duje
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #570 on: March 29, 2016, 01:18:11 pm » |
|
Vir: Defender.hr29.03.2016. Russian Helicopters spreman organizirati remont hrvatskih helikoptera Mi-171Sh Tvrtka Russian Helicopters je spremna za remont hrvatskih transportnih helikoptera Mi-171Sh u Rusiji ili u Europi kako bi se spriječilo miješanje necertificiranih tvrtki s ovim procesom, rekao je zamjenik izvršnog direktora tvrtke Igor Chichikov za Tass. Hrvatske obrambene snage trenutačno imaju deset helikoptera Mi-171Sh helikoptera u službi i prva tri helikoptera bi trebala krenuti u postupak remonta ove godine, rekao je on. “S obzirom da helikopteri novi, dokumentacija o njima nije bila transferirana nigdje i nitko nije ovlašten za njihov popravak, vjerujemo da je pitanje prilično ozbiljno”, rekao je Chichikov. “Ili ćemo ih remontirati na teritoriju Rusije ili smo spremni razmotriti mogućnosti remonta na teritoriji Republike Hrvatske ili nekog objekta u Europi, ali svakako uz sudjelovanje naših stručnjaka”, dodao je on. Niti jedna strana kompanija, uključujući i one koje se nalaze u Ukrajini, nemaju certifikat za remont Mi-171Sh, rekao je Chechikov. [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
« Last Edit: March 31, 2016, 05:48:42 pm by leut »
|
|
|
|
|
Рашо
Stručni saradnik - RV i PVO
kapetan korvete
Last Login:February 09, 2025, 10:54:00 am
|
 |
« Reply #571 on: March 29, 2016, 04:50:26 pm » |
|
Vir: Defender hr http://www.defender.hr/29.03.2016. Russian Helicopters spreman organizirati remont hrvatskih helikoptera Mi-171Sh ...“S obzirom da helikopteri novi, dokumentacija o njima nije bila transferirana nigdje i nitko nije ovlašten za njihov popravak, vjerujemo da je pitanje prilično ozbiljno”, rekao je Chichikov. ...“Ili ćemo ih remontirati na teritoriju Rusije ili smo spremni razmotriti mogućnosti remonta na teritoriji Republike Hrvatske ili nekog objekta u Europi, ali svakako uz sudjelovanje naših stručnjaka”, dodao je on. Niti jedna strana kompanija, uključujući i one koje se nalaze u Ukrajini, nemaju certifikat za remont Mi-171Sh, rekao je Chechikov. Значи тако. Мислим да је крај службе за Ми-171Ш у Хрватској веома, веома близу. Ремонта неће ни бити,а апарати ће бити продати.
|
|
|
|
|
|
|
Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
 |
« Reply #572 on: March 29, 2016, 05:26:41 pm » |
|
Ne vjerujem, transportna komponenta uvijek dobro dođe saveznicima.
poz.
|
|
|
|
|
|
|
Рашо
kapetan korvete
|
 |
« Reply #573 on: March 29, 2016, 07:08:00 pm » |
|
Ne vjerujem, transportna komponenta uvijek dobro dođe saveznicima.
poz.
Ма биће транспортних хеликоптера али они неће бити руске производње. Сумњам да ће бити дозвољено да их Руси ремонтују, а како видимо, без Руса не може. Штета...
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm
|
 |
« Reply #574 on: March 29, 2016, 10:06:18 pm » |
|
I gde je problem da Hr plati firmi iz USA/izraela/ da remontira Mi-171Sh sa podizvođačem iz Rusije sa certifikatom?
Pre mi izgleda kao ucena Rusa, da se remont radi kod njih. Ali dugoročno, ako nisu obe strane zadovoljne ljubav ne traja dugo. Niko ne voli ucenjivanje. Cena je u svakom slučaju sporednog značenja i može da se na papiru prikaže kako hoče i kako odgovara (capex, opex).
|
|
|
|
|
|
|
Рашо
kapetan korvete
|
 |
« Reply #575 on: March 29, 2016, 11:40:43 pm » |
|
I gde je problem da Hr plati firmi iz USA/izraela/ da remontira Mi-171Sh sa podizvođačem iz Rusije sa certifikatom?
Pre mi izgleda kao ucena Rusa, da se remont radi kod njih. Ali dugoročno, ako nisu obe strane zadovoljne ljubav ne traja dugo. Niko ne voli ucenjivanje. Cena je u svakom slučaju sporednog značenja i može da se na papiru prikaže kako hoče i kako odgovara (capex, opex).
Па не знам гдје је проблем, изгледа да код Руса није: Tvrtka Russian Helicopters je spremna za remont hrvatskih transportnih helikoptera Mi-171Sh u Rusiji ili u Europi kako bi se spriječilo miješanje necertificiranih tvrtki s ovim procesom, rekao je zamjenik izvršnog direktora tvrtke Igor Chichikov za Tass.
“Ili ćemo ih remontirati na teritoriju Rusije ili smo spremni razmotriti mogućnosti remonta na teritoriji Republike Hrvatske ili nekog objekta u Europi, ali svakako uz sudjelovanje naših stručnjaka”, dodao je on.
Питање је да ли ће бити политичке воље да се у тај посао укључе Руси. Ја сматрам да неће. С друге стране, не видим у овом руском ставу никакву уцјену већ заштиту својих интереса. Испоручили су Хрватској нове апарате и с правом очекују да зараде нешто и од ремонта истих. Посебно ако су једини овлаштени за извођење ремонта.
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm
|
 |
« Reply #576 on: March 30, 2016, 01:36:42 am » |
|
Ako me sječanje ne vara, Hr je uzela Mi-171Sh kao deo klirinškog duga. Pitanje kolika je cena bila helikoptera i šta su sve dobili. Istotako neznam koja je cena održivanja. Ako je na nivoju konkurence, onda pričamo brez veze, ali ako je naduvana (kao što rusi znaju da naprave, bar po mom iskustvu) onda je pitanje isplatljivosti.
Znam kako je Slo uzela Triglav od Rusa kao klirinški dug i po mojim informacijama.. nebi u detaile.
|
|
|
|
|
|
|
Perun
Počasni član foruma
poručnik fregate
Last Login: Yesterday at 09:28:24 pm
|
 |
« Reply #577 on: March 30, 2016, 12:31:29 pm » |
|
Ako me sječanje ne vara, Hr je uzela Mi-171Sh kao deo klirinškog duga. Pitanje kolika je cena bila helikoptera i šta su sve dobili. Istotako neznam koja je cena održivanja. Ako je na nivoju konkurence, onda pričamo brez veze, ali ako je naduvana (kao što rusi znaju da naprave, bar po mom iskustvu) onda je pitanje isplatljivosti.
Znam kako je Slo uzela Triglav od Rusa kao klirinški dug i po mojim informacijama.. nebi u detaile.
koliko Triglav cesto plovi
|
|
|
|
|
|
|
m12brk
mornar
Last Login:March 18, 2025, 12:26:57 pm
|
 |
« Reply #578 on: March 30, 2016, 01:42:28 pm » |
|
koliko Triglav cesto plovi Svaki dan 
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login: Yesterday at 09:21:53 pm
|
 |
« Reply #579 on: March 30, 2016, 07:26:35 pm » |
|
I gde je problem da Hr plati firmi iz USA/izraela/ da remontira Mi-171Sh sa podizvođačem iz Rusije sa certifikatom? Božo, u čemu bi bila razlika da se ovako (kao u citiranom predlogu) obavi remont u odnosu na to da Rusi direktno, bez posrednika to urade? U svakom slučaju ne može bez Rusa. Remont je i trgovina (ko da nižu cenu), ali i pitanje operativne sposobnosti HRZ pa će MO Hrvatske morati da odluči kako ceni da je najbolje.
|
|
|
|
|
|
|
|