Očigledno je moj komentar izazvao oprečne polemike.

Moje lično mišljenje je da P-911 ne treba da bude u Beogradu, na ušću, pokraj Save i Dunava. Ako je Srbija prihvatila da primi ''poklon'' od CG, trebala je postupiti kao država i podmornicu izložiti u Vojnom muzeju na Kalemegdanu, ili u Tehničkom muzeju, preko puta železničke stanice, kao muzejski eksponat od državnog značaja. Očito je da država Sr nije bila spremna da prihvati takvu obavezu, pa je kompletna ''akcija'' bila prepuštena pojedincima, koji su sve to izveli u ''ime države'', a zapravo, da bi sebi napravili spomenik.
Na ušću ima samo jedan muzej: Muzej savremene umetnosti - tamo P-911 ne pripada.
P-911 jeste dokaz šta smo nekada mogli i koliko smo bili moćni, ali to nije razlog da bude postavljena i ostavljena budućim pokoljenjima, da rđa na ušću Save u Dunav. Podmornice pripadaju moru, ili muzeju, i ne bi trebalo da budu ostavljene na šetalištu pokraj reke.
Postavljanje P-911 na ušću smatram promašenom vizijom pojedinaca, koji time žele sebi da dignu spomenik, i nikako ne mogu uporediti sa izloženim podmornicama u Tivtu ili u vojnom muzeju u Pivki.
Sve što sam do sada izneo jeste moj lični stav, vidim da se razlikuje od viđenja mnogih, pa zato neću da se uključujem u dalju diskusiju. Da ne bi otišli u krivom smeru....