gvardian
vodnik
|
 |
« Reply #30 on: November 02, 2014, 07:49:22 pm » |
|
..........
.......
|
|
|
|
|
|
|
gvardian
vodnik
|
 |
« Reply #31 on: November 02, 2014, 08:26:52 pm » |
|
Dopunske slike SSBN .....
|
|
|
|
|
|
|
gvardian
vodnik
|
 |
« Reply #32 on: November 04, 2014, 08:47:40 pm » |
|
yuriy dolgoruk....
|
|
|
|
|
|
|
Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
 |
« Reply #33 on: November 05, 2014, 05:50:04 pm » |
|
Dali Rusi jos koriste tehniku hladnog lansiranja balisticke rakete iz podmornica ?
poz.
|
|
|
|
|
|
|
kumbor
Prijatelj foruma
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #34 on: November 05, 2014, 06:07:27 pm » |
|
Hladno lansiranje bi trebalo da znači da se startni motor pali tek po izlasku rakete iz lansirne cevi. Ako je to tako, mislim da se taj način koristi i kod Rusa i na Zapadu. Tj., raketa se katapultira posebnim punjenjem iz cevi/šahta, napušta podmornicu, raketa zauzima u vodi položaj za paljenje motora pod određenim uglom, pri čemu je vrh rakete već na površini, tek onda se odbacuje kapa mlaznica raketnog motora, motor se pali, i raketa počinje let. Tako ja mislim. Možda grešim.
|
|
|
|
|
|
|
Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
 |
« Reply #35 on: November 05, 2014, 07:06:26 pm » |
|
Na zapadu startaju rakete cini mi se u bunaru raketnim motorom. Sovjeti su radili hladna lansiranja, zanima me dali je jos tako.
poz.
|
|
|
|
|
|
|
gvardian
vodnik
|
 |
« Reply #36 on: November 21, 2014, 10:03:18 pm » |
|
@SOLARIS 1972 .... jesi prati zadnje lansiranje prije , 3 miseca sa ruskog dalekog istoka , nova bulava sa delte 4 (projekt 667bdrm)- proslo nezampamceno jer je delta 4 (project 667bdrm) ...stara bulava sa jurija prije godinu dana na artiku je bila od reurtersa do cnn ...... ova sa stare delte 4 je lansirana besprijekorno sa hladnim startom iz dubine 30metara , i poslije je samo zatvor tankova , balast i zaron na 200 metara.
|
|
|
|
|
|
|
Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
 |
« Reply #37 on: November 23, 2014, 04:24:33 pm » |
|
Da gledao sam i ucinilo mi se da je u pitanju hladni start. Znam da oni rade sa tim sistemom lansiranja vec dugo, cak su i kopnene rakete imale taj sistem.
Pokusavao sam naci bolji snimak lansiranja bulave ali nazalost slabo.
poz.
|
|
|
|
|
|
|
kumbor
Prijatelj foruma
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #38 on: November 24, 2014, 02:16:21 am » |
|
Klip je o lansiranju RS-36 (ne RS-20) jer "36" je oznaka Rakete Strategičeske pod nadimkom "Vojvoda".
A 19. decembra (prosinca), baš na pravoslavnog Svetog Nikolu upriličeno je prvo zvanično podizanje zastave i službeni prijem u službu treće SSBN klase Borej, - Vladimira Monomaha. Na isti dan biće položena kobilica za podmornicu usavršenog tipa (pr.955A)- Knjaz Suvorov.
|
|
|
|
|
|
|
kumbor
Prijatelj foruma
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #39 on: November 24, 2014, 11:16:07 am » |
|
Klip je o lansiranju RS-36 (ne RS-20) jer "36" je oznaka Rakete Strategičeske pod nadimkom "Vojvoda".
A 19. decembra (prosinca), baš na pravoslavnog Svetog Nikolu upriličeno je prvo zvanično podizanje zastave i službeni prijem u službu treće SSBN klase Borej, - Vladimira Monomaha. Na isti dan biće položena kobilica za podmornicu usavršenog tipa (pr.955A)- Knjaz Suvorov.
Lansiranje Bulave, dve u plotunu, pod vodom.
|
|
|
|
|
|
|
Jester
Prijatelj foruma
poručnik bojnog broda
|
 |
« Reply #40 on: December 24, 2014, 06:57:41 pm » |
|
Polusatni dokumentarac ;
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #41 on: January 29, 2016, 08:17:19 pm » |
|
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #42 on: May 22, 2018, 07:08:02 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kumbor
Prijatelj foruma
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #43 on: June 12, 2018, 11:40:49 am » |
|
Бореј II, пр.955У или А или М, шема са сајта Russia Defence.net.
|
|
|
|
|
|
|
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #44 on: September 23, 2018, 08:58:22 am » |
|
Podvodna flota Rusije spremna za upotrebu do 2024. godinePodvodna flota Rusije, naoružana hipersoničnim raketama, biće potpuno spremna za upotrebu do 2024. godine. Televizija CNBC citira izveštaj američke obaveštajne i navodi da je planirano da do tog vremena bude osam najnovijih podmornica. Osim toga, televizija navodi da je u te svrhe Rusija smanjila troškove modernizacije površinskog segmenta flote. Te podmornice pripadaju klasi "Borej 2“ ili "Borej A“, što su podmornice četvrte generacije. Svaka od njih nosi 20 raketa "Bulava“ sa odvojenom bojevom glavom — one će moći da nose do deset nuklearnih i hipersoničnih blokova. Na taj način jedan "Borej 2“ će moći da lansira 200 hipersoničnih raketa što je "pretnja koju SAD i dalje nisu u stanju da spreče“, naglašava televizija. Ranije je CNBC javio da će hipersonične rakete "Kinžal“ i sistem "Avangard“ stupiti na borbenu dužnost do 2020. godine. Danas su u sastavu mornarice tri strateške podmorske krstarice strateške namene projekta "Borej“ - "Jurij Dolgoruki“ nalazi se u Severnoj, a "Aleksandar Nevski“ i "Vladimir Monomah“ u Pacifičkoj floti. izvor
|
|
|
|
|
|
|
|