Istria 052
Prijatelj foruma
potporučnik
Last Login: Today at 01:11:14 pm
|
|
« Reply #1340 on: April 21, 2017, 05:32:52 pm » |
|
Ne svidjaju mi se plasticni bokobrani na jedrenjaku. Lici mi na zenu koja se podvrgla plasticnoj operaciji.
|
|
|
|
|
|
|
Kumboranin29
vodnik I klase
Last Login:December 06, 2024, 09:42:27 am
|
|
« Reply #1341 on: April 22, 2017, 05:44:34 pm » |
|
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
jadran2
Stručni saradnik - istorija RM
kapetan bojnog broda
Last Login:December 05, 2024, 10:17:28 am
|
|
« Reply #1342 on: April 22, 2017, 07:04:55 pm » |
|
Ne svidjaju mi se plasticni bokobrani na jedrenjaku. Lici mi na zenu koja se podvrgla plasticnoj operaciji.
Tako je. [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
Istria 052
Prijatelj foruma
potporučnik
Last Login: Today at 01:11:14 pm
|
|
« Reply #1343 on: April 22, 2017, 08:40:41 pm » |
|
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Kad brze ruzina na lijevom boku, ocigledno nisu dobro ucvrstili morski vez od sidra pa je u toj kratkotrajnoj plovidbi udaralo u bok. Vidim ruzina iz zdrijeel sidrenog lanca, nije dobro ucvrsceno. Pomorstvo - below expectations
|
|
|
|
|
|
|
MOTORISTA
Moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #1344 on: April 22, 2017, 09:17:47 pm » |
|
A i jedra su mogli da uberu kako treba.
Ali dobro de, bitno je da se starac drži i da plovi.
|
|
|
|
|
|
|
Kumboranin29
vodnik I klase
|
|
« Reply #1345 on: April 23, 2017, 06:01:54 am » |
|
Kad brze ruzina na lijevom boku, ocigledno nisu dobro ucvrstili morski vez od sidra pa je u toj kratkotrajnoj plovidbi udaralo u bok. Vidim ruzina iz zdrijeel sidrenog lanca, nije dobro ucvrsceno. Pomorstvo - below expectations Da primjetio sam i ja odma tu ruzinu , a kada pridjes brodu tako se osjeti miris freske piture kao da je upravo opituran. mogli su ovo malo ruzine popraviti ali dobro , generalno bas lijepo izgleda.
|
|
|
|
|
|
|
jantar
stariji vodnik
Last Login:December 31, 2019, 08:50:59 am
|
|
« Reply #1346 on: April 23, 2017, 08:38:06 am » |
|
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #1347 on: April 23, 2017, 12:50:09 pm » |
|
Kad brze ruzina na lijevom boku, ocigledno nisu dobro ucvrstili morski vez od sidra pa je u toj kratkotrajnoj plovidbi udaralo u bok. Vidim ruzina iz zdrijeel sidrenog lanca, nije dobro ucvrsceno. Pomorstvo - below expectations Da primjetio sam i ja odma tu ruzinu , a kada pridjes brodu tako se osjeti miris freske piture kao da je upravo opituran. mogli su ovo malo ruzine popraviti ali dobro , generalno bas lijepo izgleda. Nisam baš stručan za hemiju boja, ali fakt da par meseci od farbanja kroz slojeve boje probija "curak" ruzine ne govori u prilog kvalitetu - da li same boje, ili pripreme podloge i rada. Da je "Jadran" u međuvremenu plovio i video malo "mora", ti "curki" bili bi normalni, ali ovako... Oni delovi oplate PČ-134 koje sam ja u Škorpiku pripremao i piturao nisu dugo pokazali ni curka ruzine. A možda je pre 32 godine boja pravljena kvalitetnije? Koristili smo "Color - Medvode". Alkidnu za nadvođe i palubu, a katran-epoksi za podvodni deo. Za jahtu "Podgorka" od mahagonija nabavljali su Hempelove boje, ali to je Titova jahta, a mi smo bili ratni brod.
|
|
|
|
|
|
|
Gazda
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
|
|
« Reply #1348 on: April 23, 2017, 01:44:30 pm » |
|
Hempelove boje danas - katastrofa. Inače, greška u pripremi vjerovatno, a može procuriti i nakon oštećenja, već i par dana nakon bojanja!
|
|
|
|
|
|
|
Kumboranin29
vodnik I klase
|
|
« Reply #1349 on: April 23, 2017, 04:37:16 pm » |
|
Hempelove boje danas - katastrofa. Inače, greška u pripremi vjerovatno, a može procuriti i nakon oštećenja, već i par dana nakon bojanja!
Nisu ni boje vise sto su nekada bile
|
|
|
|
|
|
|
|