PALUBA
May 15, 2025, 04:37:02 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Čitajte na Palubi roman "Centar" u nastavcima, autora srpskog podoficira i našeg administratora Kuzme

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40   Go Down
  Print  
Author Topic: Nosač aviona "Admiral Flota Sovjetskoga Sajuza Kuznjecov"  (Read 239999 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Solaris
kapetan bojnog broda
*

Last Login:April 24, 2022, 02:45:13 pm

#vragu i rat#

« Reply #160 on: October 26, 2016, 06:41:56 pm »

Ma pitam zbog toga jer mi nije jasno zašto šalju ovaj brod u Mediteran.
U Siriju imaju aerodrom tako da mi nije jasno čemu ovaj manevar.
Mislio sam da ga možda planiraju remontirati negdje na Krimu.
Čini mi se da tamo ima neko veće brodogradilište (ako sam dobro zapamtio).

Odo ja u politiku.  Tongue

poz.
trpe grozni
Stručni saradnik - KoV
kapetan korvete
*

Last Login:March 19, 2025, 01:23:43 pm

« Reply #161 on: October 26, 2016, 07:18:22 pm »

Reklamna kampanja ??

Pogledaj sta je najnovije ukrcano na Admirala, i sta do sada nije promovirano u Siriskom sukobu.

Sa druge strane, dolaskom ove flote, ruska vazdusna komponenta se skoro duplira, a pomorska ucetvorostrucuje (plus mogucnost da se proveri obnovljena baza u Siriji), a da ne pricamo o pojacavanju PVO zastite baze i okoline (samo Petar Veliki ima mornaricki S-300 plus takodje mornaricki Tor).

Takodje veoma bitno je odvracanje paznje (maskirovka) na ono sto trenutno prolazi kroz Bosfor i kroz vazdusni most preko Irana i Iraka, a koji su poprilicno aktivni ovih dana.
Рашо
Stručni saradnik - RV i PVO
kapetan korvete
*

Last Login:April 19, 2025, 12:21:15 pm

« Reply #162 on: October 26, 2016, 07:56:28 pm »

Takodje veoma bitno je odvracanje paznje (maskirovka) na ono sto trenutno prolazi kroz Bosfor i kroz vazdusni most preko Irana i Iraka, a koji su poprilicno aktivni ovih dana.

А у склопу те маскировке је и руски захтјев (молба) упућен Шпанији да бродови крцају гориво у Сеути. К'о фол, да им се не упали лампица за резерву. Читав НАТО, генсек и читава свита, премијери и министри држава чланица су се у коштац ухватили с тим "проблемом", халабучили два дана... да би Руси повукли захтјев кад су се нашли пред Сеутом...
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 09:17:20 am

« Reply #163 on: October 26, 2016, 08:01:02 pm »

poz.

Brodogradilište ima u Feodosiji (zavod "More"), pravio je hidrokrilne brodove, a u Kerču ima brodogradilište Kamiš-Burun. Tamo su se mogle graditi i fregate, ali je za vreme "nezaležne" Ukrajine osiroteo i razvučen.

A što se tiče krcanja goriva "`oće/neće", što se kaže, pas laje karavani prolaze.
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
*

« Reply #164 on: October 26, 2016, 11:30:14 pm »

poz.

Pa zbog politike i plovi eskadra. Fleet in being - demonstrativna flota je strašno političko oružje.
Lox
vodnik
*

Last Login:February 28, 2025, 10:16:24 am

« Reply #165 on: October 27, 2016, 09:39:56 am »

Jasno je da je ovo demonstracija sile. S druge strane to je i logistička noćna mora za Ruse. Tankanje, servis, popuna... Mislim da do sada nisu poduzimali ovako složene operacije ikad, i mole se da se ne desi nešto značajno loše. Neki veći kvar na Kuznjecovu bio bi velika sramota.
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
*

« Reply #166 on: October 27, 2016, 05:25:04 pm »

Jasno je da je ovo demonstracija sile. S druge strane to je i logistička noćna mora za Ruse. Tankanje, servis, popuna... Mislim da do sada nisu poduzimali ovako složene operacije ikad, i mole se da se ne desi nešto značajno loše. Neki veći kvar na Kuznjecovu bio bi velika sramota.

Što je to logistička noćna mora? Takvi pohodi, i sa mnogo većim brojem brodova su za amerikance od 1945. svakodnevna stvar. Što bi to bio problem za Ruse. Jeste, imaju samo jedan NA, a i tome svaki čas nešto fali. Verovatno se na "Kuzi" već nešto pokvarilo, ali eto, plovi. Kotlova ima osam, turbinskih kompleksa četiri, parovodne magistrale su udvojene ili utrojene, neće valjda sve riknuti odjednom pre Tartusa.
Solaris
kapetan bojnog broda
*

Last Login:April 24, 2022, 02:45:13 pm

#vragu i rat#

« Reply #167 on: October 27, 2016, 05:33:07 pm »

Sa druge strane, dolaskom ove flote, ruska vazdusna komponenta se skoro duplira, a pomorska ucetvorostrucuje (plus mogucnost da se proveri obnovljena baza u Siriji), a da ne pricamo o pojacavanju PVO zastite baze i okoline (samo Petar Veliki ima mornaricki S-300 plus takodje mornaricki Tor).

Ne pratim to toliko, priznajem da su stigle jake zračne snage ali one su mogle doći i jednostavnije.
Pomorska sila ne igra neku ulogu a opet ta sva tehnika je već na kopnu.

Lako bi moglo biti to, opet ne pratim toliko ali mi se čini da se dolje odigravaju završne scene jednog čina pa svi hvataju bolje pozicije.
Opet ova priča sa gorivom  Cool , Rusi kreću u akciju i nisu isplanirali logistiku već žicaju gorivo gdje stignu, božesačuvaj, priča za raju.  Roll Eyes

poz.
trpe grozni
Stručni saradnik - KoV
kapetan korvete
*

Last Login:March 19, 2025, 01:23:43 pm

« Reply #168 on: October 27, 2016, 05:47:29 pm »

Kolko se secam, prosle godine su bili do Kube i Venecuele, tako da ovo i nije bas tako redak zadatak.
Plove oni redovno, samo sto je sada ovo poprilicno eksponirano jer je povezano sa Sirijom.

Meni je nesto drugo cudno, pored Kuznjecova i Petra Velikog u grupi su jos dva velika protivpodmornicka broda. Ako se ne varam, u sredozemlju su jos barem dva protivpodmornicka broda crnomorske flote, u blizini siriske obale je barem jos jedan iz pacificke flote (u vodama oko Somalije).

Nesto cudno se desava ispod mora u blizini Sirije.
Milan (longtrip)
kapetan fregate
*

Last Login:October 28, 2023, 12:43:28 pm

« Reply #169 on: October 27, 2016, 06:08:08 pm »

Pravo pitanje je ...koliko je  podmornica na zadatku u tom reonu. Najavljeno je početkom godine da će Kuznjecov biti na zadatku kod obale Sirije još u junu. Kasnilo se s tim. Najverovatnije zbog priprema broda u novih aviona koji su "ukrcani".Čisto sumnjam da bi u ovakvom trenutku poslali nosač na ovakav zadatak a da nisu sigurni u njega i opremu ugrađenu poslednjih meseci. No...uskoro ćemo saznati kako deluje i taj segment ruske armije...
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40   Go Up
  Print  

Jump to: