Bem mu miša, zar tehn.služba RM nije mogla da rasturi jedan kompresor, snimi kućište, napravi dokumntaciju, da nekoj livnici da napravi model i odlije komad, i da neka radionica (ona u MTRZ "Sa. Ko." je sigurno mogla) obradi ta kućišta i gotovo. Mašinci, Boro?
FF, verovao ili ne, od 1992. većinu popravki radila je posada, a ne majstori, Vrlo često bi nakon 15 dana čekanja da nam na primer zavare stub ograde, upali po dva - tri u radionicu, uradili sami i odneli deo na brod. U tim uslovima, napraviti odlivak kućišta turbokompresora? Science Fiction, druže!
A da ne kažem za vojnu birokratiju, koju su činili uglavnom oni koje niko nije hteo na ukrcanju pa ih slali iz škole u školu, do danas nam ne bi dali ni odobrenje ni pare!
Inače, ja sam vodio računa o Mirnama 1992-1994, dok je postojala 16. Mornarička ganična brigada, pa opet 2000 - 2002, iz Komande Flote, i 2002 - 2006 iz SRM GŠ. Ima negde jedan moj post o tome kako smo u SRM i MTU GŠ "švercovali" da im barem nešto najhitnije uradimo, pa dobijali po prstima i ušima od KoV - ovovaca...