PALUBA
January 18, 2025, 10:46:49 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno - Pravilnik za prenošenje vesti na forumu Paluba.Info

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 [400] 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410   Go Down
  Print  
Author Topic: Sukobi u Palestini/Izraelu  (Read 594765 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
victoria
vodnik I klase
*

Last Login:January 10, 2025, 07:13:26 pm

« Reply #3990 on: October 08, 2024, 03:02:18 pm »

Парадоксално(а можда и није) је да држава чији су оснивачи сви до једног били у терористичким организацијама сада заиста муку мучи са тероризмом.
fazan
Moderator
poručnik fregate
*

Last Login:Today at 12:24:04 am

« Reply #3991 on: October 08, 2024, 05:22:37 pm »

Све ово би било избегнуто или знатно,знатно,знатно ублажено да нису побијени потписници мировног споразума из Осла,Арафат и Рабин.Не би данас била тема колико зидова треба срушити и коме одузимати држављанство.Свако би имао своје зидове и своје држављанство.Они морају да се раздвоје и да живе свако своје животе.Наравно,Палестина да буде демилитаризована а Израел на краћем поводцу великих сила. Бени је на протестима против мира носио мртвачки сандук са Рабоновим именом(круже приче да је тајно одржан и неки мрачни обред-ритуал уз призивање Рабинове смрти) и никакве молбе шефа Рабиновог обезбеђења да то не чини јер подгрева атмосферу линча и позива на физичко уклањање нису помогле.Присетимо се да је пре тога на чудан начин убијен и Јакутил Адам,несуђени шеф Мосада,тенкиста по струци.Све то нам казује да имамо посла са озбиљним екстремистима(по мени лудацима)у делу израелског политичког и безбедоосног вођства а чини ми се и дела глобалне јеврејске заједнице.Ко су ти из Хабада,нема их много али изгледа да су прилично утицајни и ни најмање нису цвећке ?

Последњи дипломатски преговори су били 2000. године у Кемп Дејвиду, пре Арафатове смрти. Арафат је одбио последњи израелски предлог који је био на столу и отишао, а да при томе није изнео противпредлог. Након тога је почео Другу интифаду. Пропаст мировног процеса је и Палестинце и Израелце померио према политичким опцијама чврсте линије.

Када се Израел повукао из Газе, идеја је била управо то о чему причаш, да живе раздвојено, а да у Палестини не постоје наоружане групе (осим полиције која треба да чува ред и мир). Резултате смо видели, Хамас је победио на демократским изборима, побацао политичке протвнике са кровова зграда, и почео да ратује против Израела. При томе у Гази није било ни јеврејских насеља, ни израелске војске, имали су границу са Египтом и међународни аеродром. Имали су и хиљаде људи који су ишли на посао у Израел, што се 7.10. показало као кобно за Израел. Потражи на интернету дечје емисије се њихове телевизије, јер оне много говоре о индоктринацији.

Не знам зашто помињеш Хабад (Chabad)? Проблематични момци (да их тако назовем) са израелске стране су религиозни ционисти, а не Хабад. Припадници Хабада се не насељавају на Западној обали и нису у влади за Нетанјахуом. Они се баве јудеизацијом Јевреја и јавним исповедањем вере (да то тако назовем), а не насељаваљем Западне обале.
victoria
vodnik I klase
*

Last Login:January 10, 2025, 07:13:26 pm

« Reply #3992 on: October 08, 2024, 05:57:02 pm »

Рабин је убијен знатно пре 2000-е и тзв преговоре су након тога преузели јастребови(мање више они што су и прижељкивали а можда и припремили његову смрт) на такав начин да су осигурали њихов крах.Хабадовце не спомињем случајно,је ли оно беху и у Кијеву ?! Како се појавише израелски снајперисти на Мајдану па се још и хвале у Хааретзу?Да не спомињемо ко је финансирао наци батаљоне.Какве су то тунеле копали по Њујорку ?Имам јак утисак да су ти момци проблематични и да много тога раде скривећки .Ко би имао нешто против јудаизације Јевреја ?Видим да их има и код нас и да јудаизација тече пуном паром чак и неких који до јуче појма нису имали да им је неко од далеких предака био Јеврејин.
fazan
Moderator
poručnik fregate
*

« Reply #3993 on: October 08, 2024, 07:39:58 pm »

Рабин је убијен знатно пре 2000-е и тзв преговоре су након тога преузели јастребови(мање више они што су и прижељкивали а можда и припремили његову смрт) на такав начин да су осигурали њихов крах.Хабадовце не спомињем случајно,је ли оно беху и у Кијеву ?! Како се појавише израелски снајперисти на Мајдану па се још и хвале у Хааретзу?Да не спомињемо ко је финансирао наци батаљоне.Какве су то тунеле копали по Њујорку ?Имам јак утисак да су ти момци проблематични и да много тога раде скривећки .Ко би имао нешто против јудаизације Јевреја ?Видим да их има и код нас и да јудаизација тече пуном паром чак и неких који до јуче појма нису имали да им је неко од далеких предака био Јеврејин.

У Путиновој Русији, главни рабин је из Хабада. Нећу постављати слике, али поставио сам линк. Тај тунел у Бруклину нема везе са остатком света, то је њихово унутрашње препуцавање. Једној мањој групи је забрањен приступ објекту, а они прокопали тунел да могу да уђу и да се моле. Хабад имаш свуда, вероватно и у Београду. Када кажем ”јудаизација”, мислим на повећање религиозности међу самим Јеврејима, који су генерално поприлично секуларни. Не знам на шта мислиш када говориш о јудаизацији у Србији, али знам да у Америци они многе Јевреје не сматрају Јеврејима. Зато мислим да не признају ни те којима је неко од далеких предака био Јевреј, у Србији.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 09:47:12 pm

Gde je sloga tu je i pobeda!

« Reply #3994 on: October 09, 2024, 10:29:19 am »

Moram da izrazim čuđenje, da je MOSAD tako uspešna institucija, sa takvim radom na terenu koji će se sasvim sigurno izučavati u sistemu obrazovanja po celom svetu. O Mosadu i njegovom delovanju ćemo tek čitati...

Postoje određena neslaganja između Netanjahua i Mosada. Ono što mi koristimo za obeležavanje centara moći u američkom sistemu, Mosad bi bio "duboka država" a Netanjahu je "Tramp", uz to da Netanjahu ima/imao je problema sa optužbama za korupciju.

Sve u svemu, da posmatramo Izrael koja nema najveću vojsku na svetu ali tehnološki je na prvom mestu, tri mesta prazno pa ide druga vojska.
Pored napete situacije u Gazi, jako dugo vremena unazad, ne mogu da se ne zapitam da li je neko pustio da prođe raketni napad 07.10.2023. poput dešavanja u SAD, naravno mislim na 11.09.
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 09:53:19 pm

« Reply #3995 on: October 10, 2024, 05:40:50 pm »

Хамас је победио на демократским изборима, побацао политичке протвнике са кровова зграда, и почео да ратује против Израела.

Ту треба додати и то да је томе помогао и Израел, јер му је у том моменту одговарало да Хамас победи.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 09:47:12 pm

Gde je sloga tu je i pobeda!

« Reply #3996 on: October 11, 2024, 10:13:43 am »

Veštačka inteligencija bira ciljeve u Gazi – Kina zabrinuta

10.10.2024.

U Kini su zabrinuti zbog primene veštačke inteligencije od strane Izraela u pojasu Gaze. Izrael koristi veštačku inteligenciju prilikom odabira ciljeva. Ukratko, vojska ima poverenje u softver prilikom odlučivanja o životu i smrti. O tome je pisao i Bloomberg.

Izrael već dugo koristi sistem veštačke inteligencije „Lavanda“ za identifikovanje i napad na mete u pojasu Gaze, što dovodi do velikog broja žrtava među civilnim stanovništvom. Zvanično glasilo CK Komunističke partije Kine Narodni dnevnik (人民日報 – Ženmin Žibao) je pisao o zabrinutosti kineskih vlasti zbog smrti civila u Gazi.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Veštačka inteligencija odlučuje o životu i smrti

Kineski ekspert za međunarodna pitanja, Niu Sinčun, smatra da upravljanje kompjuterom iz sobe i ubijanje ljudi predstavlja manji psihološki i moralni stres, što će postati veliki izazov u budućim ratovima.

Sa svoje strane, Peking takođe integriše veštačku inteligenciju u savremene sisteme. Kina razvija upotrebu rojeva dronova, stvaranje lutajuću municiju za napade na američke brodove.  

Platforma obrađuje ogromne količine podataka i da njeni zaključci koriste za identifikovanje meta udara. Bloomberg je pisao da Izrael za brzo planiranje narednih napada koristi jedan drugi sistem veštačke inteligencije. Reč je o platformi “Fire Factory”, koja zasniva svoje odluke na podacima o već odobrenim vojnim udarima. Ovaj sistem ne samo da može predložiti metu, već može izračunati potrebnu municiju i napraviti plan napada. Izrael upotrebu opravdava operativnošću i preciznošću.

Obe platforme kontrolišu operatori, koji proveravaju i odobravaju mete koje predlaže VI. Međutim, upotreba ovakvih mehanizama još uvek nije regulisana ni izraelskim, ni međunarodnim zakonima.

“Ono što je ranije trajalo satima, sada traje minute, a dodatno se još nekoliko minuta odvaja za proveru od strane ljudi. S istim brojem ljudi sada možemo uraditi mnogo više,” rekao je pukovnik koji rukovodi odeljenjem za digitalnu transformaciju CAHAL-a.

Kako navodi Bloomberg, izraelska vojska već duže vreme uvodi VI u svoje operacije, a za dobijanje neophodnih podataka koriste se različiti izvori, uključujući snimke sa dronova, kamere za nadzor i satelite.

Izvor

Izgleda da će prvo biti "čipovani" vojnici. Tako sam i mislio ranije.

* Gaza.jpg (427.05 KB, 831x475 - viewed 4 times.)
fazan
Moderator
poručnik fregate
*

« Reply #3997 on: October 11, 2024, 05:23:36 pm »

Veštačka inteligencija bira ciljeve u Gazi – Kina zabrinuta

10.10.2024.

U Kini su zabrinuti zbog primene veštačke inteligencije od strane Izraela u pojasu Gaze. Izrael koristi veštačku inteligenciju prilikom odabira ciljeva. Ukratko, vojska ima poverenje u softver prilikom odlučivanja o životu i smrti. O tome je pisao i Bloomberg.

....
Izvor

Izgleda da će prvo biti "čipovani" vojnici. Tako sam i mislio ranije.

Ово је веома важна тема и превазилази сукобе у Гази и на Блиском истоку. Са развојем AI све више ће се користити, и то и на копну и на мору и у ваздуху.
Ићи ћемо у правцу нечега што, условно речено, ради као у филмовима Терминатор. Кинези су забринути - али Кина је остварила највећи напредак у препознавању лица.

Како то ради у комерцијалној употреби: улазим у продавницу, софтвер ме препознаје и проналази мој профил. Може на дисплеју да показује производе за које мисли да ћу их купити. Може да пошаље информацију продавачици, која ће онда да ми приђе и да ме поздрави по имену и пита да ли сам заинтересован да погледам...

На исти начин на који софтвер укључује дисплеј да прикаже производе, може да укључи митраљез и да ме изрешета. Принцип је исти. Војска је својевремено носила идентификаторе за инфрацрвене камере. На сличан начин можеш да идентификујеш своју пешадију у зони ратних дејстава. Проблем је када се у зони дејства нађе цивил који држи у руци кишобран, а AI процени да држи пушку  Sad
PakleniVuk
zastavnik I klase
*

Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am

Ko laje zlo ne misli

« Reply #3998 on: October 11, 2024, 05:43:30 pm »

. Проблем је када се у зони дејства нађе цивил који држи у руци кишобран, а AI процени да држи пушку 

Ko onda odgovara? Huh?
fazan
Moderator
poručnik fregate
*

« Reply #3999 on: October 11, 2024, 06:55:06 pm »

. Проблем је када се у зони дејства нађе цивил који држи у руци кишобран, а AI процени да држи пушку 

Ko onda odgovara? Huh?

Онај ко је писао софтвер сигурно неће, штити га уговор на 20 страница ситних слова.
Pages:  1 ... 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 [400] 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410   Go Up
  Print  

Jump to: