igrom slucaja 2001 godine sluzeci rok imao sam priliku da duzim m 80a iskreno nikome nije bilo jasno zasto nas 2 duzimo ovu a svi ostali tadasnje m16
ne bitno iskreno ja licno nisam bio bas zadovoljan, sad da li je puska ishabana , da li je duzena tokom rata nemam pojma... vrlo cesto mi se znalo desavati da mi zaglavljuje municija onda imao sam problem sa spremnikom znalo mi se desiti da kad ga izvadim jednostavno sva municija poiskace ... ali otom po tom ...
ono sto mi je ostalo u lijepom sjecanju je da za razliku od PAP ili M 70 iz kojih sam imao priliku pucati , recoil na ovoj pusci je po mojoj slobodnoj ocjeni duplo ako ne i vise slabiji ali i dalje puno jaci od recoila na m16 .. takodjer rastavljanje i ciscenje je bilo i dalje brze i lakse nego na m16 .
a igrom slucaja sam se sjetio da je kundak bio ako ne i 4 cm visocije postavljen nego na m70.
takodjer se sjecam da mi je neko pricao da je ovaj tim puske duzio tokom rata, jer je oko 50tak oih pusaka ostalo u kasarni marsal tito nakon odlaska jna pa su se vrsile prepravke itd jer je bilo krivih cijevi nasjecenih manja djelova itd... i prema njegovoj prici puska je bila preciznija od m70 bez obzira na nacin paljbe jedino sto za razliku od m70 nije bas trpila prljavstinu ..... e sad cu bas da se zarovim medju albume da vidim imam li slucajno sliku a inace vojska i ratna zbivanja su mi toliko ogadila ne samo zivot i drustvo vec svaku vrstu nauruzanja ..... dok igrom slucaja nedavno nisam nasljedio tj bilo je il nasljedi il daj drzavi
a iskreno drzavi ne dam nista