Нека је у Грчкој. Престиж и традиција траже мало новца.
Мени је лично жао што се то све тако завршило, али ипак мислим да трошкови одржавања Јадрана нису толики да Србија не би то могла да поднесе финансијски. За шта све дајемо паре??? Када би се рационалније трошило било би и за Јадран, али шта да се ради...
Bio sam mornar (po svojoj želji) iako sam kontinentalac. Žao mi je Jadrana kao nekog iz familije ali kako naš narod kaže "šta treba u kuću u crkvu se ne nosi", u ovom momentu Srbija ne može da izdržava takav brod radi prestiža i pomorske tradicije Srbije. A to para što bi se našlo može se mnogo bolje upotrebiti na održavanje prestiža i tradicije. Na primer, kuća iz koje je pošao u ratove da postane svetski poznat
Oko sokolovo, Čika Mata, Dragutin Matić iz Kaletinca na obroncima Suve planine, je zarasla u korov i ruši se sama od sebe a to je tradicija
koja nam je bliža od Jadrana. Zato svaka čast Jadranu saosećam sa sudbinom ali kako bi rekao jedan književni junak
(Milutin, iz Knjige o Milutinu, Danka Popovića):"mi Srbi smo narod suvozemni",
pa tako i treba da se vladamo, poštujmo prvo ono šta nam je u dvorištu.
evo linka do teksta i video priloga:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=18&nav_id=913197A imamo mi dosta Matića i mesta u Srbiji na kojima treba da pokazujemo prestiž i tradiciju.
Izvinjavam se za delimični ot.