PALUBA
June 21, 2024, 11:24:55 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Na forumu Paluba.Info novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati do 24 h, ali je neophodno da novoregistrovani korisnik aktivira svoj nalog koji će dobiti putem e-pošte u navedenom vremenu
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Radar Giraffe 1X  (Read 1088 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 091« on: September 04, 2023, 04:30:06 pm »

Saab lansira novi Komplet za raspoređivanje radara Giraffe 1X

Saab lansira novu konfiguraciju kompleta za radar Giraffe 1X koji će prvi put biti javno prikazan na izložbi odbrane DSEI 2023 koja će se održati u Londonu sledeće nedelje.

Nova konfiguracija je napravljena za transport bez napora, brzo premeštanje i brzu operativnu spremnost. Ovi atributi su izuzetno dragoceni u savremenim scenarijima na bojnom polju i situacijama gde vazdušne pretnje mogu da se pojave iz bilo kog pravca, predstavljajući stvarnu opasnost za stacionarne instalacije.

Predstavljamo Giraffe 1X Komplet za raspoređivanje—lako upotrebljiv, kompaktan i robustan 3D AESA softverski upravljani radar. Ovaj lagani radar se može pohvaliti malom zapreminom dok isporučuje značajan obim pretrage u daljinama do 75 kilometara. Ove karakteristike ga čine izuzetno pogodnim za hitne operacije koje dolaze sa ograničenim mogućnostima. Giraffe 1X Komplet za raspoređivanje pojavljuje se kao svestrano rešenje pogodno i za mobilna i za fiksna raspoređivanja.

Karl-Johan Bergholm, šef Saab-ovog poslovnog sektora za nadzor, naglašava: „Giraffe 1X Komplet za raspoređivanje omogućava sposobnost brzog raspoređivanja dizajniranu da pruži trenutnu svest o situaciji u vazdušnom prostoru nakon postavljanja. Dosledno pomeramo granice vremena, omogućavajući operativnim snagama da efikasno odgovore."

Opremljeni sa Giraffe 1X, komandanti dobijaju pristup visokokvalitetnim podacima o ciljevima protivvazdušne odbrane, mogućnostima detekcije dronova za suzbijanje bespilotnih vazduhoplovnih sistema (UAS) i sposobnosti da osete i daju upozorenja za pretnje od raketa, artiljerije i minobacača. Štaviše, Giraffe 1X ima kontinuiranu mogućnost nadogradnje softvera, osiguravajući njegovu spremnost da se uhvati u koštac sa novim pretnjama.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor

* G1X - 1.png (914.69 KB, 791x505 - viewed 0 times.)

* G-1X -2.png (267.93 KB, 544x487 - viewed 0 times.)

* G1X-3.png (869.78 KB, 776x531 - viewed 1 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 091« Reply #1 on: June 10, 2024, 04:25:46 pm »

Saab otkriva Giraffe 1X kompaktni radarski modul

Saab će predstaviti kompaktni radarski modul za radar Giraffe 1X na Eurosatory 2024.

Kompaktni radarski modul je dizajniran da ponudi rešenje "sve u jednom". Antena će se pritiskom na dugme preklopiti u kompaktni i lagani radarski modul, koji nudi raznovrsnu i veoma mobilnu sposobnost za brze operativne zahteve.

Laki radar Giraffe 1X, dobro poznati, dokazan u borbi i softverski stalno ažuriran, sada se može isporučiti zajedno sa kompaktnim radarskim modulom kao jedna operativna stavka. Njegov mali otisak i veliki obim pretrage (75 km) čine ga odličnim za hitne operacije sa ograničenom operativnom infrastrukturom.

Giraffe 1X kompaktni radarski modul je rešenje sve u jednom, napravljeno sa mobilnošću i operativnom hitnošću kao ključnim potrebama korisnika. Kompaktni radarski modul je najnoviji primer kako koristimo mogućnosti radara Giraffe 1X, dajući kupcima niz različitih načina da rasporede Giraffe 1X gde god i kako god da može da maksimizira njihovu operativnu efikasnost“, kaže Carl-Johan Bergholm, direktor Saab-ovog poslovnog područja Nadzor.

Giraffe 1X obezbeđuje komandantima kvalitetne podatke o ciljevima protivvazduhoplovne odbrane, detekciju dronova za protiv-UAS i sposobnost istovremenog otkrivanja i upozorenja za rakete, artiljerijske i minobacačke projektile. Giraffe 1X takođe nudi kontinuirane nadogradnje softvera kako bi se suočio sa novim pretnjama.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* Girafe 1X.jpg (104.53 KB, 1024x576 - viewed 1 times.)
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.031 seconds with 22 queries.