашње "Политике" на тему односа Русија - НАТО, а кога нема у електронском издању новина.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* IMG rz.jpg (377.6 KB, 1073x900 - viewed 154 times.)
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #131 on: June 08, 2011, 12:27:44 pm »

Rasmusen: NATO neće napadati Rusiju


07.06.2011.

Severnoatlantski savez (NATO) nikada neće napasti Rusiju, izjavio je generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen, i izrazio želju da 21. za razliku od 20. veka bude vek saradnje Rusije i Alijanse.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

- Mogu vam pružiti uveravanje - javno sam o tome više puta govorio - NATO nikada neće napasti Rusiju i uvereni smo da Rusija posmatra Alijansu u istom svetlu -  rekao je Rasmusen u intervjuu ruskoj agenciji Interfaks, pred susret Saveta Rusija - NATO na nivou ministara odbrane u Briselu.

Ističući da je potrebno „još više uzajamnog poverenja“, kao i da je nasleđe „hladnog rata“ još „ostalo u pameti nekih ljudi“, generalni sekretar NATO-a je rekao da je potrebno više političkih diskusija i razmene mišljenja .
  
Govoreći o oštrom protivljenju Rusije širenju NATO-a na istok, generalni sekretar Alijanse je rekao da „stupanje novih članica u Alijansu ne samo što širi i jača NATO, već blagotvorno deluje i na evroatlantsku bezbednost, uključujući bezbednost Ruske Federacije“.

Generalni sekretar NATO-a je, istovremeno, rekao da Alijansa ne podržava ideju o pravu Rusije na neke sfere uticaja, na primer u Zajednici Nezavisnih Država i Srednjoj Aziji.

- Tu koncepciju treba ostaviti tamo gde pripada - na smetlištu istorije. Mi živimo u uzajamno zavisnom, globalizovanom svetu, gde sve zemlje - velike, srednje i male, treba da imaju jednaka prava i suverenitet. A NATO ni u kom slučaju ne formira svoje sfere uticaja- rekao je Rasmusen.
  
Govoreći o svojoj inicijativi da Rusija učestvuje u zajedničkom radu na stvaranju protivraketne odbrane u Evropi, generalni sekretar NATO-a je rekao da ne žali zbog nje i da se saradnja u toj oblasti nastavlja.

- Svi saveznici u NATO-u zainteresovani su za razvoj saradnje sa Rusijom u oblasti protivraketne odbrane. Razlog za to je jednostavan - NATO ne može da predaje zemljama koje nisu članice obaveze u kolektivnoj odbrani koje povezuju članice. A teritorijalni sistem protivraketne odbrane NATO-a biće deo takvog mehanizma kolektivne odbrane. Takođe, polazimo od toga da ni Rusija nije spremna da ustupa bilo kome sopstveni suverenitet- rekao je on.


Ista procedura pripreme i za Crnu Goru

Prema Rasmusenovim rečima, učlanjenje novih zemalja povećava zonu stabilnosti i predvidivosti, svaki potencijalni član mora prvo da obezbedi potreban nivo političkih standarda, od kojih je jedan dobri odnosi sa susedima, među kojima je „često i Rusija“.

- Sada postoji nekoliko evropskih zemalja, na primer Crna Gora ili Gruzija, koje su zainteresovane za priključenje Alijansi. Svi kandidati treba da prođu istu proceduru pripreme, kako bi imali mogućnost da doprinesu međunarodnoj bezbednosti - rekao je Rasmusen, dodajući da članice NATO-a „nemaju nameru, planove i razloge da instaliraju nuklearno oružje na teritoriji novih zemalja Saveza“.


Izvor: www.interfax.ru


* 40237_rasmusen-0201-ap-fonetap_f.jpg (18.06 KB, 470x270 - viewed 142 times.)
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #132 on: December 09, 2011, 07:52:41 am »

Rasmusen: Strateško partnerstvo sa Rusijom imperativ


08.12.2011.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je u Brieselu da strateško partnerstvo izmedju Rusije i Severnoatlantske Alijanse predstavlja imperativ, uprkos neslaganjima oko planova NATO da izgradi raketni štit u Evropi.

Rasmusen je podsetio da dve, nekada rivalske strane, već blisko sarađuju u borbi protiv terorizma, patrolama protiv gusara i ratu u Avganistanu, gde Rusija omogućava prolaz snagama NATO.

Ministri spoljnih poslova članica NATO, medju kojima i američka državna sekretarka Hilari Klinton sastali su se u Briselu sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovim, kako bi preneli Moskvi želju da prevaziđu spor oko raketnog štita, navode agencije.

Izvor: www.tanjug.rs
Logged
Boris P
zastavnik
*
Offline Offline

Posts: 1 238


« Reply #133 on: December 09, 2011, 07:07:46 pm »

Najzad pokazani zubi, VALJDA Huh?Huh?


         http://www.www.enovosti.info/index.php?option=btg_youtube_video&id=251#.TuI_mbLNU2F
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 272


« Reply #134 on: December 09, 2011, 09:56:35 pm »

Фог Расмусен је пре свега политичар. Речи типа "никад" не треба узимати озбиљно. У политици је увек у оптицају "можда" и "али". НАТО неће "никад" напасти Русију, а Русија неће "никад" напасти НАТО?! Што се онда сви не разоружају (бар нуклеарно)?
Logged
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 501   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Prijatelji

▼▼▼▼

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.032 seconds with 22 queries.