Za Radeta, njegov nekadašnji PČ 174, slikan prekjuče u Vali Zagreb.
Ova Mirna ovako razoružana djeluje pomalo tužno, ali ipak ima još uvijek lijep izgled broda. Ne znam da li joj je daljna sudbina da bude
prenamjenjena u kombinaciju ribarsko-putničke brodice ili joj je zadnja luka neko rezalište. Ono prvo bi mi bilo draže.
Ne znam kakav je osječaj bivšeg zapovjednika broda kada je na ovim sliakama vidi ovako "nemočnu", a nekada je to bio ponosni patrolac
JRM. Ja nisam bio kao mornar na tim brodovima ali sam dosta radio na njihovim motorima pa sam vjerovatno nekada "zalutao" i na 174-ku.
Kada na nekoj vrsti brodova puno radiš još od prvih faza pa do danas onda ti je krivo kada ga vidiš ovako privezanog u iščekivanju daljnje
neizvjesne sudbine. Čovjek jednostavno zavoli te "gomile" metala zvane brod.
Šteta što su se prvo Mornarica CG, a poslije MUP CG odrekli tih brodova, uz neka sredstva oni bi mogli još dobro poslužiti jedan niz godina.
Danas kada su odnosi između Crne Gore i Hrvatske dobri vjerujem da ne bi bio problem da su se ti brodovi osposobili (dotjerali) bilo u NPC-u
u Šibeniku ili u kombinaciji Tehnomont-Motortech u Puli.
Ovako ostaju uspomene i ove naše četiri Mirne koje plove i obavljaju svoje zadaće na moru.