Proslava jubilarne 25. godišnjice od obaranja F-117A nad SrbijomRatni sastav 3. rd/250. rbr PVO, organizovao je proslavu povodom jubilarne 25. godišnjice od obaranja F-117A i tom prilikom preko Udruženja "Slobodno nebo Srbije", koje osim nekadašnjeg sastava 3. rd/250. rbr PVO okuplja i prijatelje Udruženja i tom prilikom pozvao sve članove Udruženja i prijatelje Udruženja na proslavu i druženje u predivnom ambijentu restorana "Konstantin" u Šimanovcima.
Na proslavi su takođe prisustvovali i predstavnici Vojske Srbije, više sremačkih i beogradskih opština, brojnih domaćih i stranih medija, naših istaknutih autora i pisaca, ruskog vojnog atašea, ruskih udruženja veterana i drugih lica i udruženja koja neguju slobodarske tradicije srpskog naroda i države.
Nakon uvodnog izlaganja Dragana Dimitrova, skupu se obratio predsednik Udruženja "Slobodno nebo Srbije" potpukovnik Đorđe Aničić, ratni zamenik komandanta 3. rd PVO, kao i potpredsednik Udruženja Đorđe Maletić.
Usledila je dodela plaketa za ratni sastav 3. rd/250. rbr PVO i prigodnih povelja članovima Udruženja, da bi nakon toga krenuo i muzički program.
U 20:42 minuta, donešena je torta u obliku američkog stelt bombardera F-117A, koja je simbolično zasečena po krilu, isto kao i pravi avion pre 25 godina nad nebom Donjeg Srema.
Nakon sečenja torte uz opšte oduševljenje svih prisutnih, započeo je drugi deo proslave, uz dobru živu muziku, hranu, piće i druženje u veseloj i svečanoj atmosferi.
Čast mi je da sam, kao član Udruženja, bio pozvan da prisustvujem ovoj proslavi i obeležavanju jubileja 25 godina otkako je 3. raketni divizion 250. raketne brigade PVO raketom iz raketnog sistema PVO S-125M Neva, sovjetske proizvodnje, "prizemljio" u atar Buđanovačkih njiva američki ponos F-117A.
U ovoj objavi, a do pripreme celokupne reportaže o ovom događaju, pokušao sam da vam prenesem deo atmosfere sa ovog dešavanja!

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]